Kisgyerekes,átlagos anyagi helyzetű család vagyunk, akik fontolgatják a Magyarországra költözést.Pontosabban Veszprémben gondolkodunk. Főként családosok véleményére vagyok kíváncsi, milyenek a munkalehetőségek, óvodák,milyen környékek jók?
Elsőként albérletet fogunk keresni,és idővel házat is szeretnénk vásárolni, mikor már sikerült biztos munkahelyet is találnunk. És persze ha Veszprémet meg tudjuk szeretni és szokni. Tartok a költözéstől, mert új ország, új élet, kisgyerekkel. Kb 0 segítség nélkül. Ezért is érdekelne,vannak e munkalehetőségek pl részmunkaidőben ? Férjem teljesbe menne, de én az ovis korú kislányom mellett nem tudom biztosan működne e 8 oras. Jelenleg is igy dolgozom egyenlőre (6 evet eladónő, 5 éve raktáros)
Érdekelne a Veszprémi óvodák és iskolák jók e? Vannak e gyerekprogramok, jatszóházak? Illetve a tömegközlekedes milyen? Nekem még nincs jogosítványom.
Az #1-es valaszólónak teljesen igaza van, így nem is értem, hogy miért kellett lepontozni?
Magyarországon brutál drága albérleti árak vannak, függetlenül attól, hogy Budapesten vagy bármelyik megyében van kiadó akberlet.
Csak egy szobáért elkérnek
80-10.0000 forintot.
Egy 30 nm-es pici lakásért már 120-140.000 forintot kérnek.
Egy 50 nm-es lakásért elkérnek 140-180.000 forintot.
Az átlag fizetés 170.000 és 250.000 forint között van.
Na ebből a fizetésből, nagyon nehezen lehet úgy megélni, hogy gyűjtsél 2-3 havi kaucióra a tulajnak, plusz tedd le neki a tárgy havi albérleti árat is és még gyűjtsél is magadnak pénzt, hogy anyagi biztonságban legyél.
Tudom mit írok, hiszen én is albérletben élek.
Akitől béreljük a pici lakást, annak az élettásra Erdélyi és ő mondta, hogy nem szereti Magyarországot.
Németbe jár dolgozni és Erdélyben építi a házát és ott is tervezi leélni az életét.
Hogy őszinte legyek, én meg pont azon gondolkodtam, hogy már menekülnék Magyarországból, mert egyre rosszabb megélni.
Folyamatosan emelkednek az élelmiszer árak, az üzemanyag árak lassan 500 Ft-ba kerülnek Ez nagyon sok!
Hiába fagyasztotta be a kormány az üzemanyag árakat és az élelmiszer árakat,(abból sem mindet), de mindez csak rövid időre szól.
Utána ismét hirtelen nagy áremelésekre lehet majd számítani. (Ismerve a magyar kereskedelmet)
A fizetések sem a legjobbak.
Hiába emelik pár ezer forinttal a fizetéseket, ha azzal együtt az árak is drasztikusan emelkednek.
Ha Magyarországra költöztök, szeretettel fogadunk titeket.
A döntés ti hozzátok meg, hiába írunk itt mindenfélét.
Nem vagytok könnyű helyzetben. Kisgyermekkel mindenhol nehéz albérletet találni, nemhogy olcsót.
Először a férjednek lenne érdemes munkát keresnie és átköltöznie. Akkor már látjátok, mennyiből tudtok gazdálkodni. Egészen más árak vannak ideát. Nem biztos, hogy könnyen megtaláljátok a számításotokat.
Romániában egy pályakezdő tanár nettó 210.000 Ft-os alapbért kap 18 megtartott óráért.
Magyarországon egy pályakezdő tanár nettó 172.000 Ft-os alapbért kap 26 megtartott óráért (32 óráig elrendelhető a helyettesítés, természetesen eseti helyettesítés néven, mert azt nem kell kifizetni).
Csak ennyire rossz a magyar helyzet.
Köszi a véleményeket! :) igazán kellemes tapasztalat, hogy nem utálattal álltok az itteni magyarokhoz. Remélem ott élve sem érne minket sok negatív megkülönböztetés? (akár munka, akár mindennapokban).
Mi jelenleg egy 3 szobás lakásban élünk, ami a mienk. Ha kiköltöznénk, min. egy évig albérletben gondolkodhatunk csak, mivel kölcsönt csak biztos jövedelemmel rendelkezők vehetnek fel (ha jól tudom egy év le kell legyen dolgozva legalább). Idő közben ha a számitásaink bejönnek, az itteni lakást eladnánk. Azt kipótolva tudnák sajátot venni. Persze én parázom, a meglévő biztonság számomra nagyon fontos. Férjem viszont nagyon akar, én akarok is meg nem is. Erős kötelékeink itt nem igazán vannak. Munkánk sem álom, nem olyan amihez hasonlót ne találnánk. Egyetlen a lakás, amit sajnálnék itt hagyni. És a jelenlegi minkahelyem. Pocsék, nem szeretem. Viszont részmunkaidős, a programot melyik nap járok be a kicsi mellett én úgy intézem, ahogy szeretném. A lényeg, hogy hónap végén legyen meg az adott óraszámom ledolgozva. Ha beteg a kicsi, tudok így zsonglőrködni. Máshol ez nem fog menni.
Érdekes helyzet a mienk.... Itt sem fenékig tejfel az élet. A gatyánk rámegy idén a közös költségre. Plusz mellé minden felment. Itt semmit nem fagyasztottak szinte az árakon. Mindenki úgy él, ahogy tud...
Gondolkoztunk Veszprém mellett, Ajkán is. Ott talán valamivel olcsóbbak az ingatlanok. Csakhát tuti navétázni kellene. Munkalehetőség gyérebb. Tapolcát is láttuk. De az már nagy táv Veszprém-Ajka-Budapesthez képest. Veszprém mellett szól, hogy minden közelben van (nagylányunk, Ausztria, Balaton, Bakony).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!