Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szerintetek hogy illene...

Szerintetek hogy illene elosztani a családi ház vásárlása után a részeket?

Figyelt kérdés

Azt tudni kell, hogy a párommal felvettük a babavárót. Ezáltal a jelenlegi lakásának fennmaradt 1 millió ft hitelét ki tudta plusszolni, így már a saját lakása.

Fontolgatjuk, hogy veszünk egy családi házat.

Viszont a családi házba szerintetek hogy kellene felosztani az arányokat? Kinek mennyi jár?

Párom jómódú családból származik én viszont kicsit szegényesebb családból, így sajnos én nem tudok annyit bele adni a költségbe, ráadásul a fizetésem is negyed annyi, mint neki.

Párom szerint, mindenkinek annyi jár amennyit belead. Viszont (nem szeretnénk válni, sőt életünk vegéig együtt szeretnénk maradni, de gondolni kell arra is, hogy milesz HA...) válás estén, akkor Ő nagyon jól járna, én viszont alig kapnék valamit.

Szerintetek is így kell lennie? Vagy Ti hogy gondoljátok?

2021. okt. 28. 09:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
60%

Soha nem akartam annyira férjet, hogy meg kelljen vegyem, mint a 19-nek. Az is tény, hogy olyan férfi nem is kellett volna, aki ezt elfogadja. Mégis van férjem, idestova 20 éve. Nem akarjuk elhagyni egymást, van 2 gyerekünk, jól megvagyunk.

De ha becsúszik a hibapont, mehet azzal amivel jött és a kacatok felével!

2021. okt. 28. 17:29
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Annyi százalék amennyit beleraktatok.
2021. okt. 28. 20:50
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy “Hogy illene?”

Basszus ez nem illem kérdése, hanem vegytiszta jog!... meg csipet erkölcsi érzék

Mit akarsz osztozkodni azon, ami nem a tiéd?

2021. okt. 29. 20:46
 24/30 anonim ***** válasza:
22%

19-es vagyok. 42N.

Nem lóg bele a bilibe a kezem. Éltem mar együtt valakivel, akinek szültem, akinek mindene volt, nekem semmim, csak laktam vele. Nincstelenül jöttem el, és ennek így volt rendje, hisz nem volt pénzem az ingatlanban.

Most férjnél vagyok. Az, hogy nekem több pénzem volt, az azt jelenti, volt kétmillióm. Hű, ez aztán az összeg, amivel férjet lehet venni!

Arra volt elég, hogy önerő legyen saját ingatlanhoz. Ami 50-50%-os tulajdonhányad a férjemmel. Ő keres többet amúgy, sokat tett azért, hogy itt lakjunk, így sose gondoltam arra, hű, az a kétmilla az enyém. Tudom, milyen érzés nincstelenül élni valaki mellett, aki mellett nem vagyok egyenlő, és ő se tekint annak, mert nem közös a cél, a lét. És tudom, milyen a közös vagyon, küzködés, agyalás biztonsága, közösen félretenni, közösen kitalálni, mire költsük, mit újítsunk, mit vegyünk. Nem úgy létezni ebben a házban, hogy ez a férjemé, az ő nevén van, vajon egyetért abban, hogy így-úgy átalakítsuk? Van beleszólásom? Szültem neki, cserébe itt lakhatom, és kész.

Anyagiaskodhattok, osztozhattok, szorozhattok, de a babaváró már közös döntés, közös erőből érte el a férj a hitel kifuttatását. Közös döntés. Közös élet, közös gyerek ...

Na mindegy, arányosíthatjátok a tulajdonrészt, de köszönöm, én nem kérnék belőle. Mint írtam, éltem így, 0-100%, és nem is követeltem semmit, de nem volt jó. Erre utólag jöttem rá.

2021. okt. 30. 15:19
 25/30 anonim ***** válasza:
37%

"Soha nem akartam annyira férjet, hogy meg kelljen vegyem, mint a 19-nek. Az is tény, hogy olyan férfi nem is kellett volna, aki ezt elfogadja."

Szóval szerinted ha valaki nem meztelen fenékkel megy férjhez, az "megveszi" a férjét????

És akkor az a férfi, aki nála rosszabb anyagi helyzetben lévö növel jön össze, az is "megveszi a nöt" szerinted?????

A logikád szerint minden kapcsolat csak akkor elfogadható, ha mindkét félnek pontosan ugyanannyi a vagyona????

Ritka primitív gondolkodásmódod van a válaszod alapján!

2021. okt. 30. 15:23
 26/30 anonim ***** válasza:
15%

Még mindig a 19-es vagyok. Tegyük fel, arányosítva lesz a tulajdonrész, a nő szül két gyereket, nála maradnak a gyerekek, ergo olyan ingatlanba kell költöznie, ahol a pasi! gyerekeit normális körülmények közt kell nevelnie. Minimum ahhoz kell a meglévő ingatlan árának fele. Vagyis a gyerekek miatt igenis jogos a fifti-fifti. Ha a férfinak lenne kevesebb, akkor is, hisz neki is vinnie kellene a gyerekeket valahová. Mégha nem is laknak majd vele. Az a normális, ahogy azt hiszem, a #12-es írta.

Az én esetem az első kapcsolatban annyi, nem várt baba a fiúnk, nem közös életre rendezkedtünk be, nem is úgy kerekedett a kapcsolat. De a Kérdezőnél pont hogy közös élet közös gyerekkel, ez a terv. Te vagy az a nő, akit választottam, hogy gyereket szüljön nekem, vegyünk egy csaladi házat a közös életünkhöz, amit annyira tervezünk, de vazze te csak elégedj meg 2/6 résszel anyukám, főzd inkább a lekvárt, moss, vasalj, intézd a kölköket, azt' kuss!

2021. okt. 30. 15:37
 27/30 anonim ***** válasza:
10%

#27 Mondjuk, hogy elválnak és nem születik több gyerek. A férfinek és a nőnek is születik viszont az új házasságból gyereke, akkor a lakás öröklése a következőképpen alakul a két eset szerint:

Ha felezték az ingatlant, tehát 50-50,

Akkor a nő saját gyereke 25%-t kap

A közös gyerek 50%-t

A pasi saját gyereke 25%-t

Ezzel szemben, ha aszerint osztják, hogy hogyan raktak bele pénzt, akkor a nőnek van 6m a pasinak 26 m akkor kb 19-81%-ban osztják.

A nő saját gyereke 8.5% alatt kap a közös gyerek 50%-t a pasi saját gyereke meg 41.5% fölött kap valamivel.

Azért azt gondolom, hogy nem mindegy most sem, hogy a gyerekemnek 9 millió vagy 15 millió forintot tudok adni.

2021. okt. 30. 16:07
 28/30 anonim ***** válasza:
100%
26. Miért gondolod, hogy a nőhöz kerül a gyerek válás után? Én inkább nevelném a gyerekünket válás után férfiként és az exfeleségem fizessen gyerektartást.
2021. okt. 31. 08:39
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Majd ha a pasi úgy gondolja, akkor a gyerekeire íratja a felét, de hadd döntse már el ezt ő!

Semmilyen fifti-fifti nem jogos a nőnek, aki 6M-t tesz bele, a pasi meg 30-at!

Ha jól értlek - de remélem nem, mert ha igen, akkor nem vagy 100-as - a pasinak "illene" gondoskodnia a majdani exének a jövendőbeli gyerekeiről is, a saját maga által, házasság előtt, egyedül megteremtett vagyonával.

2021. okt. 31. 13:50
 30/30 anonim ***** válasza:
75%

#29 Szerintem kiszedték előlem azt, aki szerint normális, ha felezik a vagyont, mert a nő csak akkor tudja eltartani a férfi gyerekeit, ha van elég pénze házat venni.

A százalékok arra vonatkoztak, hogy nem csak a "nőnek legyen elég pénze házat venni" szint létezik, hanem utána a gyerekek is örökölnek. Baromira nem mindegy válás esetén, hogy mennyit, egyáltalán nem fair a pasi gyerekeivel szemben, hogyha a nő nagyobb tualjdoni hányadot kap.

2021. okt. 31. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!