Előfordulhaz az, hogy egyszer az ingatlan árak a jelenlegi árakhoz képest olcsóbbak lesznek?
26-os
Az a baj, hogy magas kamatok sokára lesznek sokan vették fel 10-15 év fix kamatozással a hitelt aki meg nem az is válthat fix kamatozásúra csak be kell fizetni x összeg kezelési díjat és majd 5 vagy 10 év múlva változik nekik a törlesztő.
Bankok nem adtak olyan könnyen hitelt mint régen kb a havi törlesztő a fizetés 35% körül lehet.
Egy 2 szobás lakást is nehéz elbukni szerintem, mert ha kiadod a kisebb szobát az 30-50% fedezi a törlesztőnek a többit meg simán összeszeded.
Amíg a városokban van munka és mindenki oda akar költözni addig a kereslet véleményem szerint nem fog csökkenni. Nagyon nagy bér különbségek vannak megyeszékhelyek főváros között simán van 50-100 ezer forint havonta. Kisebb városokban nem fognak annyit fizetni mint falún vagy megyeszékhelyen. Mindenki oda megy ahol több a pénz.
Akik befektetésre vettek lakást vagy örököltek azoknak nem számít, hogy 5 évre leesik az ingatlan ára utána úgyis visszamegy közben meg a kiadásból van folyamatos bevétel.
Én is örülnék, ha csökkenne, mert szeretnék 2022-ben lakást venni, de én úgy számolok, hogy 15% növekedés lesz 1 év alatt.
De legyen igazad csökkenjen az árak.
Nem hinném, hogy ennyire alacsony maradna abból kiindulva csak az elmúlt 2-3 hónapban felénk 10% nőt az ingatlanok ára amiket én nézegetek.
5% inflációt terveznek ezért akinek állampapírja van bent tartja a pénzét és nézi ahogy egyre kevesebbet ér vagy befekteti másba ami valószínűleg ingatlan lesz, mert ha értene egyéb befektetéshez akkor azt csinálná.
Maga a vírus befolyásolja az egész gazdaságot jön egy új variáns aztán mindenki zár talán félévente találnak egy újat amihez újra oltani kell kicsit soha nem véget érős. Nem vagyok virológus.
Ezek a tervek elképzelések egyik napról a másikra felborulhatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!