Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nettó 200-300 ezres fizetésből...

Nettó 200-300 ezres fizetésből lehet házat venni pár év alatt?

Figyelt kérdés

Helló.

Sikerült végre egy jó és egyszerű munkát találnom remek fizetéssel. Nettó 200-300ezer forintlesz. Ennyivel félre tudok tenni és pár év alatt sikerülne házra összegyűjteni? Otthon van támogatásom, kapok kajákat, jelenleg megvan mindenem, így nem költeni nem lenne nehéz, mert hónapokig nem költöttem amúgysem magamra pénzihány miatt. Akár egy ocsóbb házra is kifutja ha minden hónapban pont annyit tennlk félre amennyit kapok. Nekem elég egy ilyen kisméretű ház is, mert egyedül tervezek benne lakni. Társat nem keresek. Még annyi, hogy midnenképp kell ügyvéd a házvételnél? Családom szerint fölösleges, mert ők épp annyira értenek hozzá és túl vannak pár ház vásárláson. Mit gondoltok? Lenne rá esélyem, ha kell akkor még pár évig is gyűjtenék csak már lenne hova mennem pihenni és relaxálni mert ahol vagyok itt nem igazán tudok.

2020. aug. 25. 17:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az önerőt össze tudod belőle gyűjteni pár év alatt, a többit meg hitelből finanszírozni. Jól hangzik az a 2-300.000 Ft-os nettó jövedelem, csak a mindennapi megélhetéshez jó része el is megy. Lakhatás, számlák, ennivaló, egyéb dolgok.

És nagyon rosszul tudják a szüleid. Az adásvételi szerződést valóban úgy is meg lehet kötni, hogy minden dolgot tartalmazzon, érvényes lesz ügyvéd nélkül is, viszont ahhoz, hogy bejegyzésre kerüljön, ügyvédi ellenjegyzés kell. Tehát MUSZÁJ ügyvéd hozzá!

2020. aug. 25. 18:07
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha a nettó fizetésed félre tudod venni, akkor fogod egy jelenlegi ház árát, majd elosztod a fizetéseddel ami kiadja, hogy hány hónapig kell spórolnod rá. A kérdésed fényében talán bonyolultan hangzik de hagy világítsam meg egy példával:

nettó havi megtakarításod: 250.000Ft

ház ára: 25.000.000

-------------------

tehát: 25.000.000 / 250.000 = 100

vagyis száz hónap alatt jön össze egy ház! Most nagyon figyelj! Ha ezt a számot elosztod 12-vel (ennyi hónap van egy évben) akkor megkapod, hogy hán évig kell spórolj rá. Mivel számodra ez nehézséget okozhat ezért elvégzem helyetted a műveletet:

100/12 = 8.333 év vagyis 8 év és 4 hónap míg összejön a ház.

Persze a jóisten se tudja, hogy 8 év múlva mennyibe fog kerülni egy ma 25MFt-os ház ezért lehet hogy 5 év is elég rá, lehet hogy 12 is kevés. Ezt csak a kristálygömb tudja megmondani.

2020. aug. 25. 18:10
 3/9 A kérdező kommentje:
Azta köszii, nos nem pont 25 millás házra gondoltam hanem ilyen 10 millió alatt is találtam normális otthont, de koszi segitséget, akkor ugyvéd mindenképp kell az nem gond. úgy terveztem hogy elöször összegyűjtöm a kiszelmeltház árát ha addig még meglesz ha nem akkor keresek hasonlot és utána még gyűjtök magamra, és amegélhetésre pént igy lesz taralékomis, mert a házban mindent felszeretnnék ujitani vagyis butorok, konyhai berendeések stb..házfestés szobafestés ilyenek.
2020. aug. 25. 18:17
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Ebben az esetben ne 25M-t ossz a fizetéseddel hanem a ház árát, ezért is szántam csak példának amit írtam. Örülök, hogy segíthettem az osztás nevű alapvető művelet megoldásában!
2020. aug. 25. 18:24
 5/9 A kérdező kommentje:
és hol tudnek majd jó és megbizhato ügyvédet keresni? nincs családból ismerőse senkinek aki ugyved asszem..
2020. aug. 25. 18:36
 6/9 A kérdező kommentje:
na hovatunt a csávó? :D..eltunt minden válasza
2020. aug. 25. 20:32
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

#2: Nem kell úgy elszállni magadtól, lehet, hogy a kérdezőnek a számolgatás nem az erőssége, te viszont írni sem tudsz helyesen. "hagy világítsam" helyett esetleg "hadd világítsam" lett volna.

Kérdező, interneten utána tudsz nézni ügyvédeknek, de újságokban, hirdetésekben is találsz.

2020. aug. 25. 20:52
 8/9 A kérdező kommentje:
bocsáat mit irtam vacak a billetyuzetem...koszi. sajos ez a gyerek itt unatkozott es egem konyelt el mindenek..
2020. aug. 25. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Beírod a keresőbe például, hogy "ügyvéd, ingatlan, Budapest", lesz egy csomó találat. Válaszd ki, amelyik szimpatikus. Esetleg kereshetsz olyat, aki kicsit olcsóbb. Általában az ingatlan értékének fix százaléka szokott lenni az ügyvédi díj.
2020. aug. 26. 22:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!