Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hányadik emeleten vennétek...

Hányadik emeleten vennétek lakást lakótelepen, panelban?

Figyelt kérdés

2021. márc. 17. 08:45
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Én a 2. emeleten nézek úgy látom, hogy azzal sokan egyetértenek. Természetesen liftes házról van szó.
2021. márc. 17. 12:35
 12/38 anonim ***** válasza:
Én a legfelsőn. Szóval a 4. vagy 10. emeleten
2021. márc. 17. 17:42
 13/38 A kérdező kommentje:
Nem ázol be?
2021. márc. 17. 17:43
 14/38 anonim ***** válasza:
87%

Földszint problémás ha dugulás van a kanálisban. Esetleg ide bemásznak...

Számomra az 1. emelet az optimális. Mert valamiért egyre nehezebben lépcsőzök. Esetleg ha tűz ütne ki - még túlélem az ugrást...

2021. márc. 17. 18:34
 15/38 anonim ***** válasza:
30%
10 szintesbe semmiképp, 4 emeletesből földszint kizárva, utána 2, 3, 1, 4 a prioritás.
2021. márc. 17. 22:41
 16/38 A kérdező kommentje:
Mi a gond a 10 emeletessel? NE fárasszál már. A 4 emeletesek gagyik. Lift sincs.
2021. márc. 18. 13:45
 17/38 anonim ***** válasza:
65%

16:

Egyrészt főleg a nem toronyszerű, hosszúak kaptár érzetet adnak. Másrészt 4 emelethez egészséges embernek nem is kell lift, 10 emeletesnél viszont fizetheted azt is a közös költségben. Harmadrészt a legtöbb 10 emeletesben szemétledobó van, ami nagyon kulturálatlan megoldás, higiéniailag erősen megkérdőjelezhető, potenciális kártevő forrás. Végül pedig sokkal több lakás egy társasházban, ami megnezehíti a közös döntéseket.

2021. márc. 18. 16:50
 18/38 A kérdező kommentje:

Nos én olyat néztem ki magamnak ami 10 emeletes de csak 30 lakás van egy szinten. Kifejezetten élhető, 30 lakás van egy házban. Ahol most lakom "csak" 7 emeletes de itt már majdnem 50 lakás van.

A szemétledobóról nem tudok, hogy gond lenne de gondolom van csótányírtás kötelezően.

A lifttel nem értek egyet. Néztem lift nélküli panelban ( 4 emeletesben ) 4. emeleten lakást. Nagyon magasan van az. Én is lépcsőzök szinte mindig, de a 4. ott már igazából 5. emelet mert a földszint is már 1. emeleti szintben van.

Az igaz, hogy a közös költség olcsóbb de nagyon sok embernek, idősek gyerekesek megnehezíti az életét. Egy egy felújítás, költözés ( ez nyilván ritka ) is drágább ott ahol nincs lift.

Szerintem alapvető komfort.

Egy pozitív hozadék, hogy kevesebb lakó, kb. fele annyi ( 15 lakás van kb. ezekben ).

A döntések a lakóközösségtől függenek, ez is igaz, hogy a kisebb lakóközösségben esetleg gyorsabban megoldódnak a dolgok. Vagy nem.

2021. márc. 19. 06:34
 19/38 A kérdező kommentje:
Elírtam: tehát 10 emeletes de csak 3 lakás egy szinten. Az egész házban van 30.
2021. márc. 19. 06:34
 20/38 anonim ***** válasza:

"Nos én olyat néztem ki magamnak ami 10 emeletes de csak 30 lakás van egy szinten. Kifejezetten élhető, 30 lakás van egy házban. Ahol most lakom "csak" 7 emeletes de itt már majdnem 50 lakás van."

A 30 lakás is eléggé sok, főleg hogy egyetlen, zárt lépcsőhazban, de elég sok 10 emeletes sorban több lépcsőházas. A 30-at 4 emeletesnél amúgy 15-el hasonlítsd, ami kevesebb.

"A szemétledobóról nem tudok, hogy gond lenne de gondolom van csótányírtás kötelezően."

Hiába van csótányirtás, ez újra és újra előjövő probléma, de ha nem lennének csótányok, akkor is higiéniailag ez nem egy jó megoldás.

"A lifttel nem értek egyet. Néztem lift nélküli panelban ( 4 emeletesben ) 4. emeleten lakást. Nagyon magasan van az. Én is lépcsőzök szinte mindig, de a 4. ott már igazából 5. emelet mert a földszint is már 1. emeleti szintben van."

Azért írtam, hogy egészséges embernek nem gond, akinek 0 az erőnléte, az nem tartozik ebbe a kategóriába. Viszknt 4 emeletesbe sem csak 4. emelet van. Én eleve 3 emeletes tégla társasházban nőttem fel, simán megszoktma, mikor 5. emeleten volt a munkahelyem, akkor is lépcsőztem, és mellesleg hamarabb felértem, mint a liftre váró kollégák. Nem értem miért kelleme plusz időt szánni arra, hogy csak azért se mozogj.

"Az igaz, hogy a közös költség olcsóbb de nagyon sok embernek, idősek gyerekesek megnehezíti az életét. Egy egy felújítás, költözés ( ez nyilván ritka ) is drágább ott ahol nincs lift."

Ha idős vagy beteg ember vagy, ne költözz 4. emeletre, azért írtam, hogy egészséges embereknek.

A költözés ritka alkalom, addigra sokszorosát kifizetitek a lift fenntartásának, emellett nagyobb bútorok eleve nem férnek be egy átlag panel liftbe, úgyhogy nem biztos, hogy egy 10. emeletre olcsóbban vállalják a cipelést, mint egy 4 emeletesnél a negyedikre.

"A döntések a lakóközösségtől függenek, ez is igaz, hogy a kisebb lakóközösségben esetleg gyorsabban megoldódnak a dolgok. Vagy nem."

Igen, de nagyobb lakóközösség esetén nagyobb eséllyel lesznek gondok a döntésekkel.

2021. márc. 19. 06:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!