Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg megszólandó, ha...

Tényleg megszólandó, ha valaki erősen felújítandó ingatlant vesz?

Figyelt kérdés

Vettem egy házat, ami belülről teljesen jó, a legrégebbi dolog is kb 10 éves benne, de újak a vízvezetékek, gázvezetékek, stb.

Bentről sokat haladtunk már vele, átfestettük, lecseréltük a meleg burkolatokat, mindenhol parkettáztunk.

Kívülről viszont még nagyon ronda, régen bővítették, és kívülről nem fejezték be, tehát néhány részen hiányzik a vakolat is, a kert rendezetlen, stb..

Statikailag kiváló, minden bővítés a megfelelő engedélyekkel történt, minden dokumentációt megkaptam.

viszont akárkinek mutatom, teljesen el van szörnyedve, hogy hogy vehettem ezt meg. mMrthogy belülről jó, szép, modern, de mennyi pénz kell még hozzá! miért nem vettem újépítésűt!

Namost én ezt 20-ért vettem, pont a szomszéd telkemen most építenek házat, már 50-ért hirdetik, pedig nm-ben kisebb is..

Szóval tudom, hogy jó vétel, de miért cseszi el mindenki a kedvem ezzel? Manapság tényleg mindenki azonnal palotába költözik?

Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg pénz, de még ha 20 milliót is költök rá (amennyit nyilván nem kell), akkor is jobban jártam, és nem adósodtam el egy életre.

Kicsit frusztált vagyok, ti mit gondoltok arról aki felújítandó, szerényebb ingatlant vesz?

Lakhatásra már most tökéletes, be is költöztünk, belőlről tényleg patent, a tető is 4 éves, egyedül a külső homlokzat elrettendő, de nem azért mert repedezett vagy ilyesmi, simán csak a tetőtér beépítése miatt megemelt térdfalak nincsenek levakolva..

Most gyorsan vegyek még fel 5 millió hitelt csak azért, hogy ripsz-ropsz kész legyen, és ne nézzenek rám furán?

2021. máj. 19. 10:13
1 2 3
 1/24 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
91%
Ez ne vegye el a kedved.
2021. máj. 19. 10:25
 2/24 anonim ***** válasza:
91%

Első lépésben tanuld meg, hogy nem foglalkozol az emberek véleményével és nem teszed ki magad annak, hogy bárki is zsűrizhesse a bármilyen döntéseteket!

Nem védekezel, nem magyarázkodsz, mindenki tehet egy szívességet!

Ez az alapfelállás.

Életemben 1x építkeztem, aztán soha többet, pedig nem túl rövid életem során a 4-ik ingatlant veszem.

Az építkezés után - amire ráment minden pénzünk és még adósság is keletkezett - tönkrementünk idegileg, szétment a házasságunk és kevesebbért tudtuk eladni a házat, mint amibe került.

Azóta kizárólag csak statikailag rendben levő, felújításra szoruló ingatlant veszek, amit élethelyzetváltozás után jelentős haszonnal tudok eladni, volt amit dupla áron.

Így aztán vastagon tojok bele, hogy erről egy 100-ik gipszjakabnak (akinek rendszerint még ilyenje sincs) mi a véleménye.

Neked is ezt javaslom!

2021. máj. 19. 10:29
 3/24 anonim ***** válasza:
52%

Az első benyomás az lesz, amit először meglát az ember. Ez pedig egyértelműen a ház külseje. Sokan ebből formálnak azonnal véleményt, ez ellen lehet ágálni, de ez az emberek 90%-nál így van. Nehezítő tényezők: kert is rendezetlen. Mert mindez igénytelenségre vall.

Extra nehezítő tényező: "faluhelyen" van az ingatlan, mert ott hamar megszólják ilyenért az embert. Szeretik, ha rendben van az ember portája.

2021. máj. 19. 10:57
 4/24 anonim ***** válasza:
85%
Őszintén, én letojnám, hogy ki mit mond. Manapság nem könnyű házhoz jutni, még felújítandóhoz sem. Ha valaki ezen pörög, megmondanám hogy apránként majd felújítjuk.
2021. máj. 19. 11:05
 5/24 anonim ***** válasza:
91%

Te csináltál jó vásárt.

És nem kell mindenkinek megmutatni. A szüleidnek, testvéreidnek (ill. párod ugyanilyen rokonainak) bőven elég. Ők meg remélhetőleg hasonlóan gondolkodnak. Másnak majd akkor, ha teljesen kész lesz.

2021. máj. 19. 11:24
 6/24 anonim ***** válasza:
89%
Ne foglalkozz vele, örülj neki, hogy meg tudtad venni ezt. A többség örülne az erősen felújítandónak is, hiszen most nagyon elszálltak az árak.
2021. máj. 19. 11:24
 7/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Igazából tényleg azt látom, hogy a korosztályom (30) kizárólag újépítésűben gondolkodik, és tényleg meg is veszik őket 40-50 milliókért, mintha más nem is létezne.

Persze, értem az első benyomást, de mondjuk ha mellé tesszük az árat, és hogy ennyiből mit lehet még kapni jelenleg, akkor azt várnám, hogy eláll az ember lélegzete.. Amikor én megtaláltam ezt a házat, akkor én sem attól estem hasra, hogy milyen "gyönyörű", hanem elképzeltem egységes, frissen festett homlokzattal, új korlátokkal az erkélyen, stb.. Csakis az alapok érdekeltek, miből, mikor, hogyan épült, közművek, stb.

Ebben az árkategóriában az is csoda, ha a lábán áll, ez pedig masszív, azonnal lakható állapotú volt. Eleve albérlők lakták..

Kertet egyébként már gondozzuk, de nyilván sok munka, fűkasza, gyomírtó, bébifű, itt tartunk.

Csak az egész család ki van fordulva magából, hogy miért nem vettük fel a babavárót, meg a tököm tudja mit. A legbántóbb talán, hogy a hátam mögött beszélnek róla. Próbálom ezeket meg sem hallani, de hát ez van.

Két éves tervünk van a zsebből felújításra, hitel nélkül, ebből eddig fél év lement és minden rendben, terv szerint zajlott, már most rá sem lehet ismerni.

Csak most ha jön egy nem várt nehézség - mert hát a felújítás az ezzel jár, megszoktuk -, máris jönnek a sopánkodó "én megmondtam" rokonok... Szörnyű az egész.

2021. máj. 19. 11:26
 8/24 A kérdező kommentje:

Plusz mindenki azzal érvel, hogy most mennyire drágák a szakik, egy vagyon lesz felújítani.

Persze, ez így igaz, de ennél már csak egy dolog drágább: újat építtetni. Erre nem gondolnak?

2021. máj. 19. 11:32
 9/24 anonim ***** válasza:
79%

"...a korosztályom (30) kizárólag újépítésűben gondolkodik, és tényleg meg is veszik őket 40-50 milliókért, mintha más nem is létezne."

Hát vegyék!

Ők majd akkor kezdik az újépítésű rejtett hibáinak a javítgatását, amikorra te már nyugodtan hátradőlhetsz a kifogástalan tipptop házadban, ami összességében a fele költségben lesz, mint nekik az 50 milliós + a javítások.

Akkor kinek is van több esze?

2021. máj. 19. 11:34
 10/24 anonim ***** válasza:
89%

"Csak az egész család ki van fordulva magából"

Mondd meg nekik (de emelt hangon ám!), hogy nyitotta volna ki a bukszáját és vágott volna hozzád még 30 milliót, aztán akkor te is 50 millióért vettél volna teljesen felújított házat. Vagy ajánlotta volna fel, hogy fizeti a babaváró hitel törlesztőjét helyettetek. Esetleg még azt is tedd hozzá, hogy aki ilyet mond, nem lesz szívesen látott vendég abban a házban, akkor se, ha minden elkészül.

2021. máj. 19. 11:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!