Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg megszólandó, ha...

Tényleg megszólandó, ha valaki erősen felújítandó ingatlant vesz?

Figyelt kérdés

Vettem egy házat, ami belülről teljesen jó, a legrégebbi dolog is kb 10 éves benne, de újak a vízvezetékek, gázvezetékek, stb.

Bentről sokat haladtunk már vele, átfestettük, lecseréltük a meleg burkolatokat, mindenhol parkettáztunk.

Kívülről viszont még nagyon ronda, régen bővítették, és kívülről nem fejezték be, tehát néhány részen hiányzik a vakolat is, a kert rendezetlen, stb..

Statikailag kiváló, minden bővítés a megfelelő engedélyekkel történt, minden dokumentációt megkaptam.

viszont akárkinek mutatom, teljesen el van szörnyedve, hogy hogy vehettem ezt meg. mMrthogy belülről jó, szép, modern, de mennyi pénz kell még hozzá! miért nem vettem újépítésűt!

Namost én ezt 20-ért vettem, pont a szomszéd telkemen most építenek házat, már 50-ért hirdetik, pedig nm-ben kisebb is..

Szóval tudom, hogy jó vétel, de miért cseszi el mindenki a kedvem ezzel? Manapság tényleg mindenki azonnal palotába költözik?

Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg pénz, de még ha 20 milliót is költök rá (amennyit nyilván nem kell), akkor is jobban jártam, és nem adósodtam el egy életre.

Kicsit frusztált vagyok, ti mit gondoltok arról aki felújítandó, szerényebb ingatlant vesz?

Lakhatásra már most tökéletes, be is költöztünk, belőlről tényleg patent, a tető is 4 éves, egyedül a külső homlokzat elrettendő, de nem azért mert repedezett vagy ilyesmi, simán csak a tetőtér beépítése miatt megemelt térdfalak nincsenek levakolva..

Most gyorsan vegyek még fel 5 millió hitelt csak azért, hogy ripsz-ropsz kész legyen, és ne nézzenek rám furán?

2021. máj. 19. 10:13
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Hiaba veszel dragan vadonat ujat,ha nem tetszenek a burkolatok,vagy nem praktikus pl a konyha berendezese, es maris kezdheted a sajat igenyeidnek megfeleloen atalakitani.Ha magadnak csinalod,legalabb tudod,hogy mi,hol,milyen minosegben kerult beepitesre.Nem er olyan meglepetes mint engem,amikor egy "felujitott" lakast vettem.Uj burkolatok stb.Aztan meg kellett bontanunk a csempet a furdoszobaban,es amit alatta talaltunk,attol a mester szeme is felakadt.A furdoszoba teljes vizhalozata hulladek csodarabokbol volt osszetakolva.Mindenfele anyagu,es atmeroju csovek voltak egymasba dugva,es az utolso par centin,ahol elfogyott a cso,egy ures wc papir guriga volt beillesztve ket darab cso koze.Most lakas-igaz nem haz-vasarlas elott allok, es csakis felujitando johet szoba.En mar senkiben sem bizok,csak magamban.
2021. máj. 19. 21:49
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
és pontosan ezért nincs semmi értelme felújítani hogy növeljék a ház értékét. az új vevőnek úgyse fog tetszeni, akár új akár nem, meg fogják változtatni
2021. máj. 19. 22:10
 23/24 A kérdező kommentje:

Igen, azt meg kell hagyni, hogy ami kész van, az pontosan olyan, mint amilyennek megálmodtuk. Rengeteget terveztünk mielőtt belevágtunk, de csak a konyha megtervezésére ráment 2-3 hét! Nagyon drága, ezért nyilván nem 3 percre tervezi az ember, sok felújított lakásban pedig be van téve egy furnér új konyhabútor, ami szét is pereg 2 perc alatt, de mutatós.

Nálnuk szemünk láttára cserélték ki a víz és gázvezetékeket, úgyhogy jó poros, rombolós részével kezdtük a dolognak, de ezt meg kellett csinálni.

Rendben, köszönöm mindenkinek, igyekszem büszkének lenni továbbra is a házunkra :) Már 2 hónapja beköltöztünk, de azóta csak jobban szeretjük.

Én eddig minden lépését imádtam a felújításnak, főleg a tervezést, anyagok összeválogatását. Amit tudunk mi magunk csinálunk egyébként, szóval parkettáztunk, festettünk, szegélyeket tettünk, korlátot cseréltünk, redőnyöztünk. Hidegburkolatot nyilván nem mi tettünk, meg a vízvzetéket is szakember csinálta, de ezeken kívül eddig mindent megoldottunk szerencsére.

2021. máj. 20. 07:11
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ügyesek vagytok, hogy ennyi mindent meg tudtatok csinálni. Lassan én is kezdem a felújítást, sajnos nekem mindenhez szakembert kell hívni.
2021. máj. 20. 09:26
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!