Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlanhitelnél csak a...

Ingatlanhitelnél csak a vásárlásra adnak kölcsönt?

Figyelt kérdés

Nem vagyok jártas a témában Azon gondolkodtam hogyha veszek egy ingatlant,amit fel kell új8tani.

Nomost ilyenkor a bank a hitelfelvételkor csak a hiányzó összeget adja,ami a vásárláshoz kell,vagy többet? bele lehet számolni a felújítási költséget is?

Pldául van egy 30 milliós ingatlan,ami tetszik.De a fűtésre és a tetőre is kellene költenem.Van van hozzá 25 millió önerőm egy ingatlan eladásából.

A bank csakis 5 milliót ad,vagy adhat többet is?

tegnapelőtt 16:02
 1/3 anonim ***** válasza:
58%

A bank lakáshitekben címén csak annyit ad ami a lakásvásárláshoz kell, és ebből te amúgy egy fillért sem látsz, mert az eladó számlájára megy a pénz. Olyant meg lehet játszani, hogy többet kérsz, és ha jófej az eladó, akkor a pluszt átutalja neked. Nálunk volt ilyen, de én a szülői házat vettem meg.

Ezen felül más címszóval vehetsz fel még másmilyen hitelt, csak annak lehet nem lesz ilyen jó a kamata.

"A bank csakis 5 milliót ad,vagy adhat többet is?"

Eleve rendelkezned kell egy önerővel, ami a teljes vételár bizonyos százaléka, ha ez nincs meg, akkor szóba sem állnak veled. Az meg, hogy mennyi hitelt fognak adni, az azon is múlik, hogy mennyi a havi jövedelmed.

tegnapelőtt 16:20
 2/3 anonim ***** válasza:
72%
A tes esetedben a 25M-s önerőből levonsz mondjuk 5M-t és marad 20, felveszel 10M hitelt, és a megmaradó 5M-ból újítasz fel.
tegnapelőtt 16:57
 3/3 anonim ***** válasza:
48%

Az ingatlanhitel az vásárláshoz van. A fedezet a hitelre így lehet az ingatlan. A felújításhoz más típusú hitel kell.

De ahogy #2 írta, a saját pénzedet költsd a felújításra, a hitelt meg a lakás vásárlására. Nem olyan bonyolult.

tegnapelőtt 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!