Érdemes hitelügyintézőn keresztül igényelni ingatlanhitelt?
Arra jó, hogy körbenéz neked és összehasonlítja az ajánlatokat. Előminősítést végez amit amúgy fejben te is el tudsz végezni bármikor.
Konkrét hiteligénylésnél fog csak igazi elutasítás előjönni, az már ugyanolyan lenne mintha te bemennél a bankba és az ottani ügyintézővel beszélnél. Kvázi az is hitelügyintéző csak épp az adott banké.
Az ajánlatokat te is össze tudod hasonlítani a bankok oldalain vagy összehasonlító oldalakon.
Persze mindenhol van apróbetűs rész, pl lehet kapsz ajánlatot x kamatra, de csak akkor érvényes ha xyz feltétel teljesül amit ott nem kötnek az orrodra csak apróbetűkben max.
Hitelügyintézőn keresztül intéztük. Van kamatkedvezményük, lefordítják a banki bürokráciát hétköznapi nyelvre és neked ingyen vannak.
Bementünk, elmondtuk mit szeretnénk, mink van stb, lefutatta a számításokat, kihozta a bankok ajánlatait amik nála érvényesek.
Kiválasztottuk az egyiket (legolcsóbbat). Fogta végig a kezünket.
Nem tudom, hogy az összes ilyen-e, de a miénkkel nagyon boldog voltam
Szerintem ez az egyén talpraesettségétől, hozzáértésétől függ.
Én eleve kértem be ajánlatokat, volt több a kezemben. Elmentem ismerősök kérlelésére hitel ügyintézőhöz, jött a marketing szöveg, kamatkedvezmény, bekér ő is ajánlatokat, stb. Annyira lassan intézte, telt az idő, végül mondta, hogy hát maradjon az amit én odavittem...
Csak közben frissíteni kellett az ajánlatot és rögtön +10 ezer lett a havi törlesztő. Még jó, hogy ez az infláció előtt volt.
Gyakorlatilag felesleges kapocs volt köztem és a banki intéző között, olyannyira, hogy végül megkerestem a banki intéző elérhetőségét és egyenesben vele kommunikáltam. A végén amúgy is az volt, hogy nekem kellett bemenni és intézni mindent.
Hozzátenném, hogy nekem munkakörömből kifolyólag ezek mennek csettintésre. Nyilván egy félig írástudatlan Mariska néninek nagy segítség tud lenni.
Kicsit OFF: Az elutasítás szerintem elkerülhető megfelelő tájékozódással és azzal, hogy nem nyújtózunk tovább a takarónknál.
Én eleve azzal kezdtem, hogy kértem be ajánlatokat, megnéztük az adott fizetésemhez mi a maximum hitel amit fel tudok venni. Általában a havi fizetés 35-40%-a lehet a havi törlesztő, de ennek utána kell nézni.
Nyilván ha max 15 millió hitelt tudsz felvenni, akkor nem fognak 20-at adni, még a 15 is necces, de mondjuk 13-14-et már biztonsággal fel lehet venni. Nyilván a másik felét elő kell teremteni önerőként ahhoz, hogy lakás legyen.
Plusz nem mindegy a lakás maga sem. Én ezért is vettem panelt, mert annak általában rendezett viszonyai vannak, mert egy nyaralóra, garázsból, sufniból tákolt lakásra nem fognak hitelt adni.
Mi életünk első hitelét ügyintézőn keresztül vettük fel. Semleges a tapasztalatom. Akkor azt gondoltam tök jó, levett egy csomó terhet a vállunkról és még egy kis kedvezményt is kaptunk miatta. De nem a legolcsóbb ajánlatot nyomta elénk, ami nekem nagyon unszimpatikus volt, mert ha nem vagyunk képben, simán "átver" kvázi. Gondolom jobb jutalékot kapott az OTP-től, mint az olcsóbb bankoktól. Neki totál mindegy... Egyébként elmondott mindent, időpontot kért helyettünk, stb., de utólag már úgy látom nincs túl sok jelentősége. Találtunk a bankuknál egy nagyon jó ügyintézőt, akihez azóta is visszajárunk, pedig nem a hozzánk legközelebbi fiókban dolgozik. Nála sosem kell ötször elmondani mindent, szájbarágni, értjük egymást. Mivel még a második hitelfelvételünknél is elég jó kamatot adott a bankunk, így azt direktben nála igényeltük meg és tulajdonképpen ott esett le, hogy ez nem egy agyműtét. Tulajdonképpen marha sok plusz körítés jött be a plusz egy ügyintéző miatt, ezért tűnt olyan bonyolultnak.
Szóval én utólag azt mondom, akkor van értelme, ha nagyon sötétek vagytok a témában (de akkor is csak óvatosan), vagy ha valami extrém jó kedvezményt tud adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!