Akik mostanában vettek ingatlant hitelre nem félnek?
1, ha borul a piac, akkor ez mindegy. Mindenképp szívás.
Ismertem olyant aki huszonéve felvett 20 milliót, pár éve még 23-mal tartozott. Igaz most 40-et ér legalább az ingatlan, de ha visszaesne 20-ra egy krach miatt, az azt jelentené, hogy 20 év munkája ment a levesbe.
20 eve vette fel a 20M-et de par eve 23al tartozott akkor nem az ingatlanpiac a hibas hanem o hozott rossz penzugyi dontest, pl devizahitel.
Ha halalaig akar lakni a hazban akkor tokmind1 hogy ugral a piac.
"kevesebbet ér mint a kint lévő hitelem, akkor örökre eladósodok?"
Én az összefüggést nem értem.
Felveszel egy pénzösszeget, azt törleszted vissza.
Ennek semmi köze az ingatlanod értékéhez és ugyanannyit kell fizetned ha 1 forintot vagy 1 milliárdot is ér az ingatlan.
Engem nem foglalkoztat hogy jelenleg mennyit er a haz es hogy 1-2 ev mulva mennyit fog erni.
Ugy vettem eszre hogy tartosan soha nem mentek le az arak, foleg annyit nem hogy felere csokkenjen az erteke.
Ha megis nagyon lemenne az erteke akkor meg foleg nem adnam el hanem akkor olcson vennek masikat, egy nagyobbat, vennek fel arra is hitelt es a mostanit meg eladnam mikor normalizalodik a helyzet.
"eladás után még mindig marad hitel?"
Tegyük hozzá ettől az opciótól nem nagyon kell félni, mert addig nem fogod tudni eladni, ameddig nincs kiegyenlítve a hitel tartozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!