Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért fújolnak sokan az...

Miért fújolnak sokan az albérletre, ha nincs jobb lehetőség ?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 23 éves egyetemista vagyok, van már egy kis megtakarításom, kb 17 éves koromtól dolgozom, az utóbbi egy évben pedig aktívan dolgozom a suli mellett, majdnem teljes munkaidőben. Ismerosi körben mindenhol hallom,hogy velem egykoruak vesznek lakást/hazát, én meg már kezdek belefásulni ebbe, hogy soha nem lesz sajatom.

Albérletben lakni szerintem meg mindig jobb,mint hotelt felvenni egy házra és életem végéig fizetni, mert ugyanannyit kene kifizetnem, mintha életem végéig csak a jelenlegi alberletemben laknék.

Sokan mégis úgy tekintenek az albérletre, mint valami nagyon pocsék és rossz dologra,de én meg mindig élhetőbbnek látom ezt a lehetőséget, minthogy hitelre vegyek lakást.

Ti hogy látjátok a helyzetet ?

Hogyan, mikor és miből tud manapság lakást/hazát venni egy olyan fiatal, akit nem támogatnak otthonról? Olyan kilátástalan ez a helyzet így. :( Szívesen lakom albérletben, de van egy ismerősöm, aki kapott egy lakást, így minden fizetését félre tudja tenni és csak a rezsire és a kajára kell költenie…azért így lényegesen egyszerűbb félre tenni. Ha lenne lehetőség rá, saját pénzből szívesen vennék laksz, addig meg marad az albi. A kérdés az, hogy lesz-e valaha lehetőség lakást venni a hozam hasonló fiataloknak.

Köszönöm a válaszokat!

23 N

2021. dec. 31. 13:46
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha a két terv alá húzol egy-egy vonalat, simán tud jobb lenni egy végösszeg öt-tíz év múlva megéri eladni a házat és zsebre tenni azt, ami a hitel letudásával ott is van. Ennél meg remélem több évre tervezel. A korai halálod persze, szívás, akkor lehet, hogy megéri lemondani az örökségről, de tipikus esetben amit beletörlesztettél egy korrekt állagú házba, az meg is marad vagyonnak, sőt.
2022. jan. 6. 16:53
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

De még ha a hitel felének kifizetésekor dobod fel a bakancsot, akkor is a gyerek (ill. gondviselője) eladja a házat, a pénz felét odaadja a banknak, a másik fele meg megmarad.

Albérlet esetén nem marad semmi, legfeljebb amit a nóta mond a szentkúti búcsúval kapcsolatban.

2022. jan. 6. 18:56
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
Én 2007-ben a hitel mellé kötöttem életbiztosítást is, pont azért, hogy legrosszabb esetben a gyerekeim ne örökljenek tartozást. Igaz ez inkább kisebb összegű hitel esetén jó. De ennek utána kell számolni kinek mi fér még bele a törlesztő mellé, meg milyen konstrukciók vannak most.
2022. jan. 6. 21:19
 44/45 anonim ***** válasza:
78%
A hitel leteltével a lakás/ház a tied lesz, albérletről ez soha nem lesz elmondható. Ha van háziállatod vagy gyereked, többet kell fizetni az albiért, mert azok drágábbak szoktak lenni, hiszen gyorsabban amortizálódhat az ingatlan, és a tulajok ezzel számolnak. Lehet, hogy nem vagy még abban a korban, amikor ezek a dolgok foglalkoztatnak, de majd ahogy idősödsz, mások lesznek a prioritások, és egy gonddal kevesebb lesz, ha a relatíve saját házadban élhetsz, ahonnan nem dobhat ki kénye-kedve szerint senki.
2022. jan. 11. 20:26
 45/45 A kérdező kommentje:
Nyilván egyszerűbb lenne most is, ha saját lakásom lenne, meg nem is vagyok ellene, a hitel van ellenemre. Mivel albérletben lakom és magamat tartom fenn, ezért foglalkoztatnak már bőven ezek a dolgok, csak egyelőre a kiutat nem látom.
2022. jan. 12. 14:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!