Mit tegyek? Összejött x millió, és a közeli kis városban találtam a belvárosban viszont csendes helyen egy mindenféle szempontból megfelelő lakást, jó állapotban van.Viszont ha kifizetem + az ügyvédet+ 4% adót nem marad megtakarításom semmi.
Vedd meg, egy lakás mindig jó befektetés, de egyelőre ne újítsd fel.
Ennek fejében egyelőre adjad a szerződésben is lefektetett olcsóbb havi bérleti díjért (pl. 1 évig), utána pedig (ugyancsak a szerződésben írásba foglalt), X havi díjért.
Ez alatt az idő alatt ne lehessen felmondani egyik félnek sem, csak ha találsz (talál számodra) új bérlőt ugyanezen feltételekkel.
Egyetértek az előzővel, az ilyen eset gyanús, mikor az ingatlanos ragaszkodik egy ügyvédhez. Ehhez nincs joga, neked van jogod ügyvédet hozni. Nehogy átvágjanak! Bármi gond lehet a lakással, és nem fogod megtudni, csak mikor már késő lesz, ha az ügyvéd elhallgatja.
Semmiképp ne menj bele, hogy ne te hozd az ügyvédet! Ne az lebegjen a szemed előtt, hogy ilyen lakást úgyse találsz másikat, mert bukhatod az összes pénzed. Tapasztalatból beszélek, engem is átvágtak, 2 évbe telt míg vissza tudtam "perelni" a pénzt, de sokan nem kapták vissza, akiket ugyanaz a fickó átvágott.
Köszönöm :)
Én azt sem értem valaki, hogy lehet olyan pofátlan, hogy a vételáron felül velem akarja megfizetetni a banki költségeit. A két kezét összetehette volna, hogy talált olyan vevőt aki azonnal tud fizetni és nem vár hitelre se semmire. Most néztem azóta se adta el. Én még ilyet nem is hallottam. Gondolom azt hitte mivel fiatal vagyok majd át ver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!