Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elveszhet egy tulajdonjog?

Elveszhet egy tulajdonjog?

Figyelt kérdés

20 éve örökölt szántóról van szó. Az akkori dokumentumokon lévő helyrajzi számot nem találtam sem a földhivatali lekérdezésnél, sem térképen.

Viszont a terület haszonbérbe van adva és minden évben megérkezik a díj.

De miért nem találom?

Köszi

2020. nov. 14. 21:28
 1/10 anonim ***** válasza:
2020. nov. 15. 06:08
 2/10 xswerdy ***** válasza:
100%
ennek a problémának semmi köze az elbirtokláshoz. Az akkor merülne fel, ha valaki sajátjaként használná a földet. De itt fizetik a bérleti díjat. Szóval ez inkább valami adminisztrációs probléma. Be tudod azonosítani a térképen, hogy melyik földterületről van szó? És annak mi a helyrajzi száma? Esetleg változhatott is a helyrajzi szám, pl. terület megosztások, összevonások esetén.
2020. nov. 15. 10:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Azt csak nagyjából tudom merre lehet, a Mepar-ból néztem. Ez 0xxx/1 ilyen nincs, de van legalább 47 db / (viszont ezek sem folyamatosak)
2020. nov. 15. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Nincs probléma. Megszűnt a helyrajzi szám.
2020. nov. 15. 17:51
 5/10 anonim ***** válasza:
58%
Osztatlan közös tulajdon vagy kimért? Aki bérbeveszi területalapú támogatást kap érte, tehát pontosan tudnia kell a hrsz-t.
2020. nov. 16. 08:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom, pontosan milyen típus, több tulajdonos is van (Apám távoli rokonai, azok leszármazottai)
2020. nov. 16. 13:29
 7/10 A kérdező kommentje:

Ha a hrsz megszűnt, attól a tulajdon még nem,

ugye?

2020. nov. 16. 13:29
 8/10 xswerdy ***** válasza:
79%
nem, nem szűnik meg a tulajdonjog attól, hogy a helyrajzi szám megváltozik. Érdeklődj a földhivatalnál, hogy mi lett az általad ismert helyrajzi számmal, mi annak a területnek a mostani száma.
2020. nov. 16. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha 20 éve örökölt milyen bérleti szerződés van rá? Ezeknek ma már szigorúan pontosnak kell lenni a támigatások,parlagfűellenőrzés,adózás stb miatt. Ahogy írják is,vedd fel a kapcsolatot a földhivatallal. Most célszerű email-ben. + beszélj a többi tulajdonossal,Ők csak többet tudnak.
2020. nov. 16. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hrsz megszűnt, attól a tulajdon még nem, ugye?"

Persze, hogy nem. Egyszerűen megosztották az ingatlant, és a te tulajdonod most már más helyrajzi szám alatt van, mint eddig.

2020. nov. 16. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!