Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Nincs helyrazi szám?

Nincs helyrazi szám?

Figyelt kérdés
Adott egy eladó nagyobb terület ami több kisebb területből áll. És itt jön be a képbe a kérdésem: az egyik résznek nincs helyrajzi száma. Akkor most ez közterület? A besatírozott résznek nincs hrsz száma. [link]

2021. máj. 3. 09:27
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Attól még egyáltalán nem feltétlen közterület. A közterületeknek is van hrsz-a.

Vagy tényleg elfelejtettek neki hrsz-ot adni, vagy lehagyták a rajzról. Kérdezz utána a földhivatalnál.

Amúgy a csatolt rajzot kitől kaptad? Az eladótól vagy a földhivataltól / korm.hivataltól? Anélkül ne végy telket, hogy el nem mégy a hivatalba, hogy közvetlenül neked kiállítsák a tulajdoni lapot és a hozzá való helyrajzitérkép-kivágatot.

2021. máj. 3. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg az e-közmű térképén. Ott kiírja a helyrajzi számot ha beállítod és nem kell földhivatalba vagy önkormányzathoz rohangálni.
2021. máj. 3. 10:45
 3/8 A kérdező kommentje:
A város online területfejlesztési térképe ami a földhivatal adatbázisa alapján készül és tulajdonképpen ugyanaz, mint a nem hiteles földhivatali változat.
2021. máj. 3. 11:42
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez valami ákom-bákom rajz. Ilyenkor van az a tipikus helyzet, hogy több infóval azonnal választ kaptál volna a kérdésedre anélkül, hogy bárhol, akár e-közműn vagy akár személyesen kérnél ki adatot. Település neve és a helyrajzi szám, mert az nem jól látható (Te takartad ki a "/" utáni számokat?)! Ennyit kellett volna leírnod!

Helyrajzi száma van a közterületnek, az útnak, a magánútnak is, egyedül szolgalmi útnak nincs.

2021. máj. 3. 11:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Én satíroztam be hogy az értetlen emberek megértsék a kérdést és ne kelljen kisregényt írnom. A hrsz számot direkt torzítottam el mert nem ez a lényeg, hanem az hogy egyik résznek nincs. És hogy miért lehet ez.
2021. máj. 3. 11:59
 6/8 anonim ***** válasza:
53%
:) Ez rendben van, de ha tudom és a település nevét is, akkor megkeresem az adott földrészt és megnézem, hogy a földhivatali térképen szerepel-e hrsz a kérdéses területnél, mert ez ránézésre nem földhivatali térkép.
2021. máj. 3. 12:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy van helyrajzi száma. Ma Magyarországon nincs olyan terület aminek ne lenne helyrajzi száma.
2021. máj. 4. 16:08
 8/8 anonim ***** válasza:
Megtaláltuk a telek helyrajzi számát! Bár ettől függetlenül leírhatnátok, hogy mi volt a probléma azzal, amit írtam a 4. válaszban.
2021. máj. 5. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!