Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Mégis hogyan lehet házat...

Krómgyűrű kérdése:

Mégis hogyan lehet házat venni nettó 200 ezres fizetésből? 22/F

Figyelt kérdés

Elkezdtem agyalni, hogy jó lenne saját házat venni, itt vidéken.

Egyelőre nézelődni kezdtem, hogy mennek a környékemen a házak.

Nos, nagyon meglepődtem.

10 millió forint alatt szinte csak olyan van, amivel foglalkozni kell, mivel vagy csereérett a tető, a nyílászárók, vagy újra, telibe kell vakolni, vagy mind 3 egyszerre.

Kérdem én.

Hogy lehet Hitel nélkül! házat venni manapság?

Már egy éve dolgozom, van félrerakott pénzem, nem költekezek, nagyon szorosra szoktam húzni a nadrágszíjat, mert alapból spórolós vagyok.

De most komolyan. Körülbelül 8-10 évet kell ledolgoznom ugyan ilyen morálban, hogy egy viszonylag élhető házat (telekkel együtt) tudjak venni?

Ki hogy csinálja/csinálta?

Komolyan, már kíváncsi vagyok.

Vagy olyan sokan vesznek fel hitelt?

Hallottam a fundamentáról, és különböző lakás takarék kasszáról, ami szintén jó ötlet. Sőt, vélhetően el is kezdek egyet én is.

2021. júl. 11. 20:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy. Miért kellene egy fiatal pályakezdőnek saját ház 1 év után, hitel nélkül? Ilyen soha sem volt és nem is lesz.
2021. júl. 12. 06:31
 12/29 anonim ***** válasza:
97%

"Körülbelül 8-10 évet kell ledolgoznom ugyan ilyen morálban, hogy egy viszonylag élhető házat (telekkel együtt) tudjak venni?"

Miből gondolod, hogy a mai árakon kinézett ház 10 év múlva is ennyibe fog kerülni?!

2021. júl. 12. 10:04
 13/29 A kérdező kommentje:

Látom nem értitek a közölni valómat.

Nem most rögvest akarok házat!

Hanem ha ennyi idő alatt, egy adott összegett kerestem, akkor az már mérvadónak felhasználható, ahhoz, hogy a közeljövőben mennyiért tudnék házat venni.

Lakást nem szeretnék. Vidéken élnék egy kertes házban.

Miért lenne rizikós a fundamenta manapság? Kifejtenéd bővebben?

Abból kiindulva, hogy évről évre drágábbak az ingatlanárak, ezt tudom leszűrni.

Azért akarok saját házat, mert nem szeretnék a szüleim nyakán lógni 30-40 éves koromig, például.

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2021. júl. 12. 11:19
 14/29 anonim ***** válasza:
98%

3x elmondták már miért rossz a Fundamenta már. Régen volt rá állami támogatás. Az miatt érte meg. Évente a befizetett maximum 240 ezer forintodra kaptál maximum 72 ezer forint állami támogatást. Ez mondjuk 4 évre 9-10% kamatnak felelt meg, de 8 évnél is 5-6%-nak. Megérte. Kb 2 éve eltörölték az állami támogatást és azóta már egy szar a Fundamenta. Gyakorlatilag nullát kamatozik, mint a bankbetét. A cég még létezik, mert ez egy magáncég, nyilván a felszínen akar maradni és nem jelent egyből csődöt, de amit árulnak az már egy szar, értsd már meg. Ha még mindig nem érted, akkor olvasd el ezt a cikket:

[link]

Azért a lakást írtuk többen a ház helyett, mert a lakások általában olcsóbbak a háznál. Ha nem akarsz a szüleid nyakán lógni, akkor pl előbb tudod ezt megtenni, ha egy 15 milliós lakást vásárolsz, mintha egy 25 milliós házat szeretnél, mert előbb lesz 15 milliód, mint 25.

2021. júl. 12. 11:39
 15/29 anonim ***** válasza:
94%

Szegény gyermek már egy éve keményen dolgozik, és még mindig nincs háza!

Ez komoly igazságtalanság!

2021. júl. 12. 12:37
 16/29 anonim ***** válasza:
98%

Igaz, nem házam van, hanem lakás, de én lépésről lépésre csináltam. Nem egyből vettem álmaim lakását, ez lehetetlen lett volna, mert rendkívül szegény körülmények közt nőttem fel.

Első lakásom egy önkormányzattól megvett, komfortnélküli szükséglakás volt. Ezt megcsináltam belül szépen, konyha, burkolás ilyesmi. Aztán eladtam, majd vettem egy nagyobbat, kicsi hitellel, szintén lepukkantat, ezt is megcsináltam, burkolás, nyílászárók, fűtés stb. Ezt is eladtam és vettem egy mégnagyobb, szintén lepukkant lakást, amiben most is élek, ezt is csinálgatom lassacskán.

Ez hosszú évek folyamatos munkája, de mivel pénzem mindig kevés volt, segítségem se nagyon volt, ezért csak így lehetett. Az a szerencsém, hogy minden munkát megtudok csinálni magam, nem kellet pl burkolót, vagy villanyszerelőt, vizest hívni, ezen sokat spóroltam.

Hát én így.

2021. júl. 14. 06:27
 17/29 anonim ***** válasza:
82%
Üdv a felnőtt életben 😁 menj külföldre pár évig dolgozni, vagy tanulj egy jó szakmát és vállalkozz, vagy legyél mérnök, vagy valami értelmes diplomád legyen. Szerinted más embernek az ölébe hullik minden? Olyan is van aki gazdag családba születik persze, de a többség megdolgozik érte
2021. júl. 14. 06:57
 18/29 A kérdező kommentje:

Nem, nem gondolom, hogy minden embernek az ölébe hullik, ami akar.

Sőt! Én is tudom, hogy milyen az a kemény munka, dolgoztam határban, dolgoztam építkezésen napszámban, még mielőtt normális munkám lett.

Tehát tudom becsülni a pénzt, nem arról van szó.

Utolsó előttinek köszönöm a hozzászólását, ez szép, lépésről lépésre való munka.

Külföldre nem igazán szeretnék menni, mivel nem tudom ott magam elképzelni.

2021. júl. 15. 10:09
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Valahogy pedig több pénzt kell keressél, ha anyagilag a mostaninál többet akarsz az élettől. Külföldre menés, vagy egy nagyon piacképes szakma kitanulása, amivel Magyarországon is lehet jól keresni. Annyira nincs sok választás, de valamit muszáj választanod, ha nem csak álmodozni akarsz.
2021. júl. 15. 11:17
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg ne sírj itt hogy nincs pénzed házra, ha tenni meg baxol érte. Elárulom neked, havi 200 ezerből nem is lesz saját házad
2021. júl. 15. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!