Szerinted van ingatlanlufi?
Én azt kezdem látni, itt a határmentén, olyan szintű a zsúfoltság, hogy lassan nem az árak a problémák, hanem a kínálat.
Minden meg van telve, aki meg elad, az k**va sokért el tud adni főleg jobb helyen, mert csoda, ha végre lesz egy jó eladó ház.
Annyi mindenki akar vásárolni, és tette is az elmúlt x évben, hogy örökké kínálat sem lesz, mert elviszik, és ezek a városok már alig alig tudnak terjeszkedni.
Jönnek a környező falvak, de már itt is 20-30km re is fullosan épül meg az áruk is lassan ugyanannyi.
Szóval emiatt egyre beljebb megy az ember, már ott is egyre nőnek az árak. Hát akkor a jó helyeken, városokban, vagy város melletti falvakban meg pláne.
8-10 év alatt teljes tömegnyomor lett itt, felvásároltak és beépítettek mindent is.
Akkor hova durranna ki akármi is? Túl sok ember akar vásárolni, kínálat meg egyre kevesebb mivel felzabáltak mindent. Nincs már hova építeni fizikailag lassan.
Igy kb. lassan aranyat ér minden ház. Ezáltal nyilván a lakások is mennek fel ugyanúgy.
Mi is már több, mnit fél éve keresgélünk és vagy túl nagy 100+ m2 es házak vagy soha fel nem újított 50+ évesek vannak. Ami normál felújitott vagy újabb 80-90 körüli megfizethetőbb az alig-alig akad.
90-100 millás házakat persze, hogy előbb talál az ember, de azok is elkelnek 1 év alatt, hát akkor a normál 55-60 millások...
Itt biztos nem lesz durranás. Max felfele :(
22-es egyet értek veled még 10-15 évvel ezelőtt mikor iskolás voltam sorban épültek a társasházak Szekszárdon az utóbbi időben szerintem csak 4 lakásosak épültek régi családi házak helyére. Környékről jönnek az emberek a fiatalok meg tovább mennek jobban fizető helyekre így lakást továbbra is vennének ezért az árak felfelé mennek, mert nincs elég lakás.
Most Győrben élek egy ideje itt a sorházak lakóparkok csak úgy nőnek ki mint a gomba és ez sem elég szinte mindent egyből eladnak van rá kereset sokan jönnek a ide a magasabb fizetésért.
Szerintem egyáltalán nincsen lufi talán egy kicsit túl van árazva, de ha stagnál majd akkor beáll szépen az ingatlan ára.
Nagyon szépen lehet látni az ingatlan árakból, hogy az országban, hogyan változik a kereset. Melyik települések fejlődnek jobban, hova akarnak az emberek menni.
Amúgy ekkor infláció mellett szerintem csak felfelé mennek majd az árak és nem csak 5% mint azt a nagyok mondják.
22: Nézd meg Debrecent és Hajdúszoboszlót: Hajdúszoboszlón budapesti árak vannak, Debrecenben még ki lehet fogni egy-két jóáras lakást, de ott is már sok helyen meghaladták az árak a pestiekét.
A többi az biztos pusztul, elhiszem neked, de ezt a kettőt figyelem kiemelten.
27-es
Szerintem az a gond, hogy aki most fixálja törlesztőjét 10 évre és ez alatt vissza is fogja fizetni ők jól járnak. Amit a banktól elvesznek azt meg a bank majd behatja mindenkin mint pl az ingyenes pénzfelvételt havonta amit a banknak pénzbe kerül.
Ugyanakkor nem hinném, hogy kormány váltás esetén hagynák, hogy a hitelesek bedőljenek vagy, ha maradna a jelenlegi kormány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!