Volt olyan, hogy valaki lakásra gyűjtött, aztán meggondolta magát, mire összejött az önereje? Miért?
Én 2020-ban végig lakásra gyűjtöttem, hogy meglegyen a kezdő részlet, hitelre tudjak venni egyet és kiadjam. Már 3,5 milliónál jártam, de az ingatlanpiac nem arrafelé változott, mint amerre vártam.
2021 januárban jegeltem ezt az álmom, és inkább a családi házam tetőterében építek két lakást. A kalkuláció szerint 8-10 millió között megáll, utána ki tudom adni ezeket is nyaralásokra. Utána remélem egy 4-5 év, és visszahoz annyi pénzt, hogy legyen a kezdő részletet egy lakásra, amit albérletbe kiadhatok (albérlet=állandó, nem szezonális bevétel, ezért fontos, mert ha csak nyári szezonban van az embernek pénze, a bankok nem szívesen állnak szóba vele).
Testvérem pedzegette, hogy össze állhatnánk és csinálhatnánk egy vállalkozást, mert az én önerőmmel már el tudnánk indulni.
Végül úgy nem lett semmi a dologból és el is ment a pénz ingatlanra, de lehet nem lett volna halott ötlet. Nyilván nem 1-2 éves történet lett volna hanem több mire felépül egy vállalkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!