Hát nem tudom én is 3. emeleten nőttem fel és bérházban tehát 4 méter körüli belmagagasságú lakásban, ahol a 3. inkább olyan 4-5. lesz.
Az egy dolog, én is lépcsőzök és ezért nem kerestem 5-nél magasabban lakást, mert nem szeretek liftezni.
Viszont nem csak te élsz ott, lehetnek vendégeid, bármi történik veled is jó ha akadálymentesített az épület.
Ez egy kényelmi plusz ha úgy tetszik. Én sose használom a liftet de mégis úgy éreztem, hogy érték szempontjából ez kell.
Ég és föld egy 3 lakásos szint meg egy 10 lakásos szint. De hiába magyarázom ezt látni kell. Nagyon nyugalmas az egész.
A 4 emeletesekbe sokszor 80 m2-es lakások is vannak, rengeteg ember lakhat ilyenekbe is ha úgy nézed.
Lakóközösséget meg kell nézni a 10 emeletesnél hatványozottan fontos, ezt aláírom, ez alapján is választottam ki a lakást.
Lett volna 4 emeletes amúgy még pár hónapja de a közös költség hasonló volt, hiába nincs lift.
Szerintem jól döntöttem!
A vendégeim csak egy-egy alkalommal jönnek fel. A kényelmi plusz pedig, amit nem használok, számomra kidobott pénz. Ha pedig egy 4 emeletesben ugyanakkora a közös költség, akkor sejthető, hogy amit nem liftre költenek, az másra megy, pl. magasabb a felújítási alap. Mert valahogy biztosan kifizeted a liftet, akkor is, ha te konkrétan nem használod.
"Ég és föld egy 3 lakásos szint meg egy 10 lakásos szint. De hiába magyarázom ezt látni kell. Nagyon nyugalmas az egész."
Ez megint attól függ, hogy kik a szomszédaid, és merre van a ház.
"A 4 emeletesekbe sokszor 80 m2-es lakások is vannak, rengeteg ember lakhat ilyenekbe is ha úgy nézed."
Egyrészt panelházak esetében ez nem igaz, mert ugyanazok az egyenmérete megvannak 4 és 10 emeletesben is, így a 10 emeletesekben is vannak nagy lakások, illetve 4 emeletesből is van olyan, ahol csak kicsik vannak. Másrészt manapság a kis gyerekszám, elöregedő társadalom miatt ahol nagyobb lakások vannak, ott ugyanakkora területen kevesebb ember él, és ha nagyobb lakások vannak, ott feltehetőleg nagyobb csendben élhetsz, mert nincsenek annyira összezsúfolva a lakások.
"Lakóközösséget meg kell nézni a 10 emeletesnél hatványozottan fontos, ezt aláírom, ez alapján is választottam ki a lakást."
Mindegyiknél megkell nézni, de a lakóközösség változhat is, több lakásnál gyakrabban jón új lakó, több lakó eleve nagyobb kockazat. Hozzateszem, a 3-4 lakásos társashazakat sem kedvelem, mert ott meg egy-egy szomszéd képvisel aranyaiban túl nagy kockázatot (szüleim épp ilyenben laknak, de ott jók a szomszédok).
Egyébként eleve hátrányban részesítem a panelt a téglával és a zsaluzott beton házakkal szemben.
Én most téglából költözök és nem fogom megbánni. Kb. 1.5x annyiba került volna a szomszéd utcában egy korszerűtlen fűtésű mint ez csak mert más típusú technológiával készült.
A távfűtés egyszerűen jobb mint a gázkonvektor.
Amiket néztem 4 emeletesek ott több típus volt de volt olyan ahol 80 m2-es lakások is voltak.
Mondom speciális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!