Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mennyit lehet/szokás alkudni...

Mennyit lehet/szokás alkudni egy ingatlan vásárlásakor?

Figyelt kérdés

családi házakat nézegetünk.

pl adott egy 35 milliós ház. jó állapotban, költözhető szinte.

Agglomerációban van. irányárként hirdetik.

Mi a szokás ilyenkor? 10%ot olvastam hogy annyit azért sokszor engednek.

De azt sem szeretném, hogy pl bemondok erre a házra 28-at, és kvázi vérig sértem a tulajt, majd pont a fordítottja sül el, nem fogja nekem eladni a házat, kvázi semennyiért sem.

Tehát nem akarok átesni a másik félre, hogy annyira alacsony árat mondok, hogy még rosszabb alkupozícióba kerülök mintha pl 32 t mondanék és kezet is fognánk.

Aki vett már ingatlant, mennyit tudott alkudni, van-erre valami íratlan szabály?

Hitelre vesszük a házat, tehát sajnos az aktatáskába odaviszem a 28 milliót aztán ennyi dolog kizárt...:(

2021. júl. 20. 13:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Ha hiteles vevő vagy akkor nem fognal engedni az árból.
2021. júl. 20. 13:29
 2/21 anonim ***** válasza:
86%

Nincs ilyen okolszabaly!!! Ne is lrobalj meg ilyet keresni mert minden ingatlan ára mas es mas a piaci arhoz kepest es

Minden tulajdonos hozzaallasa is mas es mas

Pl hiba arulja dragan az ingatlant A ha vanideje varni nem fog engedni belole

Vagy hiaba akarnal alkudno csak egy picit ha igy is aron alul kinálják...

Eleve nem butasag a kerdes. Azt kell tudnod eldonteni h neked mennyit er az adott ingatlan.

2021. júl. 20. 13:39
 3/21 anonim ***** válasza:
72%
Ha kelendő az ingatlan még licitálhatsz is és több lesz a vége, mint amennyiért hirdetik. Mi is tapasztaltunk ilyet és az egyik ismerősünkkel is ez történt. Szóval én nem tökölnék vele sokat. Kérdezz rá, hogy mi az ár alja, amiért odaadja. Ill. ha készpénzes vevő vagy, akkor is kérdezd meg mi az ára, ha már a héten mehettek az ügyvédhez.
2021. júl. 20. 13:45
 4/21 anonim ***** válasza:
94%
Én másfél éve vettem házat tudtam, hogy nagyon jó árban van. Megkérdeztem, hogy mennyit enged belőle és elfogadtam.Miénk lett Nem alkudoztam mert előtte egy másik háznál meg valaki ráigért 100 000 Ft-ot és kp-ben fizette mi meg hitelre szerettük volna és persze a kp előnyben.
2021. júl. 20. 13:46
 5/21 A kérdező kommentje:

tudom, hogy kp előnyben.

de b**szus kinek van 35 milla kpje?!

egy átlag huszon-harmincévesnek honnan lenne?

nem mindenki vállalkozó, meg külföldi melós, vagy adócsaló celeb :D

2021. júl. 20. 14:06
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
10 millió babaváró, 20 millió CSOK és némi spórolt pénz. Az ingatlanárak erre reagáltak.
2021. júl. 20. 14:27
 7/21 A kérdező kommentje:

ez lehet így van, de nem fogok bevállalni 3 gyereket...fel is kell nevelni őket nem csak megcsinálni.

1 gyereket tervezünk

2021. júl. 20. 14:29
 8/21 anonim ***** válasza:
94%
Én értem, de te kérdezted, hogy honnan. Hát onnan.
2021. júl. 20. 14:31
 9/21 anonim ***** válasza:
81%
35M-ből nem engednek 10%-ot. Nagyon max. 1,5-2M-mel lehet próbálkozni, de ingatlanfüggő. Simán lehet, hogy semmi alku nincs benne, mert ha alkudozni próbálsz, megveszi más. (Mi a lakásunkat anno úgy vettük, hogy ott helyben megkértük, hadd vonuljunk el pár percre, és már mondtuk is hogy szeretnénk, meg az árat is mellé, mert tudtuk, hogy fél óra múlva is jönnek érdeklődők, és nagyon jó volt nekünk a lakás.)
2021. júl. 20. 14:51
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Azért vannak olyanok, akik tényleg tudják maguk is, hogy nem reális áron hírdetik. Igaz ez drágább ingatlanoknál fordul elő. 35 misiből tényleg max 3 misit engednek, de azt jogos indokokkal alá támasztva is nyögvenyelős. Pl tetőt cserélni kellene etc.
2021. júl. 20. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!