Hogy lehet felvenni a versenyt az ingatlanárak drágulásával annak aki fizetésből él?
Szerintem 31-esnek igaza van. És a bérleti piacon látszik is, hogy mekkora szakadék van azok között akik tudnak lakást venni és akik nem.
Mi nem keresünk rosszul a párommal, önerőnk is van, de nem is vagyunk már a legfiatalabbak a magunk 30+ évével. Ezért már nem is szeretnénk 25 évekre hitelt felvenni egy ekkora bizonytalan világban. Ha hitelt vennénk fel magasabb lenne a törlesztő mint az albérlet bérleti díja. 3 éve 150ért béreltünk a belvárosban egy újépítésű lakást, a tulaj azóta sem tudta kiadni ennyiért, úgyhogy eladta. Egyre ritkább szerintem aki tud vagy éppen akar ekkora összeget kifizetni egy albérletre. És ha csak a fizetése 30-40%-át viszi el az albérlet valakinek, akkor is irtó nehéz önerőre félretennie mellette. Főleg azért, hogy utána meg vehessen a pénzből valami lepukkant lakást, rossz környéken, hitelre amit majd 10 év alatt talán felújít, mert a hitel mellett nem lesz még erre is pénze. Mert ha lejjebb adod az igényeket akkor ez következik. Úgyhogy mi el is engedtünk ezt a témát egy jó időre. Ezt tudom javasolni másoknak is, akik nem tudják elengedni az elveiket.
30: Erről a spekulációról írnál többet? El tudod magyarázni?
Meg az összes állításodat kifejthetnéd, mert nem tudlak követni. Köszönöm.
33. Ott a hiba, hogy pl. abban a zsákfaluban, ahol 6 évig éltem, nincs erre alkalmas eladó ingatlan. A szlömös falvakban meg 0-24 résen kell lenned, vagy kilopják a rotát a kezedből.
Nem olyan egyszerű ám ez, mint 20 éve. Errefelé alig van eladó ház, ahol valamiféle normálisabb munkahely elérhető közelségben fekszik. Ha mégis, akkor CSOK-kal terhelt az irányár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!