Lakásvásárlás esetén mennyi idő alatt kell a földhivatalnak bejegyeznie a tulajdonjogot? Mi történik, ha a határidőkből kicsúszik a földhivatal?
Figyelt kérdés
kb 45 nap telt el a beadás óta, de a takarnet szerint még csak a széljegyzet van. Köszönöm szépen.2020. máj. 3. 21:14
1/5 anonim válasza:
30 nap,de hónapokat is csúszhatnak.Sok a meló,beteg lehet az ügyintéző,neki is lehet kis gyereke stb.Senki sem fogja elő venni őket,az idő be nem tartásáért .
2/5 anonim válasza:
Alapból van az fél év is. Én júniusban vettem, dec 10.-én kaptam postán akkor se jól,mert a régi tulajok nem voltak letörölve meg a bank se volt bejegyezve. Javítottak idén januárban kaptam.
3/5 anonim válasza:
Nekem fél év múlva jegyezték be és akkor is rosszul. Persze mikor bementem ők voltak felháborodva hogy biztos rossza szerződés, de mégis jó akkor kijavítják. Milyen rendesek...
4/5 anonim válasza:
"kb 45 nap telt el a beadás óta,"
60 nap alatt kell. Ákr tv-ben van benne.
Bejegyzési engedély benne van a szerződésben?
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Bejegyzési engedélyt tértivevénnyel küldte az ügyvéd, gondolom, akkor ahhoz kell mérni a 60 napot. Ha letelik, és semmi, akkor gondolom várakozhatok, mert telefont nem veszik fel.
2020. máj. 6. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!