Csőbehúzás? Vételi ajánlattétel írásban úgy, hogy még a tulajdonost sem láttam?
Ingatlanvásárlás elején vagyok. Dunahouse-os nő jó értékelésekkel mutatott egy lakást, már másnap hívott, hogy siessek, mert már holnap valaki tesz ajánlatot.
A problémám, hogy ezt írásban rögzítenék, ami gyakorlatban mit jelent rám nézve, mire jó neki?
500 ezret is le kellene tenni mellé, ami annyit jelent godnolom, hogy ha a tulajdonos rábólint az árra én meg mégis elállok, akkor bukom azt a pénzt?
Nem az lenne a normális, hogy találkozok a tulajjal és alkudozunk az árról?
Itt olvastam erről nem túl jókat, pl. hogy ez már adásvételinek számít: [link]
Az otthoncentrum veteli ajanlata azonnal adasveteli szerzodesse alakul,ha az elado elfogadja a veteli ajanlatot!!! Azaz vagy megveszed a lakast az elore rogzitett fizetesi utemezes alapjan vagy elbukod az 500 ezred.
Most voltunk benne egy ilyenbe otthoncentrumnal.
Na adj ilyet addig,amig nem nezted st a lakast nagyon reszletesen tobbedmsgaddal!!!
A csaladtagom eszre se vette volna,h azik a lakas.
Mondjuk az a lakás baja volt, és hogy az ingatlanosok elhallgatnak ilyeneket az alap.
Az a gond, hogy a letét neked ez csak akkor jó ha minden rendben zajlik, minden más esetben csak te bukhatsz vele. Valamint feltételezem, ha belemész ilyenbe, 2 nap múlva kapsz egy telefont, hogy jött egy nagyobb ajánlat, és emelj ha kell a lakás. (Ami garantált kamu.) Amit tehetsz, hogy leinformálod az ingatlanos céget, letöltöd a tulajdoni lapot. Jó alaposan lecsekkolod a kérót valakivel.
A kérdést és az aggodalmadat értem. Viszont az uszító válaszokat amik csípőből átverésnek nevezik ezt az eljárást, nagyon nem. Jó eséllyel senki nem találkozott még ezzel a fogalommal, nem tudja mi ez, mire jó és így már biztos átverés. :)
Egy kérdésben már megválaszoltam, ide is bemásolom:
Az 1% a vételi szándéknyilatkozat. (lehet van olyan iroda ahol fix 500, de általában 1%)
A lényege: Ha ez az eljárás nem lenne, akkor az is megtörténhetne, hogy jön a vevőjelölt, tesz egy ajánlatot szóban. Te elfogadot, szintén szóban. Megbeszélitek, hogy a vevő akkor hozza az ügyvédet. Az ügyvéd 2 hét múlva ér rá (ez teljesen reális). Addig a 2 hétig senkit nem köt semmi... Te, mint eladó, ha kapsz jobb ajánlatot, elfogadhatod azt, a vevő (aki nagyon a Te lakásodat szeretné) nem keres másik ingatlant, szervezi az ügyvédet, majd kiderül, hogy álmai lakását inkább másnak adták el.
Másik eset: A vevő nézelődik abban a 2 hétben. Te nem hirdeted, mert hiszel neki. Sőt, épphogy kifizetted a (2034-ben) 25k-t az ismert ingatlanos oldalon a havi hirdetésre 2 napja, de leveszed a hirdetést, mert megvan a vevőd... :) Majd a vevőt 1.5 hét múlva közli, hogy így jártál, talált jobbat. Rosszabb eset, nem jelenik meg az adásvételin. :) Az ügyvéd tartja a markát, mert megcsinálta a szerződést, előkészített mindent, Te meg fizethetsz úgy, hogy nincs is vevőd.
A vételi 1% ennek az időszaknak az átfedésére szolgál. NEM az ingatlanosé, hanem a vételár része amennyiben az adásvétel létrejön. Pontosabban ez általában készpénz amit adásvételkor visszakap a vevő és azt csinál belőle amit akar. Amúgy az esetek nagy többségében ebből fizeti ki az ügyvédet. Ha a vevő visszalép, bukja az 1%-ot, ha az eladó lép vissza, akkor a vevő visszakapja az 1%-ot, az eladó is fizet 1%-ot a vevőnek. Tehát mindenkit köt 1%. AZ INGATLANOSNÁL NEM MARAD SEMMMI!
Tehát még egyszer: :) NEM az ingatlanosé, SŐT, az ingatlanosnak ezzel plusz munkája van, plusz felelőssége van, plusz pénz nélkül. Ez egy szolgáltatás, ha úgy tetszik. Egyrészt a fentiek okán, másrészt pedig az ingatlanos hitelessége okán. Gondolj bele, mennyire szeretnéd azt az ingatlanost, aki hozna Neked egy vevőt, boldog lennél, leszerveznétek az adásvételt, majd a vevő mindenféle kötöttség nélkül az adásvétel napján mondjuk nem jelenne meg..... :) BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy az ingatlanost okolnád, hogy mennyire megbízhatatlan vevőket hoz ide neked... TUTI, MERT ILYEN A MAGYAR! VALAKIT AZONNAL OKOLNI AKAR, FELELŐST KERES :) Így meg legalább "bánatpénz" gyanánt (ez a másik neve) a Tied az 1%. Akkor is fogod okolni az ingatlanost, mert ugye előítélet, meg húúú az ingatlanos...de legalább 1%-al gazdagabb leszel.
Az meg kifejezetten égbekiáltó orbitális hülyeség (vagy inkább tudatlanság), hogy az ingatlanos nem adja vissza az 1%-ot amikor az visszajár. Miért tenné? 500e ft egy ingatlanirodának zsebpénz, viszont maximális hitelrontás lenne ha ilyet tenne és lehúzhatná a redőnyt. Nem éri meg szórakozni zsebpénzért. Nincsenek rászorulva az 500e ft-ra....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!