Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Szóval igy ahogy le irtam...

123466 kérdése:

Szóval igy ahogy le irtam lehetseges e önerő nélkül megoldani?

Figyelt kérdés

Jó reggelt mindenkinek.

A falusi csokot szeretnénk felvenni. 1 meglévő gyermekünk van már aki 9hónapos plusz 2 vállalt gyermekre szeretnénk alá írni. De viszont 0 ft önerővel rendelkezünk. Én úgy tudom hogy 10 millió jár 3 gyermek esetén, 5 millió ft-ot bele lehet számítani ház vásárlásba,ami elvileg önerőnek felel meg. 17 millióért ki néztünk egy ingatlant, így csak 12 millió ft-ot lenne szükséges felvenni,plusz azta 10 millió ft támogatást. A férjem nettó keresette minimum 350ezer ft,plusz cseden van ami 200 ezer ft körül van én csak a családipótlékot kapom ami elvileg ugyan úgy beleszámít. Szóval igy ahogy le irtam lehetseges e önerő nélkül megoldani?

2021. aug. 28. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%

A bankkal beszéld meg!

Mondjuk én nem értem, hogy hogy lehet a férjednek igazolt munkabére 350ezer és hogy kaphat még CSED-et is, de biztos van rá magyarázat.

2021. aug. 28. 20:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Csed extra bocsánat. Hát hogy én lemondtam, ő meg igényelte.
2021. aug. 28. 20:32
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jó eséllyel megkapjátok.
2021. aug. 28. 20:48
 4/12 A kérdező kommentje:
Mert nekem azt mondta egy hitel ügyintéző hogy nem biztos mert hogy el e birja az ingatlan. Meg attol is függ milyen település. 110nm ház. Nem rossz allapotba csak ugye le van kicsit belül lakva mert elég igenytelen nő lakik benne. És valkón lenne az ingatlan. Nagyon remelem hogy megkapjuk. Mindenki mást mond. Esetleg valaki nem vett igy fel falusi csok+hitelt?
2021. aug. 28. 20:52
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag most ez egy másik kérdés.

A jövedelmetek alapján megkapjátok.

Hogy aztán a ház mit bír el, vagy egyáltalán hitelre érdemes e, azt majd az értékbecslőjük dönti el.

Mondjuk nem biztos, hogy jó ötlet Valkóra költözni, de ebbe inkább nem szólnék bele...

Már csak 2-t kell aludni és nyitnak a bankok!🙂

Sok szerencsét nektek!

2021. aug. 28. 21:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Miért nem jó ötlet?
2021. aug. 28. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ismered Valkót? Körülnéztél ott a lakosság összetételét illetően?
2021. aug. 28. 21:24
 8/12 A kérdező kommentje:
Igen!
2021. aug. 28. 21:29
 9/12 A kérdező kommentje:
Bár nem tudom pontosan mire gondolsz... csak sejtem.. úgy hogy inkább el se kezd! És ha a cigányokra gondolsz én is az vagyok!
2021. aug. 28. 21:31
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyed extra a neve, és így kap “apás gyedet” a férjed. Egyes bankok ezt egyáltalán nem tekintik jövedelemnek, illetve az sem plusz pont, ha neked nincs munkahelyed, amely visszavárna.

A gyed 175 770 forint. Ha ennyire kérdéses, hogy megkapjátok-e, mindent jó pontosan tudni, hogy ti is jobban tudjatok kalkulálni.

Szerintem kockázatos. Hosszú távon nektek lenne jó, ha bizonyítani tudnátok magatoknak, hogy igenis, tudtok félretenni, még ha nem is várjátok meg, hogy milliók gyűljenek, de a tudatos költés csak egyre nehezebb lesz a gyerekek számának növekedésével.

Mit terveztek a maradék 5 millió forinttal? Felújítást? Jó lenne, ha minél kevesebb plusz hitelt kellene felvennetek (ha egyáltalán adnának 12 milliót).

Mindenképp fel kell keresnetek pár bankot, mert mi nem tudjuk megmondani, járható út-e, amit kigondoltatok. Mindenesetre sok sikert. Szívesen olvasnék róla, ha sikerül elintéznetek.

2021. aug. 28. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!