Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Előfordulhaz az, hogy egyszer...

Előfordulhaz az, hogy egyszer az ingatlan árak a jelenlegi árakhoz képest olcsóbbak lesznek?

Figyelt kérdés
2021. dec. 12. 10:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
49%
17-es hidd el 7 milliót sem ér egy egy szobás garzon mivel pár hete láttam egy megyeszékhelyen 6 millió 900 ezerért. Azóta fent van. Fel kéne újítani az még több lóvé. Nem ér annyit egy fejletlen keleti megyében. Bocs ha megbántottalak mivel borsodban laksz. Az a hirdetés nem borsodban,szabolcsban volt. Kicsit fejlettebb keleti megyeszékhely az.
2021. dec. 14. 10:02
 22/31 anonim ***** válasza:
Nyugaton 17 millióért egy 35 nm panel garzont kb 1 hét alatt elvisznek. Lehet nem ér ennyit egy ingatlan, de az albérletre évente egy millió legalább elmegy.
2021. dec. 14. 22:27
 23/31 anonim ***** válasza:
0%
nagy az isten állatkertje
2021. dec. 15. 08:43
 24/31 anonim ***** válasza:
#23 Ezért aztán érdemes volt megszólalnod. Köszönjük a hasznos, részletekbe menő, logikus pro és kontra érveidet.
2021. dec. 15. 17:38
 25/31 anonim ***** válasza:
55%
heeeee ?????? Én a 22 esnek írtam
2021. dec. 15. 18:15
 26/31 anonim válasza:
100%
11/25 ös írja jól, akkor fognak ismét lejjebb menni, amikor kereslet és a kínálat megfordul, meg amikor jön majd egy újabb ingatlan buborék. A kettő egyébként gyakran eggyütt jár. Így volt ez 2008 ban is, az irreális áremelkedés előbb utóbb ki fogja pukkasztani a lufit, vagyis elkezdenek majd bedőlni a hitelek, mert az 50 ért vásárolt ház nem fog érni már csak 40 et, a magas kamatok miatt sok lesz a fizetőképtelen, és lesz megint egy halom bankok álltal árverezésre bocsájtott ingatan. Ha megnézed az elmúlt 100 év statisztikáját látszanak ezek a hullámzások. Egyszer fent, egyszer lent. Én várnék vele addig amíg egyszer ismét lent lesz, és akkor ugranék bele egy ingatlanba. Az a baj hogy most jelenleg sok ingatlan nem ér annyit amennyiért árulják, sőt vannak közöttük olyanok is, amik szerkezetileg is felújításra várnak beköltözés előtt. Szóval a kérdésedre a válasz igen, eelőfordulhat, és elő is fog. Az hogy mekkora lesz a mértéke, és mikor jön el, na ez az amit nem tud senki...
2021. dec. 16. 16:36
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

26-os

Az a baj, hogy magas kamatok sokára lesznek sokan vették fel 10-15 év fix kamatozással a hitelt aki meg nem az is válthat fix kamatozásúra csak be kell fizetni x összeg kezelési díjat és majd 5 vagy 10 év múlva változik nekik a törlesztő.

Bankok nem adtak olyan könnyen hitelt mint régen kb a havi törlesztő a fizetés 35% körül lehet.

Egy 2 szobás lakást is nehéz elbukni szerintem, mert ha kiadod a kisebb szobát az 30-50% fedezi a törlesztőnek a többit meg simán összeszeded.

Amíg a városokban van munka és mindenki oda akar költözni addig a kereslet véleményem szerint nem fog csökkenni. Nagyon nagy bér különbségek vannak megyeszékhelyek főváros között simán van 50-100 ezer forint havonta. Kisebb városokban nem fognak annyit fizetni mint falún vagy megyeszékhelyen. Mindenki oda megy ahol több a pénz.

Akik befektetésre vettek lakást vagy örököltek azoknak nem számít, hogy 5 évre leesik az ingatlan ára utána úgyis visszamegy közben meg a kiadásból van folyamatos bevétel.

Én is örülnék, ha csökkenne, mert szeretnék 2022-ben lakást venni, de én úgy számolok, hogy 15% növekedés lesz 1 év alatt.

De legyen igazad csökkenjen az árak.

2021. dec. 17. 00:30
 28/31 anonim ***** válasza:
5%-os növekedést prognosztizáltak előre. Hírekben mondták
2021. dec. 22. 19:44
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy ennyire alacsony maradna abból kiindulva csak az elmúlt 2-3 hónapban felénk 10% nőt az ingatlanok ára amiket én nézegetek.

5% inflációt terveznek ezért akinek állampapírja van bent tartja a pénzét és nézi ahogy egyre kevesebbet ér vagy befekteti másba ami valószínűleg ingatlan lesz, mert ha értene egyéb befektetéshez akkor azt csinálná.

Maga a vírus befolyásolja az egész gazdaságot jön egy új variáns aztán mindenki zár talán félévente találnak egy újat amihez újra oltani kell kicsit soha nem véget érős. Nem vagyok virológus.

Ezek a tervek elképzelések egyik napról a másikra felborulhatnak.

2021. dec. 23. 00:04
 30/31 anonim válasza:
igen lehetséges
2022. jan. 8. 14:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!