Hogy szerezzem meg a telkeket?
A helyzet a következő:
Nagymamám házát örökölte volna édesapám és nagynéném, de nagynéném meggyőzte apámat, hogy mondjon le a részéről és ő kifizeti neki. Akkoriban (15 éve) megállapodtak egy összegben (350 ezer euró a fél házért és telekért) de csak 100 ezret fizetett ki apámnak. Nagymamám azóta is élvezeti joggal lakik ott, mert a másik felét is nagynénémre íratta.
Van nagymamámnak egy 4 hektáros és egy 2 hektáros földterülete a város szélén. Ezeknek a felét örökli majd apám, de szeretném megszerezni a másik felét is. Arra gondoltam, adás-vételi szerződéssel megvenném tőle mind a 6 hektárt egy minimális áron, de ezzel az a gond, hogy nem nagyon menne semmilyen üzletbe csak úgy bele velünk (mi vagyunk a család feketebárányai).
Hogy lehetne a jog és törvény keretein belül megszerezni? Hogy lehetne rá enni hogy megtegye ezt?
Félre ne értsétek, nem akarok semmi illegális dolgot, legfeljebb kihasználni őt, amennyire kihasználták ő is minket. De törvénybe ütköző nem szeretnék.
30
Nálunk mint mondtam szó sincs semmilyen kamatról másrészt sajnos bonyolultabb az életünk. A szüleim nagyon drága gyógyszereket szednek (sajnos én is kezelésére járok fél évente, mert volt egy vérrög a lábamban és még kellett műteni). A szüleim kertes házban élnek, én is kertes házban élek, nekik két, nekem egy kutyám van. Karban kell tartsa mindenki a saját autóját, házát, plusz vannak mindig ilyen-olyan kiadások szükségcikkekre, öltözködésre, stb.
60 ezerért is lehet kapni, igen. Mi is egy 65 ezres, 2 szobás lakásból indultunk, ott éltünk. De az az életforma sok mindenben gátolt. Nem tudtunk állatokat tartani, termelni, sem kedvünkre kiülni az udvarra vagy kertbe. Abban egyetértek, hogy ha a minimum ön tartasz mindent, akkor igen, még lehet lépni annyi pénzből egy életen át de sajnos az élet mindig addig bonyolódik, hogy a kiadásai a beláthatatlanságig nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!