Mennyit lehet/szokás alkudni egy ingatlan vásárlásakor?
családi házakat nézegetünk.
pl adott egy 35 milliós ház. jó állapotban, költözhető szinte.
Agglomerációban van. irányárként hirdetik.
Mi a szokás ilyenkor? 10%ot olvastam hogy annyit azért sokszor engednek.
De azt sem szeretném, hogy pl bemondok erre a házra 28-at, és kvázi vérig sértem a tulajt, majd pont a fordítottja sül el, nem fogja nekem eladni a házat, kvázi semennyiért sem.
Tehát nem akarok átesni a másik félre, hogy annyira alacsony árat mondok, hogy még rosszabb alkupozícióba kerülök mintha pl 32 t mondanék és kezet is fognánk.
Aki vett már ingatlant, mennyit tudott alkudni, van-erre valami íratlan szabály?
Hitelre vesszük a házat, tehát sajnos az aktatáskába odaviszem a 28 milliót aztán ennyi dolog kizárt...:(
én nem hiszek ebben a fél óra múlva 5-en jönnek érte dologban.
az elmúlt 3 háznál így voltunk megnézni, hogy utánunk 10-en jönnek stb, és még ma eladjuk ha mi nem teszünk ajánlatot.
Hagyjuk már! ingatlanos DUMA csak ez, hogy rád rakják a nyomást.
van olyan ház, amit fél éve néztünk meg, és még mindig árulják.
de ahol azt monták hogy még ma eladja, áprilisban mikor néztük, azóta is hirdeti...
Mi anno agglomerációban 17,9 millióra 16.5 mondtunk be. Elfogadták, de ők örökölték, nem kenyérre kellett nekik, úgy voltak vele, valaki megveszi, hurrá.
Valamint ház állapota, tulaj stílusa is mérvadó.
El kell kezdeni megfigyelni. Finom kérdéseket felrakni.
Pl
* nyugdíjasok ritkán engednek, mert "mijjjazhogy az egész élete munkája nem ér 60 milliót" "háá miért mondja hogy ez felújitando, hiszen 10 éve csináltam sajátmagam" (szomszédom ezért árulta 3 évig)
* míg egy fiatal pár lehet odaadja, mert mondjuk kell nekik ugyanúgy egy másik lakás lefoglalózásához a ti előlegetek, vagy már le is foglalták és sürget az idő.
Ezert kell puhatolózni.
Persze ha csak ingatlanos van ott, akkor szívás :(
ha életed vétele, úgyis bevonzod.
amit elvisznek az orrod elől, annak valószínű más oka van.
Isten, a karma, vagy a sors ki miben hisz, nem neked szánta azt.
Oké, talán kissé blama ezt mondani, de én akkor sem engedek az effajta nyomásgyakorlásnak. AZ ember- legalábbis mi - nem befektetést keresünk csak, hanem bő 30+ évre otthont, amit nem 2 perc alatt szeretnénk eldönteni, mert már a küszöbön van a következő vevő, akinél ott a kp aktatáskában nemár....
ma 15:13 köszi a hasznosat!
Mi 2 hónapja vettünk lakást. Ezen a környéken tényleg 1-2 hét alatt mind elmegy, már fél éve követtem előtte.
30ért volt hirdetve (Egyetem város) ideadták 29ért. Minden lakásnál, amit megnéztünk kapásból 1 millióval kevesebbet dobtam be. Elfogadta mind, hozzáteszem mi készpénzes vevők voltunk (babaváró+ önerő+kis örökség. Ettól többet én nem láttam, hogy engedtek volna.
akkor leteszek a bemondok 7-8 millióvalalacsonyabb árat tervemről....:(
maradok a 10% -al alacsonyabb árnál bemondásra...aztán majd lesz valami.
Azért még nem "sértődhet" be senki sztem. Nem pofátlan. legfeljebb nemet mond, és visszakínál hogy annyit nem enged, de mittomén 5%ot igen...
0-25%
Ha 35 a ház és tulaj árulja, és a környéken olcsóbbak a házak, akkor 30-at érdemes megpróbálni.
"pl bemondok erre a házra 28-at, és kvázi vérig sértem a tulajt, majd pont a fordítottja sül el,"
Igen, ezt nem így szokás!
Éppen ezért látatlanban nem is lehet mit mondani.
el kell menj 2x, és közben beszélgetni: mi az élethelyzet, milyen hamar kell a pénz, kapott-e már ajánlatot, mért nem adta oda, stb., stb.
Egy-két ilyen beszélgetésből lehet tudni, hogy mivel nem sérted meg vagy mivel nem érdemes próbálkozni.
nem vagyok túl jó tárgyalófél, sem jópofizó mester, de értem így már.
Mondjuk ahol eddig voltunk mindig azzal etettek, hogy van már komoly érdeklődő stb....aztán utána ahogy már írtam is még hónapokig hirdették a házat.
olyan is volt aki azt mondta, egy 32 milliós háznál, hogy tegyek le neki 16 milla kp.t a többit utána úgy fizetem ahogy akarom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!