Meddig fog még dagadni az ingatlan lufi?
Azon mi mesterséges, hogy a kínálat rég fel van vásárolva, itt Sopronban az összes parcella el van adva, fizikailag nem lehet bővülni már, és annyi új ház épül és épült pár éven belül, hogy számolni sem lehet.
Ez nem mesterséges, ez van, és szabad szemmel látható. Plusz házvásárlásban vagyunk egy ideje, és pontosan látom és tapasztalom mi van a piacon.
Nyilván rohad az ország, meg hazudnak, de az ingatlanbiznisz fénykorát éli. Ez van, én sem szeretem elfogadni, és utálom mint az állat, mert iszonyat igazságtalan, hogy aki 10-15 évvel ezelőtt volt ugyanitt annak mennyivel egyszerűbb volt, de a tény az tény, és nem lehet mit tenni ellene.
"aki 10-15 évvel ezelőtt volt ugyanitt annak mennyivel egyszerűbb volt"
#41 10-15 évvel ezelőtt még nagyban ment a svájci frankos hitelbalhé, estek az ingatlanárak és családok feje fölül árvezerték el az otthonukat, és még tartozásuk is maradt. Munkalehetőség is igencsak megcsappant akkor. Tudom, mert én 2007-ben vettem fel a hitelt, és rettegtem, hogy nem-e zár be a cégem, és viszi a bank a házam, pedig én csak 6 milliót vettem fel 20 évre, ami tavaly, 16 év után sikerült végtörlesztenem, de még ekkor is 3,2 millió tőketartozásom volt. Mikor meg kijött a végelszámolás, és összeadtam mennyit is fizettem vissza, akkor 14,5 milla körüli összeg jött ki. Akkor miben is volt könnyebb?
#42 Most én a nyugati határról beszéltem nem az országról.
Abban, hogy hozták haza az 1000-1400 eurókat ami akkoriban nagy vagyon volt, bár most sem épp kevés.
Tudom, hogy mik voltak akkor, van munkatársam akik inkább kimenekültek emiatt, mert nem csak a házat vették el tőlük meg még vagy 30 milliós tartozás is járt mellé.
De ahogy most sem, úgy akkor sem volt egységes az ország, szóval nem beszélek az egész országról, mert teljesen más körülmények és árak vannak és voltak különböző régiókban.
31: Év szerint milyen időszakra gondolsz?
"a szüleink korában felvették 20 évre a hitelt és abból a pénzből új házakat húztak fel"
41: De kik veszik?
Vannak országok, ahol kampány van magyar ingatlanokra.
Mi 2016-ban adtunk el és 20 érdeklődőből 16 külföldi volt. Japán, olasz, ausztrál, belga, svájci, angol, amerikai...
Fura lenne, ha tudnám.
Én csak azt látom, hogy felvásárolnak mindent, beépítenek mindent, és azokban a házakban laknak is.
Most az, hogy az magyar, kínai, lengyel, orosz vagy földönkívüli azt nem tudom.
Sőt azt is tudom, hogy itt sok osztrák nyugdíjas vett házat, mert itt sokkal nyugisabb meg olcsóbb is, pénzük meg van.
Szerintem nem feltétel, hogy csak magyar polgár veheti ezeket.
Az a lényeg, hogy vannak akiknek van elég pénzük, vagy hitelük és veszik, és pörög a piac, mint állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!