Mit tegyek? Összejött x millió, és a közeli kis városban találtam a belvárosban viszont csendes helyen egy mindenféle szempontból megfelelő lakást, jó állapotban van.Viszont ha kifizetem + az ügyvédet+ 4% adót nem marad megtakarításom semmi.
Ha elég stabilnak érzed a jelenlegi helyzeted, akkor megtakarítás nélkül is ellehet lenni, ha össze jön és kiadod akkor fixen lesz pénzed. :)
Én megvenném.
Illetékre egyszerű kérelemre is gyakorlatilag bárkinek adnak 12 havi részletfizetést.
Ha kiadod, legalább 2 havi kauciót kapsz, amit nyilván nem verünk el, de jelenleg segíthet és tudatosan visszapótlod.
Vételárból tessék kicsit alkudni :) a készpénzes vevő jó vevő.
Ügyvédek ára között is lehet 1-2%os különbség is, ha nem top sztárügyvedhez mész, akkor is.
Ha pl vállalod, hogy te battyogsz a földhivatalba érkeztetni, olcsóbb lehet.
Bérbeadásra max műszaki karbantartás, tisztasági festés- bútorzat és gyorsan amortizálódó cuccokat felejtsd el- a designt sem fizetik meg, ellenben bosszúság, ha lelakják.
A berbeadói oldalról ideális kecó:
- frissen festett fehér falak
- pár háztartási nagygép (pl. tűzhely, klíma)- a többit megoldja a bérlő és hidd el, jobban vigyáz a tiédre is, ha az övé is benne vab
Túlaggódod egyébként, vágj bele, sok sikert!
Előző vagyok: az ingatlanosnak nem érdeke az olcsóbb át, %ot kap, a magasabb árból többet.
Az ügyvéd mi az, hogy kötelező? Ne engedd magad kopasztani!
Mennyi is az ingatlanos jutaléka? Kiszámolod Ft-ra és ezzel az ingatlanos előtt az eladó elé állsz: hogy magánügye, mennyit fizet ő is (remélem, te nem!!) az ingatlanosnak, azt vonja le nyugodtan és onnan kezdődik az alku :D
Én játszottam màr meg ilyet dubahouse-os ingatlanos előtt- akkora alku sikerült is.
A pénz nálad :D
(Tudom, tudom, az ellenkezőjét nyomatja neked mindenki... idősebb, tapasztaltabb, megbízható, lakást már vásárolt rokont vigyél már magaddal és lengesd be, hogy másnap is tudsz fizetni, de ehhez te is rugalmasságot, alkukészséget vársz.
Ne ijedj meg: a piac valóban keresleti (tuti ezzel mossa az agyad az ingatlanos ;), de a többsége csokos-babavárós, abból a tulajnak se lesz pénze 3-4 hónap alatt se.
Már az is egyedi, hogy mindenféle szempontból megfelelő lakást találtál. Ne szalaszd el!
Olcsóbb ügyvéd, stb.
Kifesteni nem kell.
Nem az ingatlanos adja az ügyvédet, az ingatlanos egy senki, nem dirigál, ne hagyd magad!!! Max ajánlhat ügyvédet, de nem kötelezhet rá, nincs ilyen törvény!
Az ügyvédet mindig is a vevő hozza, a te érdekeidet kell hogy nézze, és fél százalékért már van jó ügyvéd!
Keress ügyvédet, mondd el ezt a sztorit, meg fogja erősíteni, amit mondok.
Ne feledd hogy az eladó írta alá a szerződést az ingatlanossal, nem te, teneked nem szabhat feltételeket az ingatlanos.
Amit írnak hogy az eladóval beszélj, nem hülyeség. Keresd meg közvetlenül és állapodjatok meg. Van egy kötbér amit fizetnie kell az ingatlanosnak, ha megkerüli, de ha ezt te megfizeted, simán jobban járhattok mindketten.
A 4% adó rögtön csak 2% ha 35 év alatti vagy, és mi pl 24 havi részletfizetést kaptunk simán! Eleve azt kértük és simán megadták.
A készpénzes vevő ritka mint a fehér holló manapság, TE szabod a feltételeket bizonyos fokig, ne hagyd magad.
Drukkolok!!!
1).Kérj meg pár barátaidat, rokonaidat, hogy menjenek el hozzá "vevőként" és alkudjanak. Lehet - az érdeklődésre való tekintettel - felemeli az árat, de ők "ne egyezzenek meg", hanem mondjanak le róla, mert drága. Idővel rájöhet az eladó, hogy érdeklődő ugyan van, de drágának találják az árat és majd enged belőle.
2). Menj el hozzá egy kőművessel, építésszel (vagy aki annak adja ki magát) és találjon több kisebb-nagyobb hibát, amit a tulaj nem említett. Erre máris kérj engedményt az árból.
3). Én is azt ajánlom, amit a 6-os válaszoló, hogy ne festess, azzal az indokkal, hogy a bérlőd festesse ki saját ízlése szerint, amilyen színű falakat akar magának. Indokold a bérlőnek azzal, hogy azért nem magasabb a bérleti ár, hogy festetlenek a szobák.
Sok szerencsét!
Vedd meg a lakást akkor is, ha a pénzeddel szinte nullán maradsz. Ha van jó állásod, nem vagy beteges, előléptetést is kaphatsz fizetésemeléssel, vagy akár új állást találsz. Kicsi a valószínűsége, hogy pár év után is nullán maradsz.
De ilyen nincs hogy az ingatlanos ragaszkodik az ügyvédjéhez. Ez teljesen nonszensz, nem ő írja alá az adásvételi szerződést, köze nincs hozzá. és egyben felettébb gyanús. Minket is át akart verni egy bűnszövetkezet amiben ügyvéd és ingatlanos is volt. Mindenképp saját ügyvédet keress ha sokmillióról van szó. Majd ő elintézi a másik ügyvédet, megnézi mi ez a gyanús ragaszkodás az ügyvédhez
Egyáltalán aktív tagja az az ügyvéd a kamarának?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!