Hogyan lett házatok/lakásotok?
Milyen úton jutottatok az ingatlanhoz ahol éltek? Esetleg másra használjátok? Kölcsönt vettetek fel? Vagy örököltetek? Vagy önerőből kifizettétek?
Mi a "történetetek"?
Az első ingatlanomat örököltem, egy családi ház 1/3-át. (3 önálló, 85nm-es lakás van a házban, szóval ebből a földszinti az enyém, a másik kettő két tesómé).
Aztán gyűjtögettem szépen, amennyit csak tudtam félre raktam, és jött egy lehetőség: egy közeli barát családi házára életjáradéki szerződést írtunk. Sajnos túl hamar következett be a tragédia, és hamar a nevemre került az ingatlan. Ez a ház 2 szint, emeletenként 80nm, tetőtér beépítés még nem volt meg.
Itt alapszinten rendberaktam mindent, és egyik lakást kiadtam albérletbe, a másikat pedig nyáron éjszakánként apartmanként.
Eljött a lehetőség, 2020-ban vettem egy garzon panel lakást, 30% önerő+hitel, és ki tudtam adni albérletbe.(még van pár év hitelem ebből)
Majd 2021 januárban a második házban elkezdtem a tetőtér beépítést, itt 2 külön 40nm-es lakás épül év végére, utána ezeket is kiadom.
Még egy lakást tervezek venni 2023 körül, és úgy gondolom, hogy 3 lakás albérletbe, 3 nyaranta apartmanként + 1 lakni elég ahhoz, hogy már csak hobbiból kelljen munkahelyre bejárni.
Addig viszont: mérnökként dolgozok egy multinál, mellette saját kezűleg építem a tetőteret(drágák a szakemberek), mezőgazdaságban dolgozok (van traktor, némi föld, egy kis állami támogatás), és takarítom a lakásokat. Megállni nem lehet, ha a céljaimat el akarom érni, család nem fér bele.
Hobbiként esténként gyakori-t olvashatok, ahol rendszerint lehurrognak, amikor leírom hogyan lettek ingatlanjaim (hitetlen kisemberek). Pedig hajtani kell, munkahelyen jól helyezkedni, hosszú nyelvcsapásokkal előre haladni, és meghatározni egy célt, és annak alárendelni mindent (több cél, pl egészséges munkakörnyezet+család+ingatlan vásárlás egyszerre tapasztalatom szerint egyszerre nem megy, valami sérülni fog). Ja, és szerencse is kell egy jó adag minden téren.
Peace!
Ja, végül: 38/F
Hát mihez tudnék kezdeni? Folytatom, amit eddig. Dolgozok, másodállást is vállalok (ha a Covid végre ezt lehetővé teszi). Minden hónapban félrerakok pár tízezer forintot. A többit pedig elköltöm az alapvető kiadásokra és némi szórakozásra. Maradok abban az élethelyzetben, amiben vagyok és igyekszik jó képet vágni ahhoz, amire kényszerített az élet.
Mégis mit tudnék csinálni? 😞 Várom, hogy történjen valami csoda, és normalizálódjanak a lakásárak. És azt kívánom, hogy bár 5 évvel később hozták volna be a CSOK-ot, vagy bár én születtem volna 5 évvel hamarabb és állok munkába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!