A koronavírus járvány valóban negatívan hat a panellakások piacára?
A gazdagok már így is vidékre költöztek. A balatoni nyaralójukba, de még egy szimpla kertes ház is ezerszer élhetőbb lesz a most következő nyáron (nyarakon) mint a panel. Panelban meg lehet rohadni a 40 fokban, főleg ha még légkondi sincsen. Egy kertes ház esetén azért mégis lehet medencét építeni, szalonnát sütni, mozogni a szabadban még karantén idején is.
És aki azt hiszi, hogy pár hónap múlva vége lesz ennek, az nagyot fog tévedni, elvileg 2024-ben várható enyhülés, már ha sikerrel járnak és találnak ellenszert. Addig hol lazítanak, hol szigorítanak a korlátozásokon, de a vírus marad és több hullámú lesz a járvány.
Ez mindenképpen vissza fogja vetni az egyébként is csökkenő panel árakat, szerintetek? Most inkább kertes házba érdemes befektetni?
Szerintem nem mindegy kinek. Gyerekekkel mindenképpen kertessel jobb. Egyedül élve én abszolut kibírnám lakásban mondjuk egy parkra néző erkéllyel. Rengeteg hobbim van, amit a lakáson belül tudok űzni. Ettől függetlenül a panelok ara szerintem mindenképpen esni fog, mivel iszonyú irreális áruk volt az utóbbi pár évben. Bár erről nyilván a kereslet tehet...
Kertes házban a munka is sokkal több. Hazban lakni egészen más életstílus. Akinek nem az kem jön be, szerintem ugyanúgy lakást választ magának.
Honnét van ez határozott jövendőmondásod? Én tartanék attól, hogy rémhírterjesztésért felelősségre vonnának. Ám, lehet, hogy beválik a jóslatod...
Az utóbbi idők magas lakásárai (panel) alighanem csökkenni fognak, de nemcsak a koronavírus miatt, hanem a rettenetesen szaporodó új tömeglakások miatt is (ezek nem betonpanelek).
Tele van jósokkal, foci-, ingatlan-, járványügyi-, közgazdasági szakértővel az ország, úgy látom.
Az árak meg maradnak a helyükön :)
Kedves 59%-os!
Minden hasonló kérdésnél állandóan ellenkezel és szemben mész a logikával.
Remélem, hogy mindenkitől személyesen kérsz majd elnézést, ha ennél drasztikusabban is esnek majd a panelárak.
Egy okos ember jegyezte meg a múltkor,
hogy "a panel az nem lakás, hanem egyfajta büntetés".
Egy-két ember még csak-csak el van benne, de egy komplett 4-5-6 tagú családnál ez már kínzás kategória.
A hasonló körülmények közt lévő rabok milliós kártérítéseket kapnak...
A koronavírus minden ingatlan árára hatással lesz, mivel az embereknek nem lesz pénze vásárolni a munkanélküliség miatt, sem drágán bérelni, na meg turizmus is visszaesik. Panelt ugyanazok fognak keresni, akik eddig is, vagyis akiknek arra futja és városban szeretnek lakni pl. munka meg a jobb infrastruktúra miatt, hiszen ingázni sem mindenki szeret vagy van autója, de nem is megy mindenki homeoffice-ba örökre.
Utolsóra meg: rokonomék vagy 120-150 nm-es panelben laktak, aminek 3 kiülős erkélye is volt és szuper beosztása (szokásos előszoba mindent elnyelő szekrénnyel, 3 hálószoba plusz nappali, külön étkező, konyha, kamra, a legnagyobb terasz egy része télikonyha... talán csak a még egy vécé hiányzott, ami akkor még nem volt divat), mellesleg nagyon szép akadálymentes kilátás két irányban is. Kívülről persze ronda, de nekem a belmagasságot leszámítva (bár némelyik újépítésű ebben még rosszabb), mindig nagyon élhetőnek tűnt még akkor is, mikor sokan megszálltuk őket ünnepekkor.
Én sem szeretem a panelt nézni a városképben, de abból is nagy a szórás, ahogy egy kertes ház kifejezés is takarhat kacsalábon forgót meg romos viskót is, amiket nem lehet összehasonlítani.
"rokonomék vagy 120-150 nm-es panelben laktak, aminek 3 kiülős erkélye is volt..."
Mesélj még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!