Akik most vettek ingatlant Budapesten vagy Pest megyében, mennyi hitelt vettetek fel?
Illetve mennyi önerőre, valamint milyen formában (CSOK, babaváró, piaci).
Kérlek kort is írjatok.
21-ért vettem panellakást Kőbányán, 48 m2 + kis erkély, 2 szoba, felújítandó. 12-őt adtam önerőből és 9 hitelt vettem fel.
~ fél millió elment mindenféle ügyintézésre, az illetéket 12 havi részletben fizetem.
~ 4 millióm maradt felújításra, illetve azóta is folyamatosan ebbe ölöm a pénzem, szerintem olyan 6-7 között lesz a vége jó esetben, mert a falakon kívül semmit nem hagytam meg.
Egyedül vettem fel, kezes és társ nélkül, ~ szoba árban van a havi törlesztőm.
32F
Anyagi szempontból szerencsém volt, mert ismerősi körben volt a lakás, így nem is volt hirdetve, nem volt verseny érte.
Az tény, hogy előtte ennyiért én sem nagyon láttam, csak 35-40 m2-eket.
Az is tény, hogy ez Kőbánya, a hasonló kecók most 25-28 között vannak hirdetve.
Árban nincs nagy szórás mert 25-ért árulják a "retrót" (értsd cigányok által lelakott putris szart) és 27-28-ért mennek azok amik egészen szépen rendbe vannak rakva.
Amúgy azt látom, hogy a legnagyobb Covid-os időszakban volt 1-2 ami 20-22 között jó vétel volt. De ezek általában teljesen felújítandóak voltak.
Ebben az árban most nagyjából Csepel rosszabb részei, meg Havanna lakótelep jöhetnek szóba. És sajnos a valamire való lakások tényleg 30-tól indulnak.
50 millióért vettünk egy 3 szobás lakást kis kerttel (picit túlárazva, de a környéken nem volt másik hasonló eladó egy év alatt).
10 babavárót + 30 millió hitelt vettünk fel mert így kedvezőbb volt a kamat, mintha 15 hitelt vettünk volna. Helyette a maradék pénzt befektettük, és 5-6 év múlva a teljes összeget előtörlesztjük egyben, ha minden jól megy. A babaváró meg remélhetőleg kamatmentes lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!