Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Előfordulhaz az, hogy egyszer...

Előfordulhaz az, hogy egyszer az ingatlan árak a jelenlegi árakhoz képest olcsóbbak lesznek?

Figyelt kérdés
2021. dec. 12. 10:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
2008-as válságban ez megtörtént, 5 évig csak mentek lefele az árak.
2021. dec. 12. 18:48
 12/31 anonim ***** válasza:
Olyan viszont ne legyen. Olyan áron ne! :)
2021. dec. 12. 20:15
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem valószínű, hogy sokat menne lefelé inkább csak megáll majd.

Jelenleg minden drágul magas az infláció elég csak a boltban megnézni az árakat a tejtermékek 10-20% drágábbak mint 1 hónappal ezelőtt. Majd a fizetések mennek feljebb így lesz "olcsóbb" az ingatlan.

2021. dec. 12. 23:44
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Kínában pont ez történik most.
2021. dec. 13. 12:01
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
14: anno volt spanyoloknál is egy nagy ingatlanpiaci krach, túlságosan felpörgött ott a piac és szépen földbeállt utána. De ellenpélda is van évekig tartó szárnyalásra. Nehéz elődönteni, hogy éppen mi jön.
2021. dec. 13. 12:34
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Én már annak is örülnék, ha mostantól 5 évig nem mennének kb. semerre a mostani szintről az árak (maximum évi 1-2%-ot). Mert a meglévő 5-6-7% infláció mellett az is pár év után már egy elég erős reálértékben lévő esést jelentene. Nyilván azért örülnék, mert nem ingatlantulajdonos vagyok, hanem olyan, aki venni szeretné majd az első ingatlanát. Ha tegyük fel 4 évig csak évi 1% lenne az ingatlan áremelkedés, de mellé évi 6% az infláció, akkor 4 év múlva reálértéken 20%-kal lennének olcsóbbak az ingatlanok a mostanihoz képest. (Akkor is, ha nominálisan majdnem ugyanannyiba kerülnének.)
2021. dec. 13. 12:41
 17/31 anonim ***** válasza:
Kínáltak a közelemben egy 1 szobás lakást 16 milláért. Kíváncsi lettem volna,hogy eladták vagy levették mert meggondolta magát a tulaj ,de ez nem derül ki. Azért nem vettem meg mert irreális az ár egy 1 szobásért. Katasztrófa ez ,hogy pici szuterének oszt ennyibe kerülnek. Garzon lakás volt. Fizetek egy sört annak aki kideríti :D Az árral komoly gondjaim voltak . Nem ér ennyit egy garzon. Ez már pofátlanság.
2021. dec. 13. 19:50
 18/31 anonim ***** válasza:
Borsodban lakom egyébként.
2021. dec. 13. 19:51
 19/31 anonim ***** válasza:
A valoság az hogy az ingatlanok reál értéke nagyon lassan csökken a technika fejlődése miatt, kb évente pár ezreléket de lehet kevesebbet. A konkrét fizetendő össze persze nő az inflácio miatt. Mielőtt valaki belekötne rengeteg helyen lokálisan jelentősen nőnek az ingatlan árak pl belvárosok.
2021. dec. 13. 20:44
 20/31 anonim ***** válasza:
Rengeteg helyen pedig lokálisan csökkennek az árak. A szülővárosom nyugati része indiánnegyed lett három évtized leforgása alatt. Akik oda építkeztek annak idején(vannak bőven ott kétszintes, a nyolcvanas évek végén épült házak is)azok elbukták a befektetett tőkéjüket. Amelyik tulaj tudott az elmenekült onnan, a házaikat egy-két millió forintért vették meg a bennszülöttek. Ugyanezek a házak ha pesten lennének simán érnének 100+ milliót jelenleg. Említették előttem Spanyolországot. Egy magyar pár ott vett házat pár éve vicc áron. Mióta megvették a mellettük lévő házat már fele annyiért árulják de úgy sem kell a kutyának se. A lokáció, a környék nagyon fontos. A jó helyen lévő jó ingatlan még válságban is eladható(igaz kevesebbért), a rossz helyen lévő rossz ingatlan meg ott fog állni még lehet 10 évig is a következő ingatlanmániás időszakig amikor a szart is megveszik 20 év hitelre mert úgyis megy föl az ára alapon.
2021. dec. 14. 03:29
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!