Szerintetek hogy illene elosztani a családi ház vásárlása után a részeket?
Azt tudni kell, hogy a párommal felvettük a babavárót. Ezáltal a jelenlegi lakásának fennmaradt 1 millió ft hitelét ki tudta plusszolni, így már a saját lakása.
Fontolgatjuk, hogy veszünk egy családi házat.
Viszont a családi házba szerintetek hogy kellene felosztani az arányokat? Kinek mennyi jár?
Párom jómódú családból származik én viszont kicsit szegényesebb családból, így sajnos én nem tudok annyit bele adni a költségbe, ráadásul a fizetésem is negyed annyi, mint neki.
Párom szerint, mindenkinek annyi jár amennyit belead. Viszont (nem szeretnénk válni, sőt életünk vegéig együtt szeretnénk maradni, de gondolni kell arra is, hogy milesz HA...) válás estén, akkor Ő nagyon jól járna, én viszont alig kapnék valamit.
Szerintetek is így kell lennie? Vagy Ti hogy gondoljátok?
Szerintem 50-50 % arányban.
A saját kapcsolatomban egy kicsivel többet keres a párom, mint én, ennek megfelelően ő ad többet a közösbe, de az eredmény az közös, mindenen egyformán osztozunk.
A házvásárlásnál is ez van.
Ha esetleg mégis valaha válásra kerülne a sor, nem akarna földön futóvá tenni.
Ha kisebb rész lesz a tiéd, én javasolnám, hogy tegyél félre magadnak minden hónapban egy kisebb összeget, ami csak a tied. A saját biztonságod érdekében.
Öszintén szólva ilyen emberrel én nem mennék bele házvásárlásba!
Aki ennyire anyagias - a SAJÁT hitelét a KÖZÖSEN felvett kedvezményböl fizette ki, illetve a közös életeteket nem akarja semennyiben sem támogatni anyagilag -, az nem megbízható, ebböl csak te jössz ki rosszul.
Ha lesz gyereketek, akkor a TE gyereked lesz, akit NEKED kell finanszirozni, abból kell megélned a gyerekkel, amit TE kapsz juttatást, mert a SAJÁT pénzéböl nem fog nektek adni semmit.
SZóval MÉG MOST gondold át nagyon alaposan, ennyire kiszolgáltatott helyzetbe belemenni igen nagyfokú ostobaság vagy naívság.
Mellesleg jogilag mindenképpen közös szerzemény lesz, függetlenül attól, kinek mennyi a jövedelme, de ettöl még igen csunya válás lesz belöle.
Teljesen mindegy, mert úgyis közös vagyonnak szamít válás esetén.
Én 50-50-en kívül max azt tudom elképzelni, hogy egyvalaki 1/1 tulaj az egyszerűbb adminisztráció végett.
"Én 50-50-en kívül max azt tudom elképzelni, hogy egyvalaki 1/1 tulaj az egyszerűbb adminisztráció végett."
Ez elvileg lehetséges, de csak papírforma szerint, ettöl még a házasság alatt vett ingatlan (kevés kivételtöl eltekintve) közös szerzemény, ami válásnál felezödik.
Kedves MÁSODIK!
Igen..a párom úgy gondolja, hogy csak egy kis rész lenne az enyém.
Én is úgy gondoltam hogy fele-fele arányba lesz, de ő másképp gondolja.
A babaváróból ítélve, házasok vagytok, nem csak élettársak.
Ha házasok vagytok, akkor a házastársad lakása különvagyonnak számít (mínusz az az 1 millió, amit levett a közös pénzetekből)
Ha eladja a lakását és befekteti a közös házba, akkor az a rész %-os arányban a kizárólagos tulajdona lesz.
Ahogy viszont meg a babaváróból 6 milliónyi tulajdonrész a tiéd, az övé meg 4 milliónyi.
Ha te csak a babaváró fele+1M járulsz hozzá, akkor annyi lesz a te ingatlanhányadod.
Ez van, így írja elő a törvény!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!