Mégis hogyan lehet házat venni nettó 200 ezres fizetésből? 22/F
Elkezdtem agyalni, hogy jó lenne saját házat venni, itt vidéken.
Egyelőre nézelődni kezdtem, hogy mennek a környékemen a házak.
Nos, nagyon meglepődtem.
10 millió forint alatt szinte csak olyan van, amivel foglalkozni kell, mivel vagy csereérett a tető, a nyílászárók, vagy újra, telibe kell vakolni, vagy mind 3 egyszerre.
Kérdem én.
Hogy lehet Hitel nélkül! házat venni manapság?
Már egy éve dolgozom, van félrerakott pénzem, nem költekezek, nagyon szorosra szoktam húzni a nadrágszíjat, mert alapból spórolós vagyok.
De most komolyan. Körülbelül 8-10 évet kell ledolgoznom ugyan ilyen morálban, hogy egy viszonylag élhető házat (telekkel együtt) tudjak venni?
Ki hogy csinálja/csinálta?
Komolyan, már kíváncsi vagyok.
Vagy olyan sokan vesznek fel hitelt?
Hallottam a fundamentáról, és különböző lakás takarék kasszáról, ami szintén jó ötlet. Sőt, vélhetően el is kezdek egyet én is.
A szakmámban is lehet "jól" keresni, ha lenne egy szakirányú diplomám.
Mostanában egyre jobban gondolkodok rajta, hogy jó lenne elkezdeni.
Akkor mennyi az a nettó bér, amiből már szabad saját házról álmodozni? 250, 300 ezer?
"De most komolyan. Körülbelül 8-10 évet kell ledolgoznom ugyan ilyen morálban, hogy egy viszonylag élhető házat (telekkel együtt) tudjak venni?"
Igen.
De nem tudom, mért csodálkozol, a szüleid, nagyszüleid is így csinálták.
Szerintem a kérdésedre nem lehet válaszolni. Van, aki a nettó 1 milliót sem bírja megtartani, van, aki a nettó 200bol is szép eszközparkot épít fel, ami pénzt termel. Én is javaslom az utóbb említett könyvet, meg fogod érteni, mik az eddig nem látott lehetőségeid.
Magam részéről az a véleményem, hogy nettó 2-300 ezerből nem lehet normálisan megélni egy fizetésből élő embernek, akit szarrá adóztatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!