Miért ilyen drágák a felújítandó lakások?
Nekem is az a tapsztalatom, hogy vannak ingatlanok, amiket 2020 márciusában már láttam hirdetve és azóta is fent vannak, minimális árcsökkenéssel és kép nélkül, vagy 10 ingatlanossal hirdetve.
Közben meg tudom, hogy mennek el ingatlanok, amikre napok alatt érkezik foglaló, meg amúgy rettenetesen kevés van pl. abban az árkategóriában, amit én néztem (már vettünk egyet, most anyuméknak keresünk a "közelben" -budepest északi agglomerációban), pedig drágábban már nem olyanok, hanem nagyobbak vannak, mint amit nézek, szóval nem az árat lőjük be rosszul, hanem nincs eladó ingatlan olyan, ami nekünk kell.
Hát igen, kicsi a kínálat, hatalmas a kereslet és kevés új társasház épül. Ami lakás van, azokat folyamatosan vásárolják nem csak a CSOK-os vevők, hanem a befektetők is.
(Kis politika csak így zárójelben, az ellenzék ígérte, hogy nagy társasház építésekbe kezdenek, ha nyernek, de sajnos nem nagy esélyük van, ennek a jelenlegi politikai garnitúrának meg az az érdeke, hogy az égbe szökjenek az ingatlanárak mert ingatlan befektetéseik vannak.)
Csináld azt, hogy naponta figyeled az ingatlanhirdetéseket és ha van egy jó lehetőség, azt azonnal felhívod, hogy már aznap mennél megnézni (főleg ha magánszemély hirdeti, lehetőleg még azelőtt, hogy egy ingatlanos lecsapna rá).
Az USA-bani árak attól függenek, hogy hol :)
Rokon Florida északi részén vett 200 ezer dollárért rendezett lakóparkban, normális környéken házat (300m2), részben fel kellett ugyan újítani, de még úgy is bőven megérte. De a déli részen drágábbak, a nyugati parton már megfizethetetlenek.
De az USA-ba csak úgy nem élhetsz folyamatosan, kell letelepedési engedély, zöldkártya.
Nem szabad a mai helyzetben totál felújítandót venni mert nem jössz ki jól.
Olyat kell venni ahol már volt legalább részleges felújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!