Hogyan vetted meg az első ingatlanod?
Szülői segítséggel és magamtól. Egyetem mellett és frissdiplomásként kijártam évekig külföldre dolgozni nyáron, ahonnan hazahoztam tisztán egy-egy nyáron 2 milliót. 26 éves koromra volt félretéve 7 millió forintom, amikor a lakást vettük. (Nyilván költeni is kellett abból, amit megkerestem, de tudtam is eltenni.)
A szüleimtől kaptam 10 millió forintot (ők is örökségből adtak, ők sem milliárdosok), én is beletettem a lakás árába 5 milliót és még vettem fel 5 millió hitelt (törlesztő: havi 35 ezer) és így tudtam venni egy jó lakást a vidéki egyetemvárosban, ahol tanultam is. Az ügyvédet, bútorozást, illetéket, festést is én fizettem. Kellett a szülői segítség is, de én sem csak kényelmesen lestem ki a fejemből, hanem kiléptem a komfortzónámból és kimentem külföldre dolgozni pl.
Kulfoldon sokan azt csinaljak, hogy kiveszek egy nagyobb hazat, aztan keresnek tarsalberloket, igy a sajat kiadasuk minimalis lesz lakhatasra. Ismerek olyat, aki 3 even keresztul kihozta nullara a sajat reszet igy, ezaltal felre tette a fizuja kb 80%at, egyeb kotsegei levonasa utan. Vett is otthon belole kapera lakast. Igaz akkor meg tudott venni 10 milla alatt Pesten, ma ez mar lehetetlen.
Melyik varosban vagy, mennyiert mennek ott az ingatlanok? Ezt a fenti dolgot akar otthon is meg lehet probalni, nem kell emiatt kulfodre koltozni. Es persze probalj jobban fizeto munkat talalni.
Masik opcio, amit en magam probaltam, hogy szemelyi hitelre veszel pl egy garazst, 2 milla korul. Bar nekem volt onerom is, igy kb 1,2 millio hitelre volt szuksege. En ezt vissza fizettem 1,5 ev alatt, felretett penzbol es a berleti dijbol (12 majd pedig 15 ezer ft) Ha most eladnam kb 2,5 millio korul az mar eleg lenne egy kis lakas onerejehez persze varostol fuggoen. Mondjuk en nem adom el, ki lesz adva meg par evig es lehet veszek inkabb meg egyet.
3. Mi az, hogy adott 1 millát? Az ingatlan hány százaléka volt a tiéd? Annyi része járt volna belőle.
Valamit változtass az életeden:
-tanulj piacképes szakmát, amivel sokat lehet keresni
-menj ki külföldre dolgozni, tegyél ott sokat félre és azt hozd haza
-legyél itthon főnök és/vagy vállalkozó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!