Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Váltanál 50 éves kor felett...

Váltanál 50 éves kor felett lakásról családi házra?

Figyelt kérdés
Hitelt kellene felvenni rá kb. 10 milliót.

2020. nov. 23. 05:27
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
30%

"Családtagom lakik egy budai,rendezett,fás környéken lévő panelban. A közelben minden szükséges megtalálható.Na,ott akarok élni!"

Ott csak LAKNI lehet, kedves 29-es. ÉLNI nem.

2020. dec. 31. 10:19
 32/35 anonim ***** válasza:
21%

A panelosok Stockholm-szindrómásak.

Úgy szocializálódtak, hogy maguk is azt hiszik, hogy a panel az maga a kánaán, miközben folyamatosan szenvednek a tárasas együttélésre képtelen többi szomszédtól.

Meg amúgy sem laknék egy olyan 10 emeletesben, ahol pl. a wc-n ülve, még vagy 10-en szarnak a fejem felett...

2020. dec. 31. 17:58
 33/35 anonim ***** válasza:
91%

32-es, nem laktam sosem panelban, de családtag érvén látom előnyét/hátrányát. Viszont...falun élek, családi házban, és annak is látom előnyét-hátrányát. 50 felett családi házra váltani azért rizikós mert nem fiatalodsz, a családi ház körül pedig teendő van. Ha nincs olyan fiatalabb családtagod aki besegít még alkalmi munkást se kapsz manapság, vagy horribilis összegért, aki rendben tartja a kertet.

Nem hiszem,hogy 70 évesen majd a tetőre mászol ha egy cserepet elmozdít a szél, mindenben segítséget kérni pedig túlmegy a jószomszédságon.

Családi házban élőként is van szomszédod, aki ugyanúgy zavaró lehet mint egy társasházban. Az,hogy hanyan...felettem....hát kit érdekel?

Az viszont igen, ha a szennyvíztartály tetején bugyog ki a fél falu szennyvize. Mert ilyen is előfordult már.

2020. dec. 31. 18:14
 34/35 anonim ***** válasza:

Én csak néha néha aludtam panelben, nekem nagyon nem jött be. A teljes lakótömb ebéd menüjét éreztem a lépcsőházba... és mikor bementem a lakásba vittem magammal a szagokat. Minden apró zaj áthallatszik, az alsó szomszédot az zavarta, hogy a kutya sétál! a lakásban, mert a körmei kopognak a laminált lapon.

Egy családi házhoz képest nagyon zajos a környezet , hiába van fákkal körülvéve.

Ha le van szigetelve, akkor nagyon jól képes megtartani nyáron a felmelegedett beton hőfokát. Ez is tapasztalati adat munkatársamtól. Sokan ellenzik a könnyűszerkezetes házat mert nyáron könnyen felmelegszik, viszont az reggelre lehűl. HA meg van redőny nem melegebb mint a tégla..

Nagy előnye minden közel van van, csak leugrok a lépcsőházba és már minden ott van a közelben. Ez is csak akkor igaz ha egy pláza vagy hasonló van a közelben, különben sokat kell menni a dolgokért.

Én 26 km-ről hamarabb beérek dolgozni mint a városi munkatársaim, mindenki kocsival jön-megy. De én 15 perc alatt otthonról kocsival elérem a Győr plázát, Marcal 2-ről már tovább tart odaérni mint nekem...

Összeségében maradok a családi házaknál. Nekem 600 m2 telkem van, aminek a fele lesz fű, ezt a legkisebb robot fűnyíró is rendben tudja tartani, ha megöregednék. A rezsi költségem meg kevesebb mint egy 49 m2-es panelnek éves viszonylatban.

Tégla lakásokról nincs tapasztalatom. Viszont ezek ugyanúgy rendelkeznek gázkazánnal, nyílászárókat meg mindenhol kell idővel cserélni, ahogy a villany és vízvezetékeket is.

A szennyvízről meg az jut eszembe, bárhol bármikor lehet egy nagyobb dugulás a rendszeren. Ilyenkor a 300 milliós lakásnál ez ugyan olyan probléma , mint egy átlag vidék háznál.

2021. jan. 1. 09:52
 35/35 anonim ***** válasza:

Az utóbbi hetekben szinte nem telt el úgy nap, hogy ne lehetett volna látni az esti híradókban, hogy valamelyik félőrült panellakó felgyújtotta a saját lakását, ami természetesen átterjedt a szomszédokéra is.

A fene se akarna ilyen vegyes lakótömegben rettegni attól, hogy éppen melyik szomszéd őrül meg, vagy melyik felelőtlen panelprolinál borult fel a gyertya.

2021. jan. 1. 12:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!