Hogyan lehet finoman közölni az eladóval, hogy nagyon túlárazva próbálja eladni az ingatlanát?
Már jó ideje keressük a számunkra megfelelő lakást, most végre ki is jött a piacra egy, de elképesztően túlárazva.
69 m2-es, átlagosnál talán valamivel jobb állapotú Panel lakást 45 millió forintért árul. A mellette lévő újépítésű társasházban ugyanekkora, ugyanennyi szobás lakás kerül 45,5 millióba, a környéken a hasonló állapotú panellakásokat olyan 450.000 Ft/m2 körül hirdetik.
Ha csak 10-15% a túlárazás odamegyek, megnézem, aztán alkudok, de ez 40%-al van túlárazva... Ilyenkor mit lehet csinálni? Érdemes odamenni egyáltalán megnézni? Vagy lehet már kapcsolatfelvételkor jelezni valahogy finoman, hogy ezen az áron a büdös életben nem adja el? Hogy kell ezt csinálni? Vagy engedjem el, az ilyennek nem komoly az eladási szándéka?
42: jó, akkor te nem csinálnád.
Más megy csinálja. Mert ráér neki, nem kenyérre kell a lóvé....
Igen-igen... ahogy a 43-as írja.... simán lehet, hogy beesik egy olyan vevó, aki pont ott, pont ilyet keres, és bármennyit kifizet érte...
Amúgy eddig 2 ingatlant segítettem ismerősöknek eladni, mert távol laktak/nem értettek az internethez, mindkettő pusztulat felújítandó volt, a lakás egy hónapon belül elment, a ház kB. 5 hónap volt, de olyan vevő vette meg, aki már az első hónapban érdeklődött, de még össze kellett szednie a pénzt.
Ezeknél bár nem volt sürgős, mégis el akarták adni értelmes áron, nem rajta ülni és hirdetni hónapokig valami irreálison. (Az egyik hagyaték volt, nem kellett semmire a pénz, a másikból új lakás lett vásárolva, de üres volt, a tulajdonos máshol lakott, csak hónapokkal az eladás után lett meg a megfelelő, amit venni szeretett volna belőle)
Én már tegnap tovább léptem akkor, amikor megírta, hogy szerinte az ő panellakása jobb mint az újépítésű. Ilyennel nem érdemes tárgyalni. Itt a válaszolók tartják fenn még mindig a topikot, azzal hogy én miért nem így meg miért nem úgy... Én meg válaszolok.
Azóta kijött egy tipp-top, valóban szuper, jobb elosztású, csendesebb környéken lévő, 2. emeleti, ugyanekkora, de erkélyes lakás tele beépített szekrényekkel, 36 millióért, épp azt számolgatom, hogy mennyi a maximum amit én azért adni tudnék, mert lehet, hogy ha nem is 36-ot,de 33-34-et nekem megérne.
(Egyébként hitelnél ez a mennyit tudok adni nem olyan egyértelmű, hogy 30 milliót tudok fizetni és kész... Az önerőnk és a fizetésünk alapján a kalkulátorok azt mondják 70 millió forint hitelt is fel tudunk venni. Igen, de a kalkulátor nem számol azzal, hogy én a hitelem mellett nem vízen és kenyéren szeretnék élni, gyereket szeretnék vállalni, és nyaralni is jó lenne évente egyszer...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!