Vissza kell adni a kulcsokat?
Figyelt kérdés
Ha egy lakásnak megváltozik a tulajdonosa/lakója, családon belül, a többi családtagnak, akik korábban kaptak kulcsot a lakáshoz, vissza kell adni a kulcsokat?2021. szept. 24. 00:45
11/14 anonim válasza:
Többeknek, akik előttem írtak: az új tulajdonos családon belüli, tehát rokon. Családon belüli haragról a kérdező nem tett említést. Nem gondolom, hogy lenne harag, mert haragosának aligha adná el, tehát indokolt is lehet, hogy a kulcsok esetleg maradnak. Ő dolguk.
12/14 anonim válasza:
Pedig pl. válásnál elég tipikus ex családtagjainak is a neheztelése, hogy kinek járt volna, vagy "miért a testvérem tudta megvenni az örökölt részt, miért csak annyiért vagy miért festi át pirosra a kerítést, amikor az a nagyinak sem tetszene és jut eszembe, azt a kedves vázát is el akartam kérni". Összességében kevesen szeretik, ha valaki, aki nem lakik velük, hívatlanul be tud menni. De még akkor se, ha jó szándékkal. Más, ha ez megszokott, meg lett beszélve.
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Én a családi kapcsolatok témakörben írtam ki a kérdést, mivel a családról van szó, csak átkerült ide, pedig eladásról szó sincs. A korábbi tulaj adott kulcsot 1-2 közeli rokonnak, és kicsit frusztrál, hogy nem adták vissza, mikor beköltöztünk, mert miért is kellene, hogy náluk legyen? De nem tudom, hogy tegyem szóvá, mert nem akarok haragot sem, vagy hogy azt érezzék, nem bízom bennük, csak szerintem illett volna visszaadni, vagy legalább felajánlani.
2021. szept. 27. 00:25
14/14 anonim válasza:
Akkor cseréld le a zárat és megoldva. Nem kell ezt valami forró kását kerülgetve körben mindenkivel megbeszélni, hogy ugye nem gond, ha nem bízom benned... :) hiszen a te tulajdonod (ha jól értem). De ha valaki rákérdez (nem hiszem), akkor a régi akadt és biztonságosabbat szerettél volna (meg különben is kinek mi köze hozzá).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!