Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyire szokásos, hogy egy...

Mennyire szokásos, hogy egy több évtizede épült családi ház alaprajzát használják fel egy átépítéshez?

Figyelt kérdés
Nem szokták ilyenkor aktuálisan újra mérni az esetleges eltérések miatt?

2021. máj. 26. 06:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem kell hozzá alaprajz. A miénké szerintem meg sincs. Ha megvolna se számítana, mert voltak változások.
2021. máj. 26. 06:55
 2/10 A kérdező kommentje:
De ha ezt egy tervező horribilis összegért akarja nekem eladni, akkor sem? Több dolog nem stimmel.
2021. máj. 26. 07:00
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést!

Mit akar neked a tervező "eladni"?

Mi nem stimmel?

2021. máj. 26. 07:24
 4/10 A kérdező kommentje:
Felújítanánk a házat, és lennének kisebb átépítések is. De több dolog nem akkora a valóságban, mint az új alaprajzon. Mert amikor készült, nem lett pontosan feltűntetve pl. ablakok mérete. És nem lett ellenőrizve az új alaprajz elkészülte előtt. Ha a terv alapján rendelnék 140 centis ablakot, a valóságban meg 150 centi, mit csinálok? Nem ez az egyetlen hiba.
2021. máj. 26. 07:28
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ablakot a tényleges méret szerint kell "rendelni".

De még mindig nem értem mit akar neked eladni?

Terveztettél valamit, Te szolgáltattál neki egy meglévő épületről egy meglévő (régi) tervet?

2021. máj. 26. 07:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Igen, kapott régi tervet. De azóta több változás történt, pl. több ablak van, ami nincs rajta sem a régi, sem az új terven, a házon pedig a valóságban ott vannak.
2021. máj. 26. 07:35
 7/10 anonim ***** válasza:

Mi szerepel a szerződésben? Van benne felmérés?

(ettől függetlenül én sosem dolgozom csak kapott anyagból, mindig felmérem és csak "alapnak" használom az adatszolgáltatást).

De nyugodtan szólj neki, szóból ért az ember.

2021. máj. 26. 07:42
 8/10 A kérdező kommentje:
Írhatok privátban?
2021. máj. 26. 07:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Ide is irhatsz nyugodtan.
2021. máj. 26. 08:14
 10/10 A kérdező kommentje:
Jogi ügy a háttere, azért nem akartam. De nagyon köszönöm az eddigi válaszaidat. :)
2021. máj. 26. 08:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!