Szerinted van ingatlanlufi?
"Minél többen írják, hogy nincs, annál inkább van. :)"
Attól, hogy azt mondod az ég zöld, attól még kék marad... :D
11: Csak vigyázz, mert mostanában az ég piros! :))
11: De tessék, van zöld égről is fotó.:)
Súlyos tévedés. Ha elég ember mondja, bizony te magad is hamar zöldnek fogod látni azt az eget.
Mi ebben a tévedés?
Attól, hogy zöldnek látod a kéket, az még kék marad.
Hiába mondja bárki a kékre, hogy zöld, az még fizikailag kék marad.
Ugyanez a helyzet "lufival" nyilván mindenki ezt mondja, hogy "lufi" mert ez a neki kedvező álláspont. De attól, hogy mondja, még nem változik meg a tény maga.
"Attól, hogy zöldnek látod a kéket, az még kék marad.
Hiába mondja bárki a kékre, hogy zöld, az még fizikailag kék marad."
Ez egy óriási tévedés. Illetve ez konkrétan nyilván igaz, csak az analógia nem alkalmazható egy piaci helyzetre. Attól, hogy én azt mondom, hogy zöld az ég, annak a színe nem változik. Viszont az hogy én (az én alatt nem személyesen engem kell érteni, hanem akárkit) mit gondolok az ingatlanpiacról, már igen. Ugyanis a jelenleg meglvő ismereteim alapján döntöm el hogy vegyek/eladjak ingatlant, inkább ne vegyek csak béreljek, inkább máshol vegyek, inkább építkezzek stb. És ezzel megjelenek a keresleti vagy kínálati oldalon (vagy pont hogy nem jelenek meg), amivel valóban befolyásolom a piacot. Egy szabad piac aktuális állapotát mindig a piaci szereplők döntései határozzák meg, amiben nagy szerepe van annak, hogy ők milyennek feltételezik a piac jövőbeni alakulását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!