Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet finoman közölni...

Hogyan lehet finoman közölni az eladóval, hogy nagyon túlárazva próbálja eladni az ingatlanát?

Figyelt kérdés

Már jó ideje keressük a számunkra megfelelő lakást, most végre ki is jött a piacra egy, de elképesztően túlárazva.

69 m2-es, átlagosnál talán valamivel jobb állapotú Panel lakást 45 millió forintért árul. A mellette lévő újépítésű társasházban ugyanekkora, ugyanennyi szobás lakás kerül 45,5 millióba, a környéken a hasonló állapotú panellakásokat olyan 450.000 Ft/m2 körül hirdetik.

Ha csak 10-15% a túlárazás odamegyek, megnézem, aztán alkudok, de ez 40%-al van túlárazva... Ilyenkor mit lehet csinálni? Érdemes odamenni egyáltalán megnézni? Vagy lehet már kapcsolatfelvételkor jelezni valahogy finoman, hogy ezen az áron a büdös életben nem adja el? Hogy kell ezt csinálni? Vagy engedjem el, az ilyennek nem komoly az eladási szándéka?

2021. ápr. 8. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
Ha neked lenne eladó ingatlanod, és nem lenne sürgős a lóvé, akkor nem ugyanezt csinálnád...??? Dehogynem! Minden eladó a lehető legtöbbet akarja kapni az ingatlanáért....
2021. ápr. 9. 11:20
 42/66 A kérdező kommentje:
Nem, én eldönteném, hogy el akarom-e adni. Ha elakarom adni akkor meghirdetném olyan áron amin eltudom adni (lehet rádobnék 1 milliót, hátha, de nem 15-öt),ha meg nem akarom eladni, mert ráér, akkor nem hirdetem meg, mert csak nyűg alkudozó érdeklődők hadával kapcsolatot tartani.
2021. ápr. 9. 11:41
 43/66 anonim ***** válasza:
41%
És ha holnap beesik a hirdetőnek egy madár, akkor kinek volt igaza? :-)
2021. ápr. 9. 11:44
 44/66 anonim ***** válasza:

42: jó, akkor te nem csinálnád.

Más megy csinálja. Mert ráér neki, nem kenyérre kell a lóvé....

Igen-igen... ahogy a 43-as írja.... simán lehet, hogy beesik egy olyan vevó, aki pont ott, pont ilyet keres, és bármennyit kifizet érte...

2021. ápr. 9. 11:49
 45/66 A kérdező kommentje:

Amúgy eddig 2 ingatlant segítettem ismerősöknek eladni, mert távol laktak/nem értettek az internethez, mindkettő pusztulat felújítandó volt, a lakás egy hónapon belül elment, a ház kB. 5 hónap volt, de olyan vevő vette meg, aki már az első hónapban érdeklődött, de még össze kellett szednie a pénzt.

Ezeknél bár nem volt sürgős, mégis el akarták adni értelmes áron, nem rajta ülni és hirdetni hónapokig valami irreálison. (Az egyik hagyaték volt, nem kellett semmire a pénz, a másikból új lakás lett vásárolva, de üres volt, a tulajdonos máshol lakott, csak hónapokkal az eladás után lett meg a megfelelő, amit venni szeretett volna belőle)

2021. ápr. 9. 11:51
 46/66 anonim ***** válasza:
Kérdező, te mások dolgaba avatkozol. Nem a te dolgod hogy az eladónak mi a motivációja. Nem neked fogja eladni, mert nincs rá elég pénzed. Fogadd el ezt és lépj tovább.
2021. ápr. 9. 12:00
 47/66 anonim ***** válasza:
51%
46-nak 100%-ban igaza van!
2021. ápr. 9. 12:01
 48/66 anonim ***** válasza:
51%
Nem értem kérdező, hogy miért csinálsz az ingatlan vételből egy lelki melodrámát? Az ingatlan üzlet, ha annyiért árulja akkor keress egy jobb ár érték arányú ingatlant. Ha meg nem tudja eladni akkor az meg az ő baja.
2021. ápr. 9. 12:02
 49/66 A kérdező kommentje:

Én már tegnap tovább léptem akkor, amikor megírta, hogy szerinte az ő panellakása jobb mint az újépítésű. Ilyennel nem érdemes tárgyalni. Itt a válaszolók tartják fenn még mindig a topikot, azzal hogy én miért nem így meg miért nem úgy... Én meg válaszolok.

Azóta kijött egy tipp-top, valóban szuper, jobb elosztású, csendesebb környéken lévő, 2. emeleti, ugyanekkora, de erkélyes lakás tele beépített szekrényekkel, 36 millióért, épp azt számolgatom, hogy mennyi a maximum amit én azért adni tudnék, mert lehet, hogy ha nem is 36-ot,de 33-34-et nekem megérne.

(Egyébként hitelnél ez a mennyit tudok adni nem olyan egyértelmű, hogy 30 milliót tudok fizetni és kész... Az önerőnk és a fizetésünk alapján a kalkulátorok azt mondják 70 millió forint hitelt is fel tudunk venni. Igen, de a kalkulátor nem számol azzal, hogy én a hitelem mellett nem vízen és kenyéren szeretnék élni, gyereket szeretnék vállalni, és nyaralni is jó lenne évente egyszer...)

2021. ápr. 9. 12:45
 50/66 anonim ***** válasza:
63%
Számolgatod a 33-34-et, holnap elviszik előled azt is 35-ért. :-)
2021. ápr. 9. 12:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!