Hogyan lett házatok/lakásotok?
Milyen úton jutottatok az ingatlanhoz ahol éltek? Esetleg másra használjátok? Kölcsönt vettetek fel? Vagy örököltetek? Vagy önerőből kifizettétek?
Mi a "történetetek"?
Én sajnos nem örököltem csak egy parasztház 1/6-od részét, de volt rajta tartozás is, így azt a pár 100ezret amit abból kaptam, előtte be is fizettem rá, hogy el lehessen adni. Szüleim házát vitte a deviza, így totál reménytelenül indultam neki az életnek, albérletben, ahonnan nem volt hová menni még vész esetén sem.
Rengeteget képeztem magam, egyetemen elvégeztem az alapszakot, mesterszakot, majd doktori képzést, elvállaltam minden megbízást, munkát, elhelyezkedtem kutatóintézetben, és 30 éves koromra jutottam oda, hogy lett önerőm arra, hogy vegyek egy szép nagy lakást az agglomerációban (vagy akár budapesten, de akkor a törlesztőm lett volna magas, nekem nem érte volna meg). Most kevesebb sokkal a törlesztőm, mint az albiban, és végre sajátom a lakás, marad pénzem felújítani is.
Sosem gondoltam, hogy sikerül, de ha az ember képes kompromisszumokat kötni, várni, gyűjteni, és nem azonna a budai hegyekben szeretne villát, akkor sikerülni fog.
Mi eloszor alberletben laktunk de gyujtottunk penzt amennyit csak tudtunk. Nagyon szerenyen eltunk.
Aztan vettunk fel hitelt es egy kis szerencse is kellett hozza hogy talaljunk egy hazat jo aron.
Nem orokoltuk es szuloktol sem kaptunk semmi penzt.
Húsz év kemény munkával lehetőségem nyílt leválni a szüleimről, ha rászánom magam a költözésre. Egy ehhez hasonló épületet meg tudnék vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!