Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mit tegyek? Összejött x...

Mit tegyek? Összejött x millió, és a közeli kis városban találtam a belvárosban viszont csendes helyen egy mindenféle szempontból megfelelő lakást, jó állapotban van.Viszont ha kifizetem + az ügyvédet+ 4% adót nem marad megtakarításom semmi.

Figyelt kérdés
A lakást kiadnám albérletbe pár évre, és közben itthon élnék édesanyámmal. Viszont vannak fix kiadásaim is speciális étrend + egyetemet is fizetnem kell. Dolgozok a fizetésem 180 ezer/hó. Attól tartok ha most nem veszem meg, az árak csak feljebb mennek és sosem lesz esélyem egy saját hitelmentes lakásra. Most ezt hitel nélkül megtudnám oldani fiatalon. De nagyon rosszul érint, hogy nem marad semmi tartalékom sem. Sajnos a lakás árát nem lehet lealkudni. Ti mit tennétek? Megvennétek a lakást úgy, hogy konkrétan 0 ft-ra jönnétek ki? Sajnos nagyon elvannak szállva az ingatlan árak és olcsóbban nem fogok találni, ha meg igen az olyan is, de ez jó állapotban van. Tégla lakás, egyedi fűtés,nappali+több hálószoba később ha gyerekem lenne mindenki elférne.

2021. jún. 28. 22:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Vedd meg, egy lakás mindig jó befektetés, de egyelőre ne újítsd fel.

Ennek fejében egyelőre adjad a szerződésben is lefektetett olcsóbb havi bérleti díjért (pl. 1 évig), utána pedig (ugyancsak a szerződésben írásba foglalt), X havi díjért.

Ez alatt az idő alatt ne lehessen felmondani egyik félnek sem, csak ha találsz (talál számodra) új bérlőt ugyanezen feltételekkel.

2021. jún. 29. 10:26
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindig a vevő viszi az ügyvédet, mert ő adja a pénzt és ezzel ő vállalja az esetleges rizikókat! Ehhez ragaszkodj!
2021. jún. 29. 10:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Fura, hogy az ingatlanos ragaszkodik az ügyvédhez, mivel neki semmi köze hozzá, hogy ki legyen az ügyvéd. Simán lehetnek ők ketten maffiózók is. Olyan nincs, hogy csak az lehet az ügyvéd, akit ők mondanak. Szerintem lengesd be, hogy beszéltél másik ügyvéddel, sokkal olcsóbb, ő fogja megírni a szerződést. Ha ezzel gondjuk van, netán el akarnak állni az üzlettől, az már végképp gyanús.
2021. jún. 29. 16:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
13 mal egyetértek. Nagyon sok gyanús alak mozog a piacon. A te ügyvéded megnézi hogy rendben vannak e a lakás papírjai, tulajdoni lapja, ellenőrzi a tulaj személyazonosságát, hamis e a személyije stb. A lakásmaffia nagyon aktív és évekig pereskedhetsz utána kétes eredménnyel. Ha foggal körömmel ragaszkodik az ügyvédhez az ingatlanos az nem jó jel.
2021. jún. 29. 17:43
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel, az ilyen eset gyanús, mikor az ingatlanos ragaszkodik egy ügyvédhez. Ehhez nincs joga, neked van jogod ügyvédet hozni. Nehogy átvágjanak! Bármi gond lehet a lakással, és nem fogod megtudni, csak mikor már késő lesz, ha az ügyvéd elhallgatja.

Semmiképp ne menj bele, hogy ne te hozd az ügyvédet! Ne az lebegjen a szemed előtt, hogy ilyen lakást úgyse találsz másikat, mert bukhatod az összes pénzed. Tapasztalatból beszélek, engem is átvágtak, 2 évbe telt míg vissza tudtam "perelni" a pénzt, de sokan nem kapták vissza, akiket ugyanaz a fickó átvágott.

2021. júl. 3. 23:02
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi a hír azóta?
2021. aug. 7. 01:43
 17/20 A kérdező kommentje:
A kérdésben szereplő lakást nem vettem meg. Mert a tulajdonos elég erőszakos volt, készpénzt követelt, nem felelt meg neki a banki utalás. Azt akarta ha utalok, akkor fizessek pluszba annyi pénzt neki, amennyibe neki kerül a készpénz felvétele. Plusz az ügyvédjükkel eléggé leakartak húzni.Aztán nemet mondtam, ez teljesen abszurd. Iszonyat pofátlan. Mondtam neki akkor keressen olyan embert aki a vétel áron felül neki kifizeti a banki felvétel árát, nem fog találni ilyet. Várjon csak a csokosokra..... Egy barom volt. És megyeszékhelyen találtam egy helyes kis lakást, ami még olcsóbb is volt. Azt megvettem, még többet is fog érni mint a kisvárosi lakás.
2021. aug. 8. 08:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Örülök. Még szerencse, hogy ez az adásvételi előtt kiderült. Ezt a készpénz mániát nem értem, szívem szerint betiltottam volna a használatát olyan 10 15 éve.
2021. aug. 8. 09:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Jól döntöttél!:)

2021. aug. 8. 10:41
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Én azt sem értem valaki, hogy lehet olyan pofátlan, hogy a vételáron felül velem akarja megfizetetni a banki költségeit. A két kezét összetehette volna, hogy talált olyan vevőt aki azonnal tud fizetni és nem vár hitelre se semmire. Most néztem azóta se adta el. Én még ilyet nem is hallottam. Gondolom azt hitte mivel fiatal vagyok majd át ver.

2021. aug. 8. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!