Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha megkapom a tulajdonjog...

Ha megkapom a tulajdonjog bejegyzésről az értesítést, onnantól kezdve az előző tulajdonosnak már nem lesznek tulajdon jogai?

Figyelt kérdés

Lakáshitellel vásároltunk ingatlant, az adásvételi szerződésben bele írtuk hogy az utolsó kifizetés napja a birtokbaadás is, de ez sajnos nem teljesült, mert az eladó elmondása szerint túl hirtelen történt az egész, tudni való hogy körülbelül fél éve raktuk le a foglalót jelezve hogy lakáshitellel lesz kifizetve a maradék, amihez idő kell és szeptember vége október elejére számoljon mint utolsó kifizetés. Van ott rengeteg lom ,hulladék az se teljesült a szerződés szerinti igénnyel hogy elpakolja. Nem lakik senki az ingatlanban, hétvégi háznak volt használva. Most húzza halasztja, nem hajlandó időpontot egyeztetni a birtokbaadáshoz. Kifizetéskor az ügyvédnek se jelzett, hogy megkapta a pénzt, csak miután többször hívásban jeleztem neki. Az ügyvédnél aláírta, hogy ki van fizetve az utolsó részlet is és el lett küldve a tulajdonjog bejegyzés. Úgy gondoltam, ha elkészült akkor azzal a papírral átszerelek minden zárat és megmondom neki, ha nem hajlandó együttműködni velem mint új tulajdonossal, akkor sajnálom de el kell hagynia a birtokot, telefonon elér engem és tudunk egyeztetni. ( mert vannak ott olyan lomok amik neki kellenek, de fél év alatt sem sikerült elpakolnia, tudva hogy el lesz adva) Így én azt ajánlottam fel, hogy melléképületben helyezzük el, senki nem fogja elvinni,lopni és szól - érte jöhet. Ez neki nem jó- jelenleg. Ezért várom a tulajdonjog bejegyzést.

Adásvételiben kötbér nincs kikötve.

Kifizetés napja a birtokbaadás napja is.

Ügyvéddel lett írva az adásvételi persze.

A tulajdonjog bejegyzési határozatot lehet sürgetni ( 1 ingatlan

/10 ezer forint) ha már az ügyvéd beadta akkor még lehet élni ezzel a lehetőséggel hogy már be lett adva vagy csak amikor beadod?

2021. szept. 26. 08:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha megkapom a tulajdonjog bejegyzésről az értesítést"

Szó szerint.

Feltéve, ha nem maradt rajta, pl. haszonélvezeti joga.

De ha megvetted, tied a tulajdon-és haszonélvezeti jog is, kifizetted, átírattátok, megkaptad a határozatot,

akkor megszűnt minden joga.

2021. szept. 26. 08:30
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tulajdonjog bejegyzés megvan, akkor is kellenek tanúk a holmija elhelyezéséhez, mert rád fogja, hogy elloptad a felét.

Tehát ügyvédi felszólítás tértivevényesen, benne az elérhetőséged, a határidő.

2021. szept. 26. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Bele kellett volna irni,hogy onnantol kotber,napi 5 e ft ot fizet,amig at nem adja. Vagy datum.
2021. szept. 26. 09:19
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Besétálsz a földhivatalba megkérdezed a neveden van e. Ha igen szólsz a volt tulajnak 5 napja van eltakarítani szarjait vagy ki teszed az utcára
2021. szept. 26. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Igazabol ugyfelkapun keresztul lekerheto.
2021. szept. 26. 12:21
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Igen vásároltuk, ki van fizetve, az egyedüli tulajdonos. Abban bízom hogy a tulajdonjogi bejegyzés ügyvéd elmondása szerint 20 napon belül van meg, de remélem hamarabb. Sajnos kötbért nem írtunk, első ingatlan vásárlásunk és mástól se kaptunk tippet mire kellene figyelni az ügyvéd pedig nem jelezte ezt a lehetőséget. Legközelebb okosabbak leszünk, de akkor már közjegyzővel írjuk meg. :) További szép napot

2021. szept. 26. 16:03
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen ügyvédetek van, de ritka nagy kontár lehet. Elég sok ingatlant adtam-vettem az évtizedek során, de az alap volt, hogy minden esetben komoly kötbér volt kikötve a szerződésben. Akkori, Ma már nyugdíjas ügyvédem mondta, enélkül soha ne kössek semmilyen szerződést (vevőként), mert a vevőt alig védi valami egy adás-vételi szerződésnél. Az eladó megkapja a pénzét, és ha nem költözik ki, a vevő évekig pereskedhet, míg a tulajdonához jut. No, mindegy, eső után köpönyeg, most dolgozzon kicsit az ügyvéd a pénzéért, küldjön ki minél előbb hivatalos felszólítást az eladónak. Reménykedj, hogy kiüríti, és nincs kedve pereskedni, illetve komoly perköltséget fizetni.
2021. szept. 26. 16:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos amit mondasz, eső után köpönyeg sajnos igen. Olyan kérdésem lenne még, hogy tulajdonjog bejegyzése után is szükség van a birtokbaadásra? Mert van ott egy két olyan dolog amihez ő ragaszkodik hogy vegyem meg tőle és félek hogy a birtokbaadást ehhez fogja kötni, addig nem írja alá címszóval míg meg nem veszem. Viszont ha megkapom a tulajdonjogot, lecseréltetem a zárakat utána már az ő érdeke hogy át legyen adva az ő általa fogyasztott óraállásokkal az ingatlan. Gondolom én. Szomorú a helyzet, a jóhiszeműségnek ára van. Jobban örültem volna, ha szépen gördülékenyen halad, ha valaki ki van fizetve nem értem miért problémázik.
2021. szept. 26. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Birtokba vetelkor az orakat fotozzatok!
2021. szept. 26. 18:51
 10/12 xswerdy ***** válasza:
100%
a birtokbaadásról nem kötelező írásos dokumentumot készíteni, de célszerű (pl. mérőórák állásának rögzítése miatt). Ha nincs a szerződésben kötbér, akkor is kérhetsz bérleti díjat, hiszen most ő használja az ingatlanodat, (ráadásul jogcím nélkül), de ez nem lehet büntető jellegű, tehát egy ilyen ingatlan szokásos bérleti díját kérheted (a kötbér lehetne ettől sokkal több is). Viszont a birtokbaadás akkor van, amikor a kulcsokat megkapod. Hivatalosan nem mehetsz oda feltörni az ő zárát, ha nem ad kulcsot, jogi úton kell kitenned.
2021. szept. 26. 19:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!