Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Miért ilyen drágák a felújítan...

Miért ilyen drágák a felújítandó lakások?

Figyelt kérdés
Elsősorban pesten, de néztem vidéki árakat is. Elképesztő, komolyan. Szétbarmolt lakásokat árulnak 30+ért, vagy a 30hoz közelebb van mint a 20hoz. Felújítandó! Ezek az emberek nem tudják mennyibe kerül egy felújítás? A végére simán ott vagy, hogy 40-50 milliód ráment egy 50-70 éves vagy még régebbi lakásra. Ennyiből már amerikában is lehet házat venni. Szóval mi az oka annak, hogy itt tartunk? Nem, nem keresnek jól az emberek, mert ennyi csöves meg drogos sosem volt az utcákon aki most van. És itt nem több ezer dollár/euró az átlag hazavihető fizetés. A használt lakások piaca amúgyis leszálló ágban van, ha valaki figyelte ezeket. Szóval ha valakinek van magyarázata erre a jelenségre, annak örülnék ha megosztaná.

2021. nov. 2. 06:40
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

"Én 2 éve vettem 55 négyzetméteres lakást és 3 millió forintból tökéletesen fel tudtam újítani"

Nem akarlak bántani, de aki nem egy szikla alatt élt idén, az tisztában van vele, hogy az építőiparban mindennek elszállt az ára. Vállalkozó vagyok, rengeteg üzletben napi árak vannak még mindig. Nyilván a vállalkozók is emelnek a munkadíjon. Nincs értelme 2 évvel ezelőtti árakat hozni, mert tényleg minden jelentősen emelkedett. Egy példa, tavaly a saját házamban csináltam egy teljes munkafolyamatot. 210 ezer volt az anyag akkor.

Pont most volt egy ekkora ingatlanra munkám, kb 700 volt az anyag a kedvezményemmel, vevő ennél drágábban kapta volna.

Ugyanazok az anyagok, ugyanaz a márka, termék család.

Egy felújítandó háznál akár a tető és a külső szigetelés, színezés is 8 számjegyű összeg lesz mai árak mellett. És akkor még nem csináltad a fűtést, vizet, villanyt, burkolast belülről.

Látom, hogy te panelt írtál, az szerencsére olcsóbb, de szintén emelkedett ott is minden. :(

Megéri felújítani és nem felújítottat venni, de sokkal több lesz, mint amennyit számol az ember

2021. nov. 2. 20:27
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

"Szétbarmolt lakásokat árulnak 30+ért, vagy a 30hoz közelebb van mint a 20hoz. Felújítandó!"

És 15 nm-es, vagy 200 nm-es? Négyzetméterár van ember, egy lakás nem darab-darab!

Egyébként van olyan környék, ahol a felújítandó 20 nm-es is ajándéknak számít 30 M-ért.

2021. nov. 2. 21:50
 23/26 anonim ***** válasza:

18: Létezik többszáz négyzetmétere lakás is, nem csak 55 nm-es...

Nem tudjuk, mekkorára gondol.

2021. nov. 2. 21:53
 24/26 anonim ***** válasza:

3: Mert nem csak az az élethelyzet van, hogy mindenképpen el kell adni.

Sokan árulnak úgy, hogy amíg nem kapják meg érte a ráírt árat, addig megtartják.

Érzelmi okokból, vagy anyagi okokból.

2021. nov. 2. 21:55
 25/26 anonim ***** válasza:
2: Egyrészt annyira már nem kapkodják el az ingatlanokat. Másrészt elképesztő mértékű eladósodás mellett történik mindez, n+1 hitellel. Egy részük majd kisebb recessziónál sem fogja tudni fizetni a törlesztőrészleteket. Nincsenek illúzióim, a tartozások jó része sosem lesz rendezve, a bankokat pedig majd kárpótolják a te adódból is, persze, szvsz. A jóféle szakik, diplomások, akik nem akarnak a végletekig eladósodni, meg áramolnak majd ki külföldre.
2021. nov. 3. 07:41
 26/26 anonim ***** válasza:

Covid előtt 13M volt egy felújítandó panel.

Minden évbe ez a hitel, meg mindenki pestre akar költözni, már kezd unalmas lenni.

Már 1000 éve is volt budapest és hitel is, mégse ment oda mindenki, sőt már vannak üresen álló panel tömbök is annyira élhetetlen egy új vasúti vagy autó úttól.

2021. nov. 3. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!