Mennyire szokásos, hogy egy több évtizede épült családi ház alaprajzát használják fel egy átépítéshez?
Figyelt kérdés
Nem szokták ilyenkor aktuálisan újra mérni az esetleges eltérések miatt?2021. máj. 26. 06:30
1/10 anonim válasza:
Szerintem egyáltalán nem kell hozzá alaprajz. A miénké szerintem meg sincs. Ha megvolna se számítana, mert voltak változások.
2/10 A kérdező kommentje:
De ha ezt egy tervező horribilis összegért akarja nekem eladni, akkor sem? Több dolog nem stimmel.
2021. máj. 26. 07:00
3/10 anonim válasza:
Nem értem a kérdést!
Mit akar neked a tervező "eladni"?
Mi nem stimmel?
4/10 A kérdező kommentje:
Felújítanánk a házat, és lennének kisebb átépítések is. De több dolog nem akkora a valóságban, mint az új alaprajzon. Mert amikor készült, nem lett pontosan feltűntetve pl. ablakok mérete. És nem lett ellenőrizve az új alaprajz elkészülte előtt. Ha a terv alapján rendelnék 140 centis ablakot, a valóságban meg 150 centi, mit csinálok? Nem ez az egyetlen hiba.
2021. máj. 26. 07:28
5/10 anonim válasza:
Az ablakot a tényleges méret szerint kell "rendelni".
De még mindig nem értem mit akar neked eladni?
Terveztettél valamit, Te szolgáltattál neki egy meglévő épületről egy meglévő (régi) tervet?
6/10 A kérdező kommentje:
Igen, kapott régi tervet. De azóta több változás történt, pl. több ablak van, ami nincs rajta sem a régi, sem az új terven, a házon pedig a valóságban ott vannak.
2021. máj. 26. 07:35
7/10 anonim válasza:
Mi szerepel a szerződésben? Van benne felmérés?
(ettől függetlenül én sosem dolgozom csak kapott anyagból, mindig felmérem és csak "alapnak" használom az adatszolgáltatást).
De nyugodtan szólj neki, szóból ért az ember.
8/10 A kérdező kommentje:
Írhatok privátban?
2021. máj. 26. 07:46
10/10 A kérdező kommentje:
Jogi ügy a háttere, azért nem akartam. De nagyon köszönöm az eddigi válaszaidat. :)
2021. máj. 26. 08:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!