Bele kell törődni, hogy sose lesz itt saját ingatlan?
"De anno ilyen 6-8 milliókért voltak élhető lakások. "
Igen, anno.
De anno a fizetések is 80-100.000,-Ft voltak. Ne a mostani fizetésekhez viszonyítsd a 6-8 milliót, hanem a 15 évvel ezelőttihez.
80-100 ezer az nagyjából a gyári betanított munka szint volt akkor is.
Egy használható végzettséggel lehetett 2-300 ezret keresni.
Illetve 1-2 millió önerőt még csak-csak össze lehetett gyűjteni.
Bocsi, de látszik, hogy teljesen tévuton vagy...
Eleve nem csak most vesznek fel hitelt az emberek, felvettek 5 meg 10 éve is.
Nyugodtan ülhetsz a 12 millión, de minek?
Veszel most egy lakást, felveszel mellé 10 milliót + gyüjtögetsz és 2 évente 1 milliót előtörlesztesz.
Ha gáz van, eladod a lakást, visszafizeted a hitel fennmaradó részét és marad ugyanúgy 10-12 millió abban az esetben is, ha ugyanannyiért tudod eladni.
Emellett kötsz egy biztosítást, ami fedezi munkanélküliség, tartós betegség esetén alatalabn 6 havi törlesztőt.
Most a lakáshitel átlagosan 3-5% kamattal megy.
A pénzed meg ennél többet veszít az értékéből.
Valószínűleg elutasitod ezt is, de ha okosan csinálod, nem lesz semmi gáz.
Ez a régen a svajci frank meg a szomszéd Mariskanak elvitték a feje fölül a házat dolog elmúlt. Ha valaki atgondolva vesz fel hitelt és utána is kézben tartja a pénzügyeit, nem lehet gond.
Ezt a korona vírus mizériát meg hagyjuk.
Baromi negativitas sugárzik belőled, mondom ezt úgy, hogy én is baromi megfontolt vagyok és elsődleges a biztonság nekem, de ez már durva szint.
Nem szabad ennyire beragadni meg a múltban élni és kesereg i, hogy milesz a 4. hullamnál amikor mgé nem is biztos, hogy lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!