Kerülhet öcsémék nevére a ház?
Apám meghalt, volt neki a nevén egy házvásárlással kapcsolatos előszerződés, és jelenleg is ebben a házban lakunk. Anyám nincs benne a szerződésben, de egy háztartásban élünk, és van még öt öcsém is, két testvérem apám vezetéknevét viseli. Anyám apámmal sem házastársi, sem élettársi viszonnyal nem volt bejegyezve sehová. A ház értékét, ami a szerződésben volt, kifizettük, apám halála után is fizettük természetesen, viszont az összes befizetési igazoláson anyám neve szerepel. Az eladó nem hajlandó velünk együttműködni, nem akarja a nevünkre iratni a házat, új előszerződést akar létrehozni számunkra rosszabb feltételekkel. Jelen esetben kerülhetne-e öcsémék nevére a ház? Bírósághoz fogunk fordulni, mert a ház értéke legalább fél éve ki lett fizetve, de azóta se történt semmi. Öröklődhet az előszerződés? További részleteket, ha ezzel pontosabb lehet a kép természetesen írok még.
Azt viszont tudni kell, hogy a tulajdonos felvett egy hitelt ezzel a házzal kapcsolatban, amit neki kéne fizetni, mégis mi fizetjük a ház értékén felül még. A szerződésben csak annyi volt, hogyha kifizetjük a ház értékét, akkor a miénk a ház.
Ez nagyon zavaros.
Először is hol előszerződésről, hol szerződésről beszélsz.
Előszerződésnek nincsen joghatása, szerződésnek van.
Mikor volt az előszerződés? Miről szól?
Szerződés van-e? Az mikori, miről szól?
A haláleset mikor volt?
A hagyatéki eljárás lezajlott-e már?
Ha igen, mikor?
Az milyen változást hozott a vagyoni állapotokban, azaz ki örökölt apukádtól és mit?
Gyanítom,hogy részletfizetési szerződés volt apátok nevére kötve, amit a halála után is fizettetek. Kérdés, hogy ki fizette?
Te, ti a gyerekek, vagy anyátok?
Ez egy annyira bonyolult jogi helyzet, hogy tényleg kár itt okoskodnunk, valóban az eljáró ügyvédhez kell fordulni!
Ami ettől független tény, hogy örökösödés után csak azok a gyerekek örökölnek, akiket apád elismert, azaz a nevét viselik.
Anyátok bizonyíthatóan élettárs - a bejegyzett élettárs csak azonos neműek között létezik - mivel egy lakcímen, közös anyagiakon, közös gyerekekkel volt apáddal, de ettől függetlenül apátok után nem ő örököl, hanem apád gyerekei.
Az is tény, hogy a részletfizetési szerződés teljesítésre került, új szerződést erre már nem köthet az eladó.
Ahhoz kell ügyvéd, hogy a teljesített szerződés után az ingatlan apád örökösei nevére kerüljenek!
Mellesleg ezt a hagyatéki tárgyaláson is meg kellett volna említeni és ott határoztak volna az akkor még csak részben kiegyenlített ingatlan további sorsáról.
" mivel egy lakcímen, közös anyagiakon"
Ezt honnan gondolod?
Bejelentés nélkül és külön kasszán is lehet együtt lakni.
Természetesen mindent lehet!
De egy zavaros jogi helyzetben nem árt, ha bizonyítani is lehet egy állítást!
Mondhatom én azt is, hogy élettársi viszonyban vagyok Donald Trump-pal, de nem árt bizonyítani.
Ugye most nem az volt a célod, hogy oldalakon keresztül elvitatkozgassunk az élet produkálta összes lehetőségről?
7: Nem veled akarok ezzel kommunikálni, hanem szeretném, hogy ott álljon az olvasók számára az észrevétel, hogy miért hibás a gondolatmeneted, valótlan dolgokat tényként jelentettél ki.
Semmi egyebet nem akartam ezzel. Nem veled akarok diskurálni, nem tőled vártam választ az észrevételre. A szám, idézet beírásával azt jelzem, hogy mihez kapcsolódik a bejegyzésem, mihez van gondolatom. Nem téged szólítalak meg vele.
Nekem totálisan érthetetlen az egész!
Mi adtunk el házat részletre, ügyvéd előtt kötött szerződéssel.
Annál a földhivatalban széljegyzetként rákerült a tulajdonilapra a lízingelő neve, tehát arra mi eladók már nem tudtunk volna hitelt felvenni.
Vagy ti egy banki jelzáloggal terhelt házat vettetek meg részletre?
Mert akkor ehhez a bank engedélye is kellett volna.
Én első lépésben viharsebesen elintézném, hogy az eladó nevéről lekerüljön az ingatlan, ami nem lesz egyszerű, mert a bank csak a teljes adósság kiegyenlítése után járul hozzá a tulajdonosváltáshoz.
Ez nem fog menni ügyvéd nélkül!
És egy percig nem fizetném másnak az adósságát, az ingatlan értékén felül.
ÜGYVÉD! ÜGYVÉD! ÜGYVÉD!
A legjobb lesz, ha azt az ügyvédet perlitek be, aki nektek ezt a teljesen szabálytalan előszerződést készítette.
Neki tudnia kellett(volna), hogy jelzáloggal terhelt ingatlant nem lehet részletre eladni, előtte a tulajdonlapot jogtisztává, tehermentessé kell tenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!