Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Amikor kirepültél a családi...

Amikor kirepültél a családi fészekből, hogyan és miből kezdtél el építeni a jövőd, hogyan oldottad meg a lakhatást és az önfenntartásodat?

Figyelt kérdés

Szeretnék már önálló életet élni, csak olyan szegénységben nőttem fel, hogy a szüleim nem tudnak ebben támogatni.

Gyógyszertári asszisztensként dolgozom, minimálbérért. Ebből nem igazán tudok albérletet kivenni, meg úgy eltartani magamat sem igazán.

Gyógyszerész szeretnék lenni, csak nem vettek fel ezidáig, de nem adom fel.

Szeretnék ötleteket, inspirációkat kérni, hogy ki hogyan kezdte meg az önálló utat az életben.

22/L

ma 10:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én dolgoztam, mint az állat napi 16 órát, aztán találtam jobban fizető állást ott, heti 6 napot mentem. Az érettségit 26 évesen tettem le (16 évesen abbahagytam a középiskolát, hogy elmenjek dolgozni), érettségi után azonnal egyetemre mentem. Utána években még 2 szakmát kitanultam, jelenleg is tanulok

Folyamatosan kerestem a lehetőségeket a jobb pénz miatt és éltem is vele. Szerintem neked is az az út, hogy nem elégszel meg a minimálbérrel, még akkor sem, ha egy darabig nem a szakmádban fogsz dolgozni.

Menet közebn tanulni,tanulni, emelt érettségit tenni 1-2 tárgyból plusz pontokért, nyelvvizsgázni..stb

ma 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanulás és munka. Tanulás mellett dolgozni, munka mellett tanulni. Plusz munkát elvállalni, túlórázni, ha kell munkahelyet váltani, fejlődni.
ma 10:38
 3/7 Metionin ***** válasza:
100%
Tanultam, hogy felvegyenek egyetemre, részben azért, mert tudtam hogy ez az egyetlen lehetőségem a költözésre. Koliba mentem és elkezdtem mellette dolgozni, abból éltem. Amikor végeztem a tanulmányaimmal, albiba mentem és főállásban dolgoztam tovább.
ma 11:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyedül nem ment volna.

Nevelőapám (3éves korom óta nevelt) egy igen nárcisztikus személy. Elnyomott engem is, anyámat is.

23 éves koromig megszabta hova mehetek, kivel találkozhatok. A párkapcsolat tiltólistás volt. A bevételem az ő számlájukra mehetett csak.

23 évesen megismertem egy fiút. Titokban találkozgattunk.

Végül egy oltári nagy veszekedés alkalmával azt mondtam elég. Vagy megölöm őt, vagy megölöm magam, vagy fogom és elmegyek, vissza sem nézek.

2 szatyor ruhával és kb 5ezer forinttal jöttem el.

Akkor 1 hónapja ismertem azt a fiút, hozzá költöztem. Lesz ami lesz alapon.

Másnaptól számlát nyitottam, oda ment a bevételem. 2 munkahelyen is dolgoztam, közben tanultam. Ő is rengeteget dolgozott. Sokszor csak aludni találkoztunk.

Albérletben éltünk az első 3 évünkben, hál isten ismerősnél, féláron. Spóroltunk amennyire tudtunk.

Így 2020-ban megvettük a házunkat. (önerő + a babavárót vettük fel, 9mFt-ot.)

Mára 2 gyerekünk is van :)

ma 13:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Dolgoztam 19 éves korom óta, közben gyüjtöttem a pénzt, magamon mindent megspóroltam, mert anyámnak egy csomó pénzt kellett hazaadnom. Aztán hitelt vettem fel amint meglett a minimális önerőm, és vettem egy panellakást 24 évesen.
ma 14:00
 6/7 A kérdező kommentje:
5# hitelt hogy tudtál felvenni? Mert tudtommal kell az a minimális bevétel, amit megszabtak, hogy a bank adjon hitelt.
ma 14:12
 7/7 anonim ***** válasza:
6 azt nézik hogy a havi törlesztőrészlet ne legyen nagyobb a fizu 50%-ánál. 3 műszakban dolgoztam gyárban, hosszabb futamidőre vettem fel. Nem volt gond a hitelfelvételnél, pedig otp-nél csináltam.
ma 14:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!