Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha megkapom a tulajdonjog...

Ha megkapom a tulajdonjog bejegyzésről az értesítést, onnantól kezdve az előző tulajdonosnak már nem lesznek tulajdon jogai?

Figyelt kérdés

Lakáshitellel vásároltunk ingatlant, az adásvételi szerződésben bele írtuk hogy az utolsó kifizetés napja a birtokbaadás is, de ez sajnos nem teljesült, mert az eladó elmondása szerint túl hirtelen történt az egész, tudni való hogy körülbelül fél éve raktuk le a foglalót jelezve hogy lakáshitellel lesz kifizetve a maradék, amihez idő kell és szeptember vége október elejére számoljon mint utolsó kifizetés. Van ott rengeteg lom ,hulladék az se teljesült a szerződés szerinti igénnyel hogy elpakolja. Nem lakik senki az ingatlanban, hétvégi háznak volt használva. Most húzza halasztja, nem hajlandó időpontot egyeztetni a birtokbaadáshoz. Kifizetéskor az ügyvédnek se jelzett, hogy megkapta a pénzt, csak miután többször hívásban jeleztem neki. Az ügyvédnél aláírta, hogy ki van fizetve az utolsó részlet is és el lett küldve a tulajdonjog bejegyzés. Úgy gondoltam, ha elkészült akkor azzal a papírral átszerelek minden zárat és megmondom neki, ha nem hajlandó együttműködni velem mint új tulajdonossal, akkor sajnálom de el kell hagynia a birtokot, telefonon elér engem és tudunk egyeztetni. ( mert vannak ott olyan lomok amik neki kellenek, de fél év alatt sem sikerült elpakolnia, tudva hogy el lesz adva) Így én azt ajánlottam fel, hogy melléképületben helyezzük el, senki nem fogja elvinni,lopni és szól - érte jöhet. Ez neki nem jó- jelenleg. Ezért várom a tulajdonjog bejegyzést.

Adásvételiben kötbér nincs kikötve.

Kifizetés napja a birtokbaadás napja is.

Ügyvéddel lett írva az adásvételi persze.

A tulajdonjog bejegyzési határozatot lehet sürgetni ( 1 ingatlan

/10 ezer forint) ha már az ügyvéd beadta akkor még lehet élni ezzel a lehetőséggel hogy már be lett adva vagy csak amikor beadod?

2021. szept. 26. 08:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ügyvéded, akinek fizettél legalább 100 000 Ft-ot.

Ha mégis úgy gondolod, hogy az efféle kérdéseket nem teheted fel neki, mert nincs az árban, akkor mondom, hogy de, benne van.

Ezért aztán teljesen fölösleges laikusoktól ingyen jogi tanácsot kéregetni a neten.

2021. szept. 26. 20:16
 12/12 anonim ***** válasza:
Fotózz le minden órát, a szolgáltatóknak nem kell birtokbaadási jegyzőkönyv, egyedül, tulajdoni lappal is tudod intézni az átírásokat. De valahogy csak kicsikarnék egy aláírást a mérőállásokkal.
2021. szept. 29. 09:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!