Miért fújolnak sokan az albérletre, ha nincs jobb lehetőség ?
Sziasztok! 23 éves egyetemista vagyok, van már egy kis megtakarításom, kb 17 éves koromtól dolgozom, az utóbbi egy évben pedig aktívan dolgozom a suli mellett, majdnem teljes munkaidőben. Ismerosi körben mindenhol hallom,hogy velem egykoruak vesznek lakást/hazát, én meg már kezdek belefásulni ebbe, hogy soha nem lesz sajatom.
Albérletben lakni szerintem meg mindig jobb,mint hotelt felvenni egy házra és életem végéig fizetni, mert ugyanannyit kene kifizetnem, mintha életem végéig csak a jelenlegi alberletemben laknék.
Sokan mégis úgy tekintenek az albérletre, mint valami nagyon pocsék és rossz dologra,de én meg mindig élhetőbbnek látom ezt a lehetőséget, minthogy hitelre vegyek lakást.
Ti hogy látjátok a helyzetet ?
Hogyan, mikor és miből tud manapság lakást/hazát venni egy olyan fiatal, akit nem támogatnak otthonról? Olyan kilátástalan ez a helyzet így. :( Szívesen lakom albérletben, de van egy ismerősöm, aki kapott egy lakást, így minden fizetését félre tudja tenni és csak a rezsire és a kajára kell költenie…azért így lényegesen egyszerűbb félre tenni. Ha lenne lehetőség rá, saját pénzből szívesen vennék laksz, addig meg marad az albi. A kérdés az, hogy lesz-e valaha lehetőség lakást venni a hozam hasonló fiataloknak.
Köszönöm a válaszokat!
23 N
De még ha a hitel felének kifizetésekor dobod fel a bakancsot, akkor is a gyerek (ill. gondviselője) eladja a házat, a pénz felét odaadja a banknak, a másik fele meg megmarad.
Albérlet esetén nem marad semmi, legfeljebb amit a nóta mond a szentkúti búcsúval kapcsolatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!