Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan vetted meg az első...

Hogyan vetted meg az első ingatlanod?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok 20 éveimet élem. Manapság hogy van pénzük az embereknek ingatlant vásárolni? Nem tudok semmit spórolni. Benne vagyok egy lakberendezési csoportba. Milliókat költenek az emberek felújításra. És milliókba kerülnek a lakások vagy házak is. Olyan szépen be rendezik. Nem olcsó dolgokból . Mégis hogyan van az embereknek pénze erre? Ok hogy ketten vannak. Nem hiszem hogy anyu meg aput segít mindenki. Vagy mindenki 30 Milla hitelt vesz fel vagy mi? Mégis hogyan? Nekem szerintem sosem lesz saját ingatlanom. Ennyi hitel borzasztó még 20 Milla is. Meghalok mire letelne. Ti hogyan vettetek házat? Hány évesen sikerült?

2021. szept. 8. 00:12
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Itt 10-15 Milla kb egy normál állapotú lakás az alatt bontani való van szinte.

A fele volt az én tulajdon jogom. Nem adta ide. Papírt írtam hogy el járhat a nevembe mert nem tudtam vele intézkedni. Nem is adta így ide az 5 milliót. Pedig igazából ő sem dolgozott meg érte mert a Tata vette nekünk azért mert én megszülettem. Ez van sajnos ezzel már nem tudom mit tenni. Majd lesz valahogy de úgy látom sehogy sem tudok venni

2021. szept. 8. 02:34
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Az első ingatlanom egy kis zártkerti házacska volt, talán négyhavi fizetésembe került ( 20 éve azthiszem 200e ft volt). Azóta pedig egy "olcsón megvesz-felújít- drágábban elad" ciklusban vagyok.
2021. szept. 8. 07:48
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
30 évesen sikerült, 25 év hitellel. Az önerőt előtte 10 év albérlet mellett szedtem össze. Volt kis szerencsém, mellékállás jól fizetett.
2021. szept. 8. 09:12
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Csok berobbanása előtt/csok legelején. 24 voltam.

Akkor jól kerestem helyi viszonylatban, netto 200e, a párom netto 260e. Volt félretett pénzünk (a páromnak több, mert idősebb is és ő tervezte is a ház vásárlást).

2,5m-ért vettük falu külterületén. 3m volt lakhatóvá tenni, erre 1,5 kölcsönt kaptunk.

Ha most kezdenénk bele, tuti nem tudnánk venni. 160at keresek, ő pedig 200-at. Munkát kellett váltanunk a korona miatt.

2021. szept. 8. 09:38
 15/25 anonim ***** válasza:
88%

Az én "időszámításom" 26-27 éves koromtól kezdődik.

Akkor kezdtem aktívan dolgozni és félretenni.

Eleinte elment a pénz sok mindenre, diákhitel törlesztés, jogsi szerzés munkához, fogaimat megcsináltattam, stb.

Én a lakhatáson spóroltam, kicsi szobákat béreltem 30+ éves koromig 40-50 ezer + rezsihányad áron.

A Covid elején mondtam azt, hogy elég volt másokból és kivettem teljes albérletet (ehhez a döntéshez hozzá járult, hogy nőtt a fizetésem).

Viszont így 5 év alatt félre tudtam tenni 16+ millió Forintot.

Még albérlet mellett is a fizetésem felét félre raktam. Segített, hogy van év végi és projekt bónusz is néha és voltak befektetéseim amik szintén hoztak valamennyit.

Hozzá tenném autóm céges, se párom, se gyerekem, se drága hobbim nincs.

De azért nem is spórolok az élményeket megfizetem és nem üres vajas kenyéren élek, az pont elég volt fiatalon.

21-ért vettem egy Kőbányai 1,5 szobás panelt, atom felújítandó, gyakorlatilag megvettem a falakat.

Ebből 9 millió hitel. A törlesztőm fele sem lesz, mint amennyi az albérlet volt.

Az illetéket részletekben fizetem így az sem egyszeri nagy kiadás.

12 volt az önerőm, maradt 4 millió felújításra. Nagyon szűkös összeg, kétszer ennyit is simán rá lehetne locsolni, és hamar rájön az ember, hogy ebből nem lesz álmennyezet rejtett világítással, meg drága tapéta és valószínű a konyha sem lesz meg idén.

Igazából most annyi a célom, hogy szűk 2 hónap alatt annyira lakhatóvá teszem, hogy be tudjak költözni. Szobák nagyjából megcsinálhatóak addig, meg legyen wc-zuhany többi meg majd jön ahogy jön.

2021. szept. 8. 10:24
 16/25 A kérdező kommentje:
Ez az olcsóbban megvesz utána felújít és drágábban elad nagyon tetszik. Gondolom egy idő után annyi össze gyűlik hogy olyat vegyél meg ott ahol szeretnél
2021. szept. 8. 14:56
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi idén tavasszal vettünk. Hát jobb lett volna 2 éve, akkor sajna még nem volt önerőnk.

Mi 3,5 évet raktunk aktívan félre, addig igyekeztünk minél fentebb lépni a ranglétrákon, így kezdetben nettó 300 volt a közös fizetésünk, most nettó 490. Ahogy nőtt a fizetésünk úgy tettük mindig a különbözetet félre a megtakarításba, soha nem az életszínvonalunkat növeltük belőle.

Bevállaltunk 2,5 év társbérletet is (egy barátunkkal osztoztunk egy albérleten), az jól megdobta a megtakarításunkat. Odafigyeltünk a költéseinkre.

Végül kigyűlt a minimál önerőnk és ekkor még a szülők is megleptek minket egy kis segítséggel. Így végül "csak" 10 milliót kellett felvennünk. Eredetileg lett volna az 15 millió is.

2021. szept. 8. 16:46
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez az olcsóbban megvesz utána felújít és drágábban elad dolog akkor működik, amikor az ingatlan árak is emelkedésben vannak. Ha csökkenésben, akkor súlyos veszteségeket szenvedsz el vagy a pénzed sok évre benne ragad egy ingatlanban. Ha 2008-ban vagy 2010-ben vettél ilyen szándékkal, utána csúnyán megjártad a következő évekre például. Ezt csak arra mondom, hogy mint mindennek ennek is van kockázata és ne képzeld azt, hogy ez egy biztos módszer, ahol csak nyereség lehet, veszteség sosem.
2021. szept. 8. 16:58
 19/25 anonim ***** válasza:

"Ez az olcsóbban megvesz utána felújít és drágábban elad nagyon tetszik"

Persze, hogy tetszik, mindenkinek ez tetszene... :D

Nyilván a való életben ez nem feltétlenül így megy és könnyen bele lehet bukni.

Kezdjük ott, hogy rögtön az ingatlan vásárlással fizetsz egy csomó illetéket, járulékos költséget, ez önmagában milliós összeg. Ha hitelt veszel fel mellé akkor annak a kamatait is fizeted, így szintén nem nagyon fogja megérni.

Plusz az sem árt, ha tudsz olcsón anyagokat beszerezni, vállalkozókat szerezni. Mert kifizetni az embereket drága. Ha magadnak tudod csinálni, az úgy-ahogy meg tudja érni, csak ugye mellette te is dolgozol.

Ki lehet fogni olcsón jó ingatlanokat, csak nehéz, hiszen arra mások is ugrani fognak. Olyanok akik készpénzesek és gyorsabban viszik. Rossz ingatlanba fektetni meg nem feltétlenül éri meg, mert a nyakadon marad.

2021. szept. 8. 17:16
 20/25 A kérdező kommentje:

Én úgy gondoltam ki ezt az egészet hogy pl ha lenne de nincs :D pénzem egy olcsó vidéki házat vennék amit szépen apródonként fel ujitanék. Én élni is szeretnék benne.

Aztán el adnám később ha megéri és kezdeném elölről de jobb helyen vagy jobb állapotút :) nyilván nem egy vagy 2 éven belül.

Ha nem is így

Lehet hogy egy olcsóbb kis vidéki házra össze jön és az évek során jó kis házat lehet kihozni belőle. Aztán véglegesen megmaradna. A lényeg hogy saját. Valamit egyedül is megtudok csinalni pl.

Festeni és hasonlók.

2021. szept. 8. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!