Energetikai tanusítvány hiánya?
Elég bonyolult az ügyünk.
Kinéztünk 4éve egy ingatlant, de nem volt rá pénzünk. Férjemmel a 20as éveink elején voltunk, én akkor kezdtem csak dolgozni. Férjem főnöke felajánlotta, megelőlegezi nekünk, neki kell majd kifizetnünk, ha tudjuk, de addig is lakhatunk itt.
Most jutottunk el oda, lett annyi pénzünk, hogy megvegyük (az ő nevére lett iratva a ház). Mivel mi ügyvédet nem ismertünk, első lakás vásarlásunk, azt sem tudjuk nagyjából hogy zajlik, férjem főnöke javaslatára az ő ügyvédje lett megkérve. Megírtuk az adás-vételit, kifizettük az önerőt, illetve a csokot is felvettük, ezt is megkapta. Már csak az ügyvédre várunk, hogy a földhivatalba leadja.
Mint menetközben tudtuk meg, egy lakásvásárláshoz energetikai tanusitvány is kell, amit az eladó intéz. Ezt pl az ügyvéd sem említette egy szóval sem...
Szóltunk párom főnökének, hogy ezt még jó lenne ha megcsináltatná, nehogy baj legyen. Annyi volt a válasz rá, ha nekünk kell, csináltassuk meg, ő nem akar erre a házra költeni....
Mi biztos hogy nem csináltatjuk meg, hisz nem a mi dolgunk.
Vajon ebből lehet baj? Ha a főnökét esetleg megbüntetik, annak még örülök is. Csak hogy nekünk lehet e hátrányunk belőle?
Egyébként januártól otthagyja a céget, eddig a ház miatt tartott ki.
(Vehettünk volna másikat, csak ezt már belaktuk, megszerettük)
9es!
Mielött idejössz trollkodni, kérlek olvasd el a kommentemet. A második hozzaszólást 😉
Akkor mégegyszer mindenki kedvéért...
Az elkészíttetése az ELADÓ dolga, nem az enyém. Ez nem volt kérdés. Ha csak 5ezer forint lenne sem csináltatnam meg. Nem azért mert drága, hanem azért, mert nem az én dolgom. Nem fogok szívességet tenni ezzel annak a baromnak.
Az volt a kérdés, hogy lehet-e bármi bajom nekem belőle... az hogy neki lesz, az csak hab a tortán.
De utána olvastam, szabálysértést követ el ezzel, 50ezerig díjjazzák, illetve az ügyvédet is előveszik... megérdemlik.
A ház ki van fizetve, ígyis úgyis a mienk...
A világon semmi hátrányod nem lesz, csak annyi, hogyha nem felületes a földhivatali ügyintéző, akkor az életben nem lesz a neveteken a ház, hiába van kifizetve!
Azt fogd fel, hogy a ti érdeketek és szarj az eladóra!
Az autóknál is kötelező a tulajnak gondoskodnia az eredetvizsgálatról (18ezer), de mi csináltattuk meg vevőként, mert akartuk azt az autó. Ha nincs meg, nem írják a nevünkre.
Innentől kezdve nincs mit mondani, találd ki, hogy mi legyen!
Akkor még1x. Már egyik kommentbe leírtam...
Egy ügyvédi elrontás miatt már volt a nevünkön a ház, ezzel az adásvételivel, a kutya nem kérte a tanusítvanyt. 1 honapig volt ez az állapot, mire megtudtuk... aztán vissza lett javítva. Szoval a nevünkre lesz írva így is úgyis.
Szeretem az ilyen önjelölt jogászokat... akik nem az adott kérdésre valaszolnak, hanem okoskodnak. Vagyis próbálnak.
18!
Az eredetvizsga mindigis a vevő dolga volt... ne keverjük a szezonz a fazonnal.. (mondom ezt úgy hogy már 4 autót vettem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!