Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Honnan tudhatom, hogy az...

Honnan tudhatom, hogy az ingatlanos valóban továbbította az eladónak az ajánlatunk?

Figyelt kérdés

Megnéztünk egy lakást, tettünk egy ajánlatot 7% alkuval, majd másnap visszaírt az ingatlanos hogy valaki mással már megegyezett a tulajdonos. Mikor rákérdeztem mennyi volt az a magasabb ár titoktartásra hivatkozva nem eráluta el.

Igazából mi elmentünk volna még akár 4-5%-ig, de 7% alkuval éreztük reálisnak az árat.

El fogadom hogy valaki más elvitte, csak valahogy van egy olyan érzésem, hogy a mi ajánlatunk el se jutott a tulajdonosig, végig azt éreztem nem vagyunk szimpatikusak az ingatlanosnak.

Az eladási árra elsősorban azért vagyok kíváncsi, hogy legközelebb tudjam mennyit érdemes ajánlani másik ingatlanra, illetve megerősítsen abban, hogy valóban keveset ajánlottunk.

Szerintetek ilyenkor mit lehet tenni? Mit kellene másként csinálnunk? Manapság csak úgy lehet lakást venni, ha egyből megadjuk a hirdetési árat?

2021. jan. 31. 10:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Lepontoztátok a 9-es válaszolót, pedig mi ugyanezt tapasztaltuk!

Néztünk egy lakást, ingatlanos hirdette, benne lakott a tulajdonos. Az ingatlanos még a találkozóra se adta meg a valós címet, két háztömbbel arrébb álldogáltunk :( . A lelkünkre kötötte,hogy az eladó előtt ne mondjunk semmit, ha lejöttünk majd megbeszéljük,hogy tetszett-e a lakás, illetve mi a további teendő.

Nem értettem miért kell ennyire tikolózni. Az eladó egy egyedülálló nő volt a lányával, vélhetőleg tartottak attól,hogy olyan érdeklődő keresi fel az otthonukat aki nemkívánatos számukra. Ahogy lejöttünk az ingatlanos rögtön rákérdezett,hogy érdekel-e a lakás?Meg kell beszélnünk, majd keressük. Másnap hívtam,hogy a gyerekem, akinek a lakást vennénk, megnézné mégegyszer a lakást a barátnőjével. Jó, kér időpontot az eladótól, visszahív. Nem hívott vissza. Hívtam 'X, 2X, 3X, mindig elodázta a kérdést. Aztán egyszer kibökte,hogy elkelt. Szó sem volt arról,hogy ajánlatot tehettünk volna, egyszerűen arra nem adott lehetőséget,hogy megnézzük a lakást ismételten. Pedig harmincakárhány milliót nem ad ki első ránézésre az ember. kiderült,hogy hiteles vette meg, mi pedig kp-ra vettük volna. Hátrányban voltunk valami miatt, ez nem kérdés...És az eladóval megbeszélve totálisan elzárkóztak attól,hogy bármikor az eladót keressük. Csak kizárólag Vele tárgyalhatunk. Ilyen is van.

2021. jan. 31. 17:42
 12/13 anonim ***** válasza:
84%

Az ingatlanosnak nem a magasabb ár a lényeg, hanem, hogy nagyobb hitelt vegyen fel a vevő rajta keresztül, mert azután kapja a sok pénzt.

De olyan is lehet, hogy egy haverja akarja megvenni, ő meg leráz minden vevőt, hogy olcsón megvegye a haverja/maffia

2021. jan. 31. 18:48
 13/13 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos nem tudok valaszolni. Csak azt tudom, hogy haromfele formaban kerestem ingatlanost. 70millios garzont keszpenzert nem erezte fontosnak eladni. Ezek utan... De
2021. jan. 31. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!